به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۲۸ - ۰۸:۵۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۱۲ ساعت ۰۹:۴۳
کد مطلب : ۲۶۹۵۵۶

رکوردزنی قیمت مواد غذایی در سه سال گذشته

رکوردزنی قیمت مواد غذایی در سه سال گذشته
گروه اقتصادی: برای تهیه روغن و شکر به قیمت تنظیم بازار در حالی مردم در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها سرگردان شده اند که به گفته دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی، این اقلام با قیمت آزاد فراوان اند؛ اما در این میان مشکل اصلی گرانی و جهش بی سابقه قیمت اقلام خوراکی است. یکی از شهروندان در شهر اصفهان از نبود شکر خبر داد. این در حالی است که دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی می‌گوید: «حتی اگر ۱۰ هزار تُن شکر بخواهی در بازار هست، اما با قیمت آزاد!»

برنج خارجی کیلویی ۲۱ تا ۲۴ هزار تومان
قاسمعلی حسنی گفت: برنج، روغن، شکر، خرما، حبوبات و پنیر، ۶ قلم از مواد غذایی پرمصرف در ماه مبارک رمضان هستند. در میان این ۶ قلم، روغن و شکر بازاری نابسامان دارند.وی ادامه داد: شکر با وجود داشتن ۵ نرخ در حال حاضر درگیر نابسامانی است. ما در بازار اقلام پرمصرف با قیمت‌های آزاد کسری نداریم. یعنی شما ۱۰ هزار تن شکر بخواهید، با قیمت‌های آزاد وجود دارد؛ ولی با قیمت تنظیم بازار در بازار نیست. باید به چند مغازه بروید تا بتوانید آن را پیدا کنید.

گرانی ۱۰ درصدی حبوبات پس از عید
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه برنج خارجی از ۲۱ تا ۲۴ هزار تومان به فروش می‌رسد، گفت: حبوبات بعد از عید حدود ۱۰ درصد افزایش قیمت داشت. چای هم در بنکداری ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.حسنی  با بیان اینکه نابسامانی در بازار مواد غذایی به سیاست‌های دولت برمی گردد، گفت: تا زمانی که ارز‌های دولتی از گردونه مواد غذایی حذف نشود ما چالش کمبود و نبود کالای تنظیم بازاری را شاهدیم. بزرگترین عامل و مزاحمت برای عرضه و تقاضا، ارز‌های دولتی است که گریبان چای، برنج، روغن، شکر و حبوبات را گرفته است.

رکوردزنی قیمت مواد غذایی در سه سال گذشته
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در ۳ سال گذشته رشد قیمت‌های مواد غذایی در تاریخ یک قرن گذشته بی سابقه بود. سیری ناپذیری واردکنندگان، بی انصافی برخی فروشندگان و توزیع کنندگان بر سر مصرف کنندگان آوار شد.حسنی ادامه داد: به همان میزانی که تولیدکنندگان و توزیع کنندگان طی ۳ سال گذشته با درآمد‌های ۳۰۰ درصدی خودشان فربه‌تر شدند مصرف کنندگان در نقطه مقابل قرار گرفتند. قدرت خرید مصرف کنندگان در سه سال گذشته به یک سوم کاهش پیدا کرده، ولی قدرت مانور تولیدکنندگان، واردکنندگان و توزیع کنندگان به خاطر سود‌های لحظه‌ای و بادآورده سه برابر شده است.

کاهش ۳۵ درصدی فروش مواد غذایی
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در یک ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، فروش مواد غذایی به دلیل گرانی و افزایش قیمت‌ها ۳۵ درصد کاهش داشته است.حسنی با بیان اینکه مردم پیش از این گرانی ها، ابتدای سال خرید سالانه داشتند و اقلام مورد نیازشان را به مقدار زیاد می‌خریدند، گفت: در حال حاضر به دلیل کاهش قدرت خرید، مردم به مقدار نیاز ضروری خرید می‌کنند.

بخشنامه‌های یک شبه لغو شود
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پایان با تاکید بر ضرورت جبران قدرت خرید مردم گفت: برای حل این مشکل باید درآمد اقشار آسیب پذیر اصلاح و برخی از یارانه‌ها همانند یارانه کالا‌ها همانند روغن، مستقیم به خود خانوار‌ها پرداخت شود. ارز‌های دولتی حذف و بخشنامه‌های یک شبه لغو شود. همچنین دخالت در امور واردات کاهش پیدا کرده و به بازار فرصت بدهند که عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت شود.
مرجع : اقتصاد 24
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها