به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۱:۰۰
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۲۷ ساعت ۱۷:۵۵
کد مطلب : ۲۸۴۶۸

آلودگی هوا زمینه​ساز سرطان خون است

گروه جامعه: رییس انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ایران گفت: نقش تغذیه در بروز سرطان‌ها شناخته شده است و رابطه تنگاتنگی میان تغذیه و سرطان وجود دارد به طوری که 35 درصد سرطان‌ها به دلیل تغذیه نادرست بروز می‌کند.
آلودگی هوا زمینه​ساز سرطان خون است
محمدرضا قوام نصیری در هشتمین همایش سالانه کلینیکال انکولوژی که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: سرطان‌ها دامنه وسیعی دارند که تمام جوانب علم پزشکی را فرا گرفته‌اند و می‌طلبد اطلاعات و دانش پزشکی در خصوص درمان انواع سرطان‌ها به روز باشد. وی با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز انواع سرطان‌ها نقش دارند، افزود: عادات غذایی نادرست ریسک ابتلا به سرطان‌ها را افزایش می‌دهند اما رژیم غذایی تنها عامل ابتلا به سرطان نیست و علاوه بر آن، آلودگی هوا و استرس از دیگر عواملی هستند که می‌تواند در بروز سرطان نقش داشته باشند. رییس انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ایران با اشاره به اینکه متاسفانه برخی بر این باورند که مصرف چند نخ سیگار بی ضرر است، اضافه کرد: مصرف دخانیات، استفاده بیش از حد از مواد قندی، نمک و حتی فرآورده‌های کنسرو شده از عواملی هستند که سلامتی انسان‌ها را هدف گرفته‌اند. قوام نصیری با تاکید بر اینکه علم همیشه عقب‌تر از اتفاقات طبیعی حرکت می‌کند، گفت: مغز بشر در تولید علم عاجز مانده و برای پیشرفت در صنعت، کشاورزی و غلبه بر معضلات اجتماعی لازم است ابتدا سلامت انسان تامین شود. وی با اشاره به زندگی ماشینی امروز و افزایش مصرف غذاهای آماده در میان مردم به ویژه قشر جوان خاطرنشان کرد: نقش تغذیه در بروز سرطان‌ها شناخته شده است و رابطه تنگاتنگی میان تغذیه و سرطان وجود دارد به طوری که 35 در صد سرطان‌ها به دلیل تغذیه نادرست بروز می‌یابد.

رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران افزود: اینکه گفته می‌شود آیا تنها در ایران سرطان‌ها چنین رشد قابل توجهی داشته است؟ باید پاسخ دهیم خیر، نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا و حتی کشورهای توسعه با تمام توان علمی که بکار برده‌اند هنوز موفق به مهار این بیماری نشده‌اند. قوام نصیری با بیان اینکه آلودگی هوا زمینه بروز سرطان خون را فراهم می‌کند، خاطرنشان کرد: یکی از علل آلوده شدن خون، ورود هوای آلوده به دستگاه تنفس است که علاوه بر بیماری‌های تنفسی بیماری‌های خونی را نیز افزایش می‌دهد. وی با اشاره به اینکه پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌های بنیادین از روش‌های درمان سرطان‌ها است، افزود: بر اساس این روش استخوان فرد سالم جایگزین استخوان فرد مبتلا به سرطان می‌شود و بیمار علاوه بر این روش درمانی می‌تواند از روش‌های شیمی درمانی و پرتو درمانی نیز استفاده کند. رییس انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ادامه داد: متاسفانه مشکلات اجتماعی استرس فراوانی در زندگی ایجاد کرده است و بیماران سرطانی باید به لحاظ روانی نیز تحت مراقبت‌های روان پزشکی قرار گیرند. هم چنین پیمان ادیبی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه توجه به نوسانات و تغییرات همه گیرشناسی در بیماری‌های غیرواگیردار از اهمیت بسزایی در جامعه پزشکی ایران برخوردار است، اظهار کرد: با توجه به اینکه سن جامعه به سمت مسن‌تر شدن پیش می‌رود باید یک جامعه علمی شکل گیرد که پاسخگوی تمام نیازهای بیماران سرطانی باشد. وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی در خصوص همراهی با سایر انجمن‌های علمی کشور پیشگام است، افزود: یکی از اهداف علوم پزشکی اصفهان آموزش به پزشکان و دانشجویان بالینی بومی است که در جهت خدمت در جامعه علمی و ارایه راهکارهای نوین علمی حرکت کنند.
مرجع : ايسنا