به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۲۱:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ ساعت ۱۴:۴۷
کد مطلب : ۲۶۶۰۵۱

واکنش ایران به تحریم‌های جدید اروپا

واکنش ایران به تحریم‌های جدید اروپا
گروه سیاسی: وزارت خارجه ایران در پاسخ به تحریم 8نفر  از عوامل حوادث آبان ۹۸، از تعلیق گفت‌وگو با اروپا در مسائل حقوق بشری و همکاری‌ در حوزه‌های پناهندگان، قاچاق مواد مخدر و تروریسم خبر داد و اقدام اروپا را "سیاسی" خواند.
اقدام اتحادیه اروپا ، با واکنش فوری جمهوری اسلامی روبرو شد. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران این تصمیم را به شدت محکوم کرد و آن را "بی‌اعتبار" خواند.
او اعلام کرد که وزارت خارجه ایران در واکنش به اقدام اروپا، گفت‌وگوهای جامع خود با اتحادیه شامل گفت‌وگوهای حقوق بشری و کلیه همکاری‌های ناشی از این گفت‌وگوها به ویژه در حوزه تروریسم، مواد مخدر و پناهندگان را به حالت تعلیق در می‌آورد.خطیب‌زاده تصمیم اتحادیه اروپا را واجد "انگیزه‌های سیاسی" خواند و گفت: «مدعیان و موعظه‌گران دروغین حقوق بشر نه تنها در برابر نقض حقوق مردم ایران تحت تحریم‌های ضد بشری و غیرقانونی آمریکا سکوت کرده و یا تنها به اظهار تاسف بسنده کردند، بلکه با آن همراهی کردند.»
هشت شخص حقیقی از جمله فرمانده کل سپاه پاسداران، فرمانده یگان‌های ویژه ناجا، فرمانده نیروی زمینی سپاه، فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده سپاه ولیعصر خوزستان، رئیس سازمان بسیج و رئیس وقت زندان‌اوین به دلیل مشارکت و عاملیت در سرکوب معترضان در آبان ۹۸ به فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا وارد شده‌اند. تنها زن در این لیست، لیلا واثقی، فرماندار قلعه حسن خان (شهر قدس) است که آشکارا اعلام کرد نیروی انتظامی فرمان تیراندازی نداشت و او بود که دستور شلیک به مردم را داد.
طبق این تحریم، دارایی‌های احتمالی افراد یاد شده در اروپا بلوکه می‌شود و هیچیک از آنها حق سفر به کشورهای اتحادیه را نخواهند داشت. سه نهاد، شامل زندان‌های اوین، فشافویه و گوهردشت نیز در لیست تحریم اروپا قرار گرفته‌اند.سخنگوی وزارت خارجه ایران تهدید کرده که تحریم‌هایی متقابل علیه اتحادیه اروپا در دست بررسی است که بعدا اعلام می‌شود.
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ تحریم‌هایی را علیه برخی مسئولان ایران اعمال کرده است. تاکنون ۸۷ مقام ارشد جمهوری اسلامی در فهرست تحریم‌های اتحادیه بوده‌اند که شامل چهره‌های دولتی، قضایی، انتظامی یا امنیتی می‌شود.این عده به طور معمول به کشوری اروپایی سفر نمی‌کنند، اما علیرضا آوایی، وزیر دادگستری وقت ایران که نامش در لیست تحریم‌ها بود، سه سال قبل با اتکاء به گذرنامه دیپلماتیک و مصونیت سیاسی، به ژنو رفت و در ۴۷مین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل سخنرانی کرد.


 
برچسب ها: ایران
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها