به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۲۲:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۱۴ ساعت ۱۷:۳۲
کد مطلب : ۲۶۴۰۷۴

ادامه سرکوب مخالفان و اقلیت‌ها در میانمار

ادامه سرکوب مخالفان و اقلیت‌ها در میانمار
گروه بین الملل: دولت کودتا در میانمار با محدودتر کردن دسترسی به اینترنت به سرکوب خونین معترضان ادامه داده و حملات هوایی ارتش این کشور به برخی محل‌های سکونت اقلیت‌ها نیز سبب آوارگی هزاران نفر شده است. در جریان تظاهرات دموکراسی‌خواهان  در یانگون و شهرهای دیگر میانمار، دست کم ۵ نفر با شلیک گلوله مأموران پلیس کشته شدند. همزمان، دولت نظامی میانمار دستور بازداشت معترضان و کنشگران اینترنتی تأثیرگذار در جریان اعتراضات را صادر کرده است.
از ابتدای اعتراضات میانمار که همزمان با روی کار آمدن کودتاچیان در یکم فوریه و بازداشت آنگ‌ سان سوچی، رهبر اتحادیه ملی برای دموکراسی و چند سیاستمدار دیگر آغاز شد، تاکنون بیش از ۵۵۰ نفر در این کشور به دست پلیس ضد شورش یا نیروهای لباس شخصی طرفدار دولت کشته شده‌اند. انجمن حمایت از زندانیان سیاسی میانمار با ذکر این آمار گفته است که ۴۶ نفر از این قربانیان کودک بوده‌اند.
 تیراندازی نیروهای پلیس به سوی جمعیت معترض در شهر مونیوا در مرکز کشور به مرگ ۳ نفر انجامیده است. یک نفر در باگو، شهر دیگری در مرکز و یک نفر دیگر نیز در تاتون واقع در جنوب کشور به ضرب گلوله کشته شدند.تظاهرات مخالفان میانمار که در روزهای نخست در قالب تجمعات ده‌ها هزار نفری در شهرهای بزرگ برگزار می‌شد، به دلیل سرکوب شدید اکنون به «تجمع‌های چریکی» تبدیل شده، به طوری که جوانان معترض پیش از رسیدن نیروهای ضد شورش، عملیات حمله خود به مواضع پلیس را به سرعت و در مقیاسی کوچک‌تر انجام می‌دهند.
مردم همچنین شب‌ها به نشانه اعتراض و برای یادبود قربانیان شمع روشن می‌کنند.مقامات دولت نظامی میانمار در این میان تلاش گسترده‌ای را برای کنترل اطلاعات آغاز کرده‌اند. آنها که پیش از این داده‌های تلفن همراه را مسدود کرده بودند،  به ارائه دهندگان اینترنت دستور دادند پهنای باند اینترنت مشتریان را کم کنند. با این حال مردم هنوز می‌توانند برخی پیام‌ها و تصاویر را در شبکه‌های اجتماعی همرسان کنند.
همچنین مقامات برای ۱۸ نفر شامل شخصیت‌های مشهور، چهره‌های تأثیرگذار شبکه‌های اجتماعی و نیز دو روزنامه نگار حکم جلب صادر کرده‌اند. بر پایه قانون جاری میانمار، انتشار هر گونه مطلبی در جهت مخالفت با اعضا نیروهای مسلح یا تحریک به تمرد از دستور او ممنوع است. حکم جلب افراد یاد شده بر پایه همین قانون صادر شده و آنها ممکن است به دلیل مخالفت با حکومت نظامی به حبس تا ۳ سال محکوم شوند.ارتش میانمار برخی شبکه‌های پیام‌رسانی مانند فیس بوک، یوتیوب و توییتر را ممنوع کرده، اما همچنان به استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای ردیابی منتقدان و انتشار تبلیغات خود ادامه می‌دهد.همزمان با سرکوب مخالفان کودتا در میانمار، شورش‌های جدایی‌خواهان در شمال و شرق این کشور نیز بار دیگر آغاز شده است.
پس از آن که «اتحادیه ملی کارن» (کی‌ان‌یو) قدیمی‌ترین گروه شورشی میانمار حمایت خود از جنبش دموکراسی‌خواهی کنونی را اعلام کرد، نیروهای ارتش این کشور به مواضع این گروه حمله کردند. این نخستین بار پس از ۲۰ سال است که نیروهای دولتی گروه شورشی کارن را بمباران می‌کنند.گروه کارن گفته است که تاکنون بیش از ۱۲ هزار روستایی بر اثر حملات هوایی ارتش از خانه و کاشانه خود در استان کارن آواره شده‌اند. مسئولان این گروه در بیانیه‌ای که در همین زمینه منتشر کردند، خواستار تحریم بین‌المللی فروش سلاح به ارتش میانمار شده‌اند.
در بیانیه این گروه آمده است: «اقدامات غیرانسانی آنها [کودتاچیان] علیه غیرنظامیان غیر مسلح، باعث مرگ بسیاری از افراد از جمله كودكان و دانش‌آموزان شده است.» طی روزهای اخیر حدود ۲۰ نفر از جمله ۱۰ کارگر معدن طلا که در اختیار نیروهای گروه کی‌ان‌یو است، در حملات هوایی در استان کارن کشته شده‌اند.اتحادیه ملی کارن در سال ۲۰۱۲ میلادی با دولت پیمان آتش‌بس امضا کرده و به شورش‌های ۶۰ ساله پایان داده بود.دامنه ناآرامی‌ها در میانمار به شمالی‌ترین استان این کشور یعنی کاچین نیز کشیده شده است. اخیرا درگیری‌هایی میان نیروهای ارتش و شورشیان قومی درگرفته و باعث شده هزاران نفر از این منطقه به تایلند و هند پناه ببرند.


 
برچسب ها: میانمار
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها