به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۱۴:۳۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ ساعت ۱۴:۱۴
کد مطلب : ۲۷۱۴۳۸

آزمایش‌ های کرونا چقدر دقیق هستند؟

آزمایش‌ های کرونا چقدر دقیق هستند؟
گروه جامعه:با توجه به افزایش اخیر موارد ابتلا به ویروس کرونا افراد نسبت به نتایج آزمایش منفی کووید-۱۹ بسیار بدبین شده اند به ویژه هنگامی که علائم خفیف تا شدید مرتبط با ویروس کشنده را هم تجربه کرده باشند.در حالی که آزمایش RT-PCR به عنوان استاندارد طلایی برای تست کرونا در نظر گرفته می‌شود، اما گزارش‌های اخیر حاکی از آن است در این آزمایش هم احتمال جواب منفی کاذب زیاد است.

آزمایش‌ های کرونا چقدر دقیق هستند؟
از ابتدا آزمایش RT PCR برای تشخیص کووید-۱۹ به جز برخی استثنا‌ها بسیار دقیق مطرح شد. با این حال، با شروع موج جدید ویروس کرونا، گزارش‌های زیادی منتشر شده که حاکی از آن است “منفی کاذب” در میان افرادی که برخی از رایج‌ترین علائم کرونا را تجربه می‌کنند بسیار شیوع دارد. به گزارش تایمزسوفاندیا، جواب منفی آزمایش می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد.

دلایل وجود جواب “منفی کاذب” حتی اگر علائم کرونا داشته باشید
متخصصان معتقدند آزمایش‌های استاندارد RT PCR قادر به شناسایی جهش‌های جدید نیستند از این رو نتیجه آزمایش منفی را منعکس می‌کنند. به غیر از این ممکن است بار ویروسی در بدن شما بسیار کم باشد همین امر تعیین مکان عفونت را سخت می‌کند و روی جواب آزمایش تاثیر می‌گذارد. علاوه بر این، اگر نمونه به طور مناسب جمع آوری نشود یا چوب سواب به طور دقیق وارد بینی یا حلق نشود این گزینه نیز ممکن است منجر به نتیجه منفی کاذب تست کرونا شود.

علائمی که با وجود جواب منفی تست کرونا باید چک شوند
در صورت دریافت نتیجه آزمایش “منفی کاذب”، اگر همچنان با بیماری‌های مختلفی روبرو هستید، بهتر است ضمن قرنطینه کردن خود علائم را کنترل کنید. در اینجا برخی از نشانه‌های مطمئن ابتلا به کرونا وجود دارد که باید مراقب آن‌ها باشید حتی اگر جواب تست کرونا منفی باشد.

از دست دادن حس بویایی و چشایی
از دست دادن حس بویایی یا آنوسمی و تغییر طعم و مزه از علائم غیرمعمول کووید-۱۹ است یا می‌توانید قبل از تب دچار این علامت شوید یا اینکه آن را به عنوان تنها علامت کرونا تجربه کنید، همچنین از دست دادن بویایی و چشایی می‌تواند برای مدت طولانی باقی بماند و حتی پس از بهبودی از بیماری نیز ادامه یابد.

تب و لرز
تب یکی از رایج‌ترین علائم ابتلا به کرونا است. با توجه به اینکه تب شما حتی پس از مصرف دارو‌های تسکین دهنده درد فروکش نمی‌کند و همچنان همراه با لرز بدتر می‌شود نشانه کووید-۱۹ است.

خستگی
جدا از تب و سرفه بیماران مبتلا به کرونا اغلب از احساس خستگی و ضعف شدید شکایت دارند. در حالی که خستگی می‌تواند نشانه عفونت‌های ویروسی دیگری نیز باشد، اما رفع خستگی کرونا سخت است.

گلو درد
تشخیص تفاوت بین گلودرد ناشی از کرونا و خارش گلو در اثر سرماخوردگی یا آنفولانزا برای بسیاری از افراد سخت است، اما اگر گلودرد همراه با سرفه‌های مداوم و بدتر شدن تب باشد نشانه کرونا است.

علائم گوارشی
در بسیاری از افراد اسهال و حالت تهوع به عنوان علائم شایع عفونت کووید-۱۹ است که این امر منجر به گرفتگی شدید شکم و استفراغ می‌شود.

در صورت جواب منفی تست، اما وجود علائم کرونا چه باید کرد؟
نخستین و مهمترین کار این است که ضمن قرنطینه خود در خانه از تماس با دیگران خودداری کنید. کنترل و چک کردن علائم را ادامه دهید و سطح اکسیژن خود را با پالس اکسی متر اندازه گیری کنید سپس باید آزمایشات RT PCR خود را ۲ تا ۳ روز بعد از شروع علائم انجام دهید. در صورت ادامه علائم فقط با نظر یک پزشک یا متخصص سی تی اسکن ریه انجام دهید.
برچسب ها: تست کرونا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها