به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۰۳:۳۲
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۲۴ ساعت ۲۳:۰۲
کد مطلب : ۲۸۱۷۱

روحانی: دنبال بمب هسته‌ای نبوده و نیستیم

گروه سياسي: رئیس‌جمهور در آستانه اجرایی شدن توافقات ژنو، بار دیگر تاکید کرد: ایران هیچگاه دنبال بمب هسته‌ای نبوده و نخواهد بود.
روحانی: دنبال بمب هسته‌ای نبوده و نیستیم
حجت‌الاسلام حسن روحانی در جمع علما، فضلا و طلاب خوزستان با استناد به فتوای مقام معظم رهبری درخصوص حرمت استفاده از سلاح هسته‌ای، تاکید کرد: اگر ایران دنبال بمب هسته‌ای بود، چرا ما برای غنی‌سازی می‌خواستیم با غرب معامله کنیم و برای غنی‌سازی می‌خواستیم از جانب آن‌ها سوخت لازم را تامین کنیم؟ روحانی علما را حافظ مرزهای دین و اسلام و مبین انطباق دین با شرایط زمان و تبیین کننده احکام دین در مقاطع مختلف تاریخی از طریق اجتهاد خواند و با اشاره به شرایط سختی که بعد از دوران غیبت در جهان اسلام حاکم شد، به تاسیس حوزه علمیه نجف در قرن پنجم اشاره کرد و از آن به عنوان کاری بزرگ یاد کرد که توسط شیخ‌الطائفه انجام شد. وی در ادامه با اشاره به تاثیرات علما و بزرگانی که در حوزه نجف تربیت شده‌اند، به تاثیرات شیخ انصاری در جهان اسلام اشاره کرد و یادآور شد که آن بزرگان در آن مقطع زمانی با کمترین امکانات منشاء آن تحولات بزرگ در جهان اسلام شدند. روحانی در ادامه از تاسیس حوزه علمیه قم به عنوان اقدام بزرگ دیگری که در جهان اسلام شکل گرفت یاد کرد و گفت: زمانی بود که علوم منحصرا در حوزه‌های علمیه بود. ریاضیات، طب، شیمی و علوم دیگر همه در حوزه‌های علمیه تدریس می‌شدند. وی در ادامه از زکریای رازی و ابن سینا به عنوان بزرگانی که در حوزه‌های علمیه تربیت یافتند یاد کرد و گفت:‌ قدرناشناسی می‌کنند، آن‌ها هرچه دارند از دنیای اسلام است. حتی دانشکده‌های قدیمی غرب در شکل ساختمان‌هایشان از حوزه‌های علمیه ما پیروی کرده‌اند و دانشمندان اسلامی خدمات بزرگی ارائه داده‌اند. انحرافاتی به وجود آمد که علمای بزرگ اسلام، جلوی آن ایستادند. وی از آیت‌الله وحید بهبهانی به عنوان یکی از علمایی که مقابل انحرافات ایستاد یاد کرد و گفت: در برابر عظمت حوزه‌های علمیه، دنیای غرب به جای قدرشناسی همواره با عنوان اسلام‌هراسی جلوی علما و اسلام ایستاد. رییس جمهور در ادامه سه مقطع را برای اسلام‌شناسی غرب برشمرد و از جنگ‌های صلیبی، دوران قدرت عثمانی، قبل از جنگ جهانی اول و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عنوان این سه مقطع یاد کرد.

وی در ادامه به تبیین اسلام‌شناسی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت پرداخت و با یادآوری اینکه امام خمینی که انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساند تربیت یافته حوزه علمیه بود، گفت: پیروزی انقلاب به رهبری امام و فداکاری ملت همان اسلام هراسی‌ای را که یک زمان در جنگ‌های صلیبی و یک زمان در دوران عثمانی‌ها شکل گرفته بود، ایجاد کرد. روحانی از مقطع تاریخی بعد از حادثه 11 سپتامبر به عنوان مقطعی یاد کرد که این اسلام‌هراسی شدت بیشتری گرفت و گفت: در کنار آن به خاطر انقلاب اسلامی ایران همیشه ایران هراسی هم بوده است. رئیس‌جمهور در ادامه با طرح این سوال که آن‌ها با این اسلام هراسی به دنبال چه هدفی بوده و هستند، انقلاب و نظام اسلامی از منظر غرب را تهدیدی دانست که به زعم آن‌ها جلوی نفوذ غرب در منطقه و جهان را می‌گیرد. وی در ادامه با اشاره به برخی خشونت‌ها و افراطی‌گری‌هایی که در سال‌های اخیر با تحریک برخی جوانان مشاهده می‌شود، از این فرآیند که به نوعی چهره اسلام را در عرصه جهانی مخدوش می‌کند، انتقاد کرد و گفت: یک عده منحرف به نام دین و متاسفانه با توسل به آیات قرآن، جوانان را منحرف می‌کنند و بهانه به غرب می‌دهند. وی در ادامه به موضوع فناوری هسته‌ای ایران اشاره کرد و با اشاره به اینکه غرب حتی این مسئله را نیز به دستاویزی جهت پیگیری سیاست‌ها در حوزه اسلام هراسی تبدیل کرده است، گفت: در دنیا ترویج کردند ایران دنبال بمب هسته‌ای است و می‌خواهد آن را در اختیار گروه‌های تروریستی قرار دهد و دنیا را ناامن کند. ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و هیچ موقع نیز نخواهد بود. رئیس‌جمهور با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری در حوزه تحریم بکارگیری سلاح هسته‌ای گفت: اگر ایران دنبال بمب هسته‌ای بود، ما برای غنی‌سازی چرا می‌خواستیم با آن‌ها معامله کنیم و از آن‌ها سیستم غنی‌سازی را بخریم؟ همه کسانی که دنبال بمب هسته‌ای رفته‌اند در این باره مخفی‌کاری کرده‌اند.

روحانی با اشاره به اینکه «ما بعد از دوران دفاع مقدس برای تامین سوخت مورد نیاز در غنی‌سازی به سراغ کشورهای غربی و شرقی رفتیم»، گفت: هیچ کشوری نیست که دنبال بمب باشد و برود عضو NPT شود. وی با اشاره به اینکه «غرب با تبلیغات و دیپلماسی قوی توانست این را در دنیا شایع کند که ایران و فناوری هسته‌ای آن خطری برای صلح و امنیت جهان است»، به قطعنامه شورای حکام در پاییز 1384 اشاره کرد و گفت: در این قطعنامه عنوان شد از آنجا که فعالیت هسته‌ای ایران برای صلح و امنیت جهانی خطر دارد، پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل برود. این کار نادرستی بود که آنها انجام دادند. رئیس‌جمهور در اولین روز از سفر خود به استان خوزستان، با علما، فضلا و طلاب خوزستانی دیدار کرد و در جریان نقطه نظرات و مطالبات آن‌ها قرار گرفت. در این جلسه، علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، مجید انصاری، معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، سید محمود علوی وزیر اطلاعات و جزایری، نماینده ولی فقیه در استان حضور داشتند.
مرجع : ايسنا