به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۹:۲۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۰۲ ساعت ۱۷:۳۴
کد مطلب : ۲۶۷۶۷۳

یک شهرخوزستان در اشغال آشغال

یک شهرخوزستان در اشغال آشغال
گروه جامعه:روزنامه «ایران» نوشت: حدود ۱۰ سال پیش که مسئولان خوزستانی با هدف توسعه و رفع محرومیت حاشیه جنوب شرق اهواز تصمیم به استقلال کوت عبدالله از اهواز گرفتند شاید هرگز تصور نمی‌کردند با شهرستان شدن این منطقه مشکلات آنجا چندین برابر شود.
در حال حاضر شهروندان شهرستان کارون با مرکزیت کوت عبدالله حتی از کمترین خدمات شهری از جمله جمع‌آوری زباله‌ها و فاضلاب محروم مانده‌اند. هرجای این منطقه را که نگاه می‌کنی از استیشن گرفته تا شریعتی، درویشیه (چمران) و ... همه کوچه‌ها مملو از زباله هستند.
آنطور که اهالی این شهرستان می‌گویند حدود یک ماهی می‌شود که پاکبانان در اعتراض به پرداخت‌نشدن حقوقشان دست از کار کشیده‌اند و زباله‌ها را جمع نکرده‌اند. گویا این اتفاق، اولین بار نیست و هر چند وقت یک بار مردم باید شاهد چنین وضعیتی باشند.
زحمات مسئولان بهداشتی در یک روز از بین می‌رود
«سیروس خانزاده» از ریش‌سفیدان کوت عبدالله که بیش از ۷۰ سال است در این منطقه زندگی می‌کند در این‌باره می‌گوید: توضیح شرایط امکان‌پذیر نیست و کسی گوشی برای شنیدن حرف‌های مردم اینجا ندارد. مسئولان باید خودشان از نزدیک شرایط را ببینند تا شاید فکری برای مردم بکنند.
وی با اشاره به اینکه هر چند وقت یک بار کارگران شهرداری که حقوق معوقه دارند دست از کار می‌کشند و شهر سرریز از زباله می‌شود، ادامه می‌دهد: همه می‌دانیم در حال حاضر کرونا در خوزستان بیداد می‌کند و شهرستان ما نیز شرایط مناسبی ندارد اما در چنین شرایطی تمام زحمات مسئولان بهداشتی و ستاد مبارزه با کرونا به علت انباشت زباله‌ها و آلودگی محیط در عرض یک روز از بین می‌رود و سلامت مردم بشدت در خطر است؛ کسی هم جوابگو نیست.
کارگران بدون حقوق و زباله‌های انباشته
«فیروزه خانزاده»، کارشناس ارشد آلودگی‌های محیط‌ زیست و از ساکنان شهرستان کارون هم در این خصوص می‌گوید: مدت‌هاست مردم کارون بخصوص ساکنان کوت عبدالله که از محله‌های بسیار قدیمی است با این مشکل روبه‌رو هستند. ریشه این مشکل پشتیبانی‌نشدن پیمانکار از سوی شهرداری است. زمانی که شهرداری مطالبات پیمانکار را پرداخت نکند آنها هم نمی‌توانند حقوق کارگران را بدهند به‌همین خاطر هرچند وقت یک‌بار کارگران دست از کار کشیده و شهر مملو از زباله می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این مشکلات هرچند وقت یک دفعه در شهرستان رخ می‌دهد می‌افزاید: مدت جمع‌آوری نشدن زباله‌ها متفاوت است گاهی چند روز و گاهی چند هفته زباله‌ها انباشت می‌شود و تا جایی که صدای مردم بلند نشود هیچ مسئولی برای رفع این مشکل اقدام نمی‌کند. البته بعد از گلایه‌های مردمی هم مبلغی به‌صورت مسکن به کارگران پرداخت می‌شود و چند روزی شهر تمیز و دوباره روز از نو روزی از نو. در واقع تا مشکل شهر حاد نشود کسی کاری انجام نمی‌دهد.
۵۰۰ نفر کار می‌کنند، ۱۵۰۰ نفر حقوق می‌گیرند
وی مشکل اصلی را تفاوت در تعداد حقوق‌بگیران و افرادی که به‌طور حقیقی کار می‌کنند می‌داند و می‌گوید: این موضوع باید از سوی مسئولان مطرح شود ولی شنیده‌های ما حاکی از آن است که تعداد افراد جمع‌آوری‌کننده زباله در شهرستان ۵۰۰ نفر است و در عمل ۱۵۰۰ نفر در این خصوص حقوق می‌گیرند. در دوره‌های مختلف شورای شهر تخلفاتی صورت گرفته و بیش از ظرفیت مورد نیاز نیرو استخدام شده و در حال حاضر شهرداری را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است. در واقع چندین برابر رقم واقعی حقوق برای پرداخت به‌ کارگران مورد نیاز است. یکی از ریشه‌ای‌ترین مشکلاتی که شهرداری نمی‌تواند جوابگوی پیمانکار باشد این موضوع است. از این‌رو از مسئولان تقاضا داریم به این موضوع رسیدگی کنند تا مشکلات مردم این منطقه حل شود. در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که آنهایی که کار می‌کنند حقوق نمی‌گیرند و آن‌هایی که تنها نامشان در لیست حقوق بگیران است همیشه خود را طلبکار می‌دانند.
خانزاده می‌افزاید: متأسفانه با توجه به شرایط آب و هوایی، بحث زباله‌ها در این استان بسیار حادتر است زیرا زباله‌ها زودتر فاسد می‌شوند و بوی نامطبوع آن کل شهر را فرامی‌گیرد. آن‌طور که آمارها نشان می‌دهد ۷۳ درصد زباله‌های شهر اهواز را موادغذایی تشکیل می‌دهند که بلافاصله در گرما فاسد می‌شوند و باید جمع‌آوری آنها بسرعت انجام شود. یک زمانی زباله‌ها سر کوچه‌ها جمع‌آوری می‌شد اما در حال حاضر در اغلب کوچه‌ها و خیابان‌ها نصف مسیر را زباله‌ها پوشانده است. به طور مثال در کوچه «مسجدامام خمینی» یا همان «خیابان ۹» کوت عبدالله، زباله‌ها در سراسر کوچه دیده می‌شوند و چهره بسیار ناخوشایندی ایجاد کرده‌اند.
این کارشناس ارشد آلودگی‌های زیست بیشترین مشکل شهرستان را مربوط به کوت عبدالله قدیم می‌داند و می‌افزاید: مردم در این شرایط کرونایی که مرتب به آنها گفته می‌شود پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، توقع دارند شهرداری با پرداخت بموقع مطالبات پیمانکارها به این وضعیت خاتمه دهد و اگر پیمانکاری اهمال و کوتاهی کرده با او برخورد کند.
اعتراض کارگران شهرداری کارون بحق است
«آرش دُر» شهردار کارون، با اعلام اینکه پاکبان‌ها کار خود را شروع کرده‌اند، می‌گوید: تعدادی از کارگران شهرداری چندین ماه است حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند و چند وقتی است کار نکرده‌اند و همین امر سبب چنین شرایطی شده است.
وی با اشاره به استخدام بی‌رویه طی سال‌های گذشته می‌افزاید: کاهش درآمدها و این استخدام‌ها باعث شده بدهی‌های شهرداری کارون چندین برابر شود و نتوانیم حقوق کارگران را بموقع پرداخت کنیم. شرایط سخت کارگران را می‌دانیم و به آنها حق می‌دهیم. اما تقاضا داریم به جای اعتصاب، از طریق مراجع قانونی از جمله اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اقدام کنند تا نتیجه بهتری بگیرند. ما نیز از آنها حمایت می‌کنیم.
دهیاری‌ها در جمع‌آوری زباله کمک کنند
شهردار کارون با بیان اینکه با استاندار، فرمانداری و دادستان استان در این خصوص مکاتباتی انجام شده است، ادامه می‌دهد: از شهروندان عذرخواهی می‌کنم. هم اکنون عملیات پاکسازی محله‌ها و کوچه‌ها و خیابان‌ها با تعداد محدودی از ماشین‌آلات و کارگران در حال انجام است و از مردم می‌خواهیم تا رسیدن به شرایط عادی صبوری کنند. مقرر شد دهیاری‌ها و سایر ارگان‌ها به جمع‌آوری زباله‌ها کمک کنند تا مشکل به‌طور موقت رفع شود، اما لازم است کارگران به‌ کار بازگردند تا بتوانیم مشکل را برای همیشه حل کنیم. البته می‌دانم که این مشکل بارها تکرار شده اما با برگزاری نشست‌هایی تلاش داریم تا این موضوع را به‌طور دائم رفع کنیم. در هفته‌های اخیر تعدادی از شهروندان و گروه‌های جهادی اقدام به پاکسازی و جمع‌آوری زباله‌ها در مناطق مختلف کردند که از آنها تشکر می‌کنم.
برچسب ها: خوزستان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها