به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۰۳:۵۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۶/۱۰ ساعت ۱۲:۵۵
کد مطلب : ۲۹۱۳۹۸

عدم توافق اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان افغان

عدم توافق اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان افغان
گروه بین الملل: وزیران کشور اتحادیه اروپا در نشست فوق‌العاده خود در مورد اتخاذ سیاست هماهنگ در قبال مهاجران افغان به  توافق نرسیدند. برخی کشورها مانند دانمارک و اتریش بر مواضع قبلی در مورد عدم پذیرش پناهجویان افغان پافشاری می‌کنند.
وزیران کشور اعضای اتحادیه اروپا  در یک نشست فوق‌العاده در بروکسل گرد هم آمدند تا درباره تدبیرها و سیاست‌های مشترک در مورد موج گسترده مهاجرت از افغانستان رایزنی کنند و تصمیم بگیرند.
در پایان این نشست کشورهای عضو اتحادیه اروپا موفق به دست یافتن به راهکار مشترکی برای مواجهه با پناهجویانی که افغانستان را پس از تسلط طالبان ترک کرده یا می‌کنند نشدند.
کشورهایی مانند اتریش، دانمارک و جمهوری چک همچنان بر مواضع قبلی خود پافشاری می‌کنند و حاضر به پذیرش پناهجویان افغان نیستند.
این کشورها در عین حال طرفدار کمک به پناهجویان در منطقه ، از جمله در کشورهای همسایه افغانستان هستند. آلمان از کشورهایی است که از این ایده استقبال می‌کند و منابعی برای آن در نظر گرفته، ضمن این که تا کنون هزاران مهاجران افغان را پذیرفته و آماده پذیرش ده‌ها هزار نفر دیگر است.
وعده کمک به پناهجویان در منطقه
وزیر کشور اتریش به شهروندان افغان که از بیم قدرت‌گیری اسلامگرایان افراطی طالبان افغانستان را ترک کرده یا در صدد ترک آن هستند توصیه کرده راه اروپا را در پیش نگیرند و وعده داده به آنها در همان منطقه کمک شود.
روز گذشته خبرگزاری رویترز مدعی شد به پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست بروکسل دست یافته و مطابق آن کشورهای اروپایی در مورد اتخاذ یک رویه هماهنگ در برابر موج جدید مهاجرت از افغانستان توافق دارند.
کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا پیش از این پیشنهاد کرده بود کشورهای اروپایی به زنان، کودکان، روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی و حقوق بشری افغانستان که جانشان در خطر است پناهندگی اعطا کند.
فیلیپ گراندی، کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل روز دوشنبه با بیان این که برای ۳۹ میلیون نفر جمعیت افغانستان یک بحران گسترده تازه آغاز شده، خواستار همبستگی و حمایت از آنها شد.
احتمال مهاجرت نیم میلیون افغان تا پایان سال
سازمان ملل برآورد کرده شمار افغان‌هایی که کشور خود را پس از قدرت‌گیری طالبان ترک می‌کنند تا پایان سال جاری میلادی می‌تواند به ۵۰۰ هزار نفر برسد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز سه‌شنبه در برلین گفت از این حرکت می‌کند که هنوز بین ۱۰ تا ۴۰ هزار شهروند افغان باید به آلمان منتقل شوند. او می‌گوید این افراد از جمله همکاران محلی نهادهای آلمانی و بستگان آنها هستند که شمار دقیق آنها باید مشخص شود.
همزمان با اظهارات مرکل، آخرین سربازان آمریکایی نیز از افغانستان خارج شدند و انتقال شهروندان واجد شرایط افغان از این کشور دشوارتر از پیش شد.
بسیاری از کشورهای اروپایی امید داشتند در نشست فوق‌العاده وزیران کشور اتحادیه اروپا درباره "واکنشی هماهنگ و قاعده‌مند" به تحولات افغانستان تصمیم‌گیری و جلوی تکرار بحران پناهجویی سال ۲۰۱۵ گرفته شود.
شش سال پیش کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون آمادگی قبلی با موج گسترده‌ای از پناه‌جویان روبرو شدند که به بحران و تنش در کشورهایی مانند یونان و ایتالیا منجر شد و یکی از پیامدهای آن افزایش قدرت گروه‌های راست‌گرای افراطی بود.
اغلب مهاجران و پناهجویان سال ۲۰۱۵ شهروندان سوری بودند که با بالاگرفتن درگیری‌ها و خشونت‌ها در سوریه این کشور را ترک کردند.
در روزهای گذشته و پس از ازدحام شدید و اختلال در انتقال شهروندان در معرض خطر افغان از طریق فرودگاه کابل بسیاری از آنها می‌کوشند برای گریز از مهلکه طالبان دست‌کم خود را به یکی از کشورهای همسایه برسانند.
برچسب ها: اتحادیه اروپا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها