به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۲۲:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ ساعت ۰۹:۰۶
کد مطلب : ۲۹۳۸۰۷

رسول دانیال زاده کیست؟رسول دانیال زاده مدیر کارخانه نورد و لوله سمنان

گروه کسب و کار: چشم انداز صنعت فولاد از زبان رسول دانیال زاده نمین کارآفرین برتر را در مقاله زی می‌خوانیم.
رسول دانیال زاده کیست؟رسول دانیال زاده مدیر کارخانه نورد و لوله سمنان
چشم انداز صنعت فولاد از زبان رسول دانیال زاده نمین کارآفرین برتر
سوال از رسول دانیال زاده نمین‌: ارزیابی شما از جایگاه صنعت فولاد در اقتصاد جهان و ایران چیست و چه افقی برای آن متصور هستید ؟ 
رسول دانیال زاده‌: اقتصاد جهانی‌، ابعاد و اجزا گوناگونی دارد‌. رشد روزافزون تکنولوژی‌های دانش محور‌، شکل کلی اقتصاد جهانی را دستخوش دگرگونی‌های جدی کرده است که برخی از آنها در صحنه رقابت‌،  پررنگ تر از قبل نقش آفرینی میکنند و حتی به ارکان اصلی این پیکره تنه میزنند‌.



 از جمله آنها میتوان به شرکتهای فن آوری اطلاعات اشاره کرد که علاوه بر اینکه بیشترین گردش مالی را بخود اختصاص داده اند‌، جزو ترندهای برتر آینده محسوب میشوند‌. اما اگر بخواهیم در شرایط فعلی سخن بگوییم صنعت فولاد با گردش مالی بیش از 1000 میلیارد دلار در سال‌، بعد از نفت دومین صنعت بزرگ جهان محسوب میشود‌.

رسول دانیال زاده ویکی پدیا
 و اما درباره رسول دانیال زاده ویکی پدیا بیشتر بدانید.
عوارض اتکا به سوختهای فسیلی و تخریبهای جدی ناشی از استفاده بیش از پیش اینگونه انرژی‌ها بر محیط زیست، در کنار تجدید ناپذیری آنها‌، افق بهرمندی از این گونه انرژی‌ها را به چالش کشیده و جایگزینی اینگونه منابع با انرژی‌های پاک و تجدید پذیر را بعنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر مطرح کرده است‌.
پس میتوان نتیجه گرفت که جایگاه نفت بعنوان اولین صنعت در آینده متزلزل خواهد بود‌. اما بررسی در روند رشد صنعت فولاد و عواملی که در ادامه به آنها اشاره خواهم داشت‌، نشان از ماندگاری بیشتری دارد‌. بنابراین سرمایه گذاری و توسعه صنعت فولاد ضرورتی بدیهی بوده و چشم انداز روشن و قابل اعتمادتری در دراز مدت ترسیم میکند‌.

اما رسول دانیال زاده کیست و نظر او درباره استفاده از فولاد در کجاست
فولاد در تمام صنایع مهم جهان همچون ساخت و ساز، امور زیربنایی، ماشین سازی، قطعه سازی، حمل و نقل‌، لوازم خانگی‌، صنایع نظامی‌، صنایع دریایی اعم از کشتی سازی و یا سازه‌های دریایی و غیره استفاده می‌شود.



 از این میان صنعت ساخت و ساز با سهمی در حدود پنجاه در صد از مصرف جهانی فولاد‌،  بزرگترین مصرف کننده این ماده شناخته می‌شود‌. در گزارشی تحلیلی میخواندم که ؛ پیش بینی شده تا سال 2050 مصرف فولاد 1.5 برابر بیشتر از سطح فعلی شود‌.

جایگاه فولاد در اقتصاد جهان و آخرین اخبار رسول دانیال زاده
 اگر این مسیر رشد تقاضا را بپذیریم میتوان نتیجه گرفت که  فولاد یکی از شریانهای اصلی جریان اقتصاد جهان و کشورهاست که تاثیر غیر قابل انکاری در عوامل موثر در کلیت اقتصاد‌، از جمله رشد اقتصادی و حتی توسعه اقتصادی دارد. البته شما میتوانید آخرین اخبار رسول دانیال زاده را در اینجا دنبال کنید
به نظر میرسد سبک زندگی هم تاثیرات خود را بر همین روند رشد تقاضا نسبت به فولاد بطور مستقیم تحمیل خواهد کرد‌. بدین معنا که کوچ و مهاجرت مردم از مناطق کمتر برخوردار روستایی به سمت شهرها و الزام ایجاد بسترهای لازم برای اسکان آنها از جمله ساختمانها‌، زیرساختهای انرژی و آب و خطوط انتقال آنها‌، زیرساختهای حمل و نقل، اسباب و لوازم زندگی و غیره همگی نیاز به انواع مصنوعات فولادی را بیشتر خواهد کرد‌. باز در همان گزارش برآورد شده بود که جمعیتی حدود یک میلیارد نفر تا سال 2030 به شهرها مهاجرت میکنند.
یکی دیگر از پارامترهای مهم و مزیتهای استفاده از محصولات فولادی‌، چرخه عمر آنهاست‌. کلیه محصولات فولادی قابلیت بازیافتنی صد در صدی دارند‌. این ویژگی خاص باعث شده عوامل تعیین کننده ای همچون منابع طبیعی و انرژی‌های لازم‌، مدیریت شده و از هدر رفت آنها جلوگیری شود‌.



همه چیز درباه رسول دانیال زاده و سوال از ایشان‌: وقتی سخن از تولید به میان میآید اشتغال جلوه میکند‌. رابطه این دو با هم در صنعت فولاد چیست؟  
رسول دانیال زاده‌: صنعت فولاد در جهان میلیونها نفر را مشغول خود ساخته‌. دقیق تر بگویم که بیش از دو میلیون نفر بطور مستقیم در صنعت فولاد جهان مشغول هستند‌. جالب است بدانید به همین میزان یعنی دو میلیون پیمانکار فعالیتشان متمرکز بر فولاد است‌. اما از آنجاییکه این صنعت یک صنعت مادر شناخته میشود‌، صنایع پایین دستی فراوانی هم بصورت غیر مستقیم از این محل ارتزاق میکنند‌. شاید رقمی حدود 4 میلیون نفر هم در صنایع مرتبطه فعال باشند‌.
 اگر مقوله‌های دیگری همچون حمل و نقل به اشکال مختلف‌، تجار و امور مرتبط با فعالیتهای بازرگانی و بانکی‌، قطعه سازی و حتی حوزه‌های آموزشی و دیگر صنایع مربوطه را به آن اضافه کنیم شاید بتوان گفت فولاد منبع اشتغال بیش از 50 میلیون نفر در جهان است‌.

بیوگرافی رسول دانیال زاده کارخانه فولاد
ولی اجازه دهید جدای از این اعداد و ارقام ‌،  آماری از میزان اشتغال در شرکتهای تحت مدیریت خود خدمتتان عرض کنم‌. در مجموع سه شرکت مجتمع فولاد گیلان‌، گروه کارخانجات نورد و لوله سمنان و فولاد کاویان رقمی بیش از 5000 نفر بطور مستقیم اشتغال دارند‌.
 این درحالیست که رقم اشتغال ناشی از فعالیت این گروه تولیدی در قالب شرکتهای پایین دست زنجیره فولاد در کشور به بیش از 20000 نفر خواهد رسید‌. این اعداد شرایط فعلی است‌. طرحهای توسعه ایی در دست اجرای هر یک از این شرکتها،  ظرفیت اشتغال مستقیم قابل توجه دیگری را به ارقام فعلی خواهد افزود‌.

چگونه می توان از دل کویر و بیابان، آبادانی و زندگانی ساخت؟ سمنان که شهری در ردیف دلتنگ ترین ها برای باران است، چگونه ترانه شاد رنگین کمان را زمزمه کرده است؟ آیا غیر از این است که مردانی از ایران زمین، با ” مهر به میهن”  در دل و “عشق به مردم” در سر، برای رونق اقتصاد و رشد کسب و کار آن، تلاش کرده‌اند؟
از دل صخره‌ها، تنها سنگ نیست که بیرون می‌آید. گاهی ماحصلی دارد نرم تر از نان های میان سفره ها و شیرین تر از قند. چه زیباست وقتی کسب و کاری از جنس تولید به راه می افتد و محل اشتغال و ارتزاق خیل عظیمی از کارگران شریف این مرز و بوم است و چه نیکوست وقتی کاری می کنی که کارگر باور کند ؛ عرق جبین حاصلی دارد و حرمتی.

رسول دانیال زاده کارآفرین بزرگ در سمنان
رسول دانیال زاده، کارآفرین بزرگ حوزه فولاد، در چند شهر مختلف از جمله سمنان، چرخی از اقتصاد را چرخانده و نقشی بزرگ در تولید و اشتغال ایجاد کرده است؛ کسب و کاری که هرچند از جنس آهن و اجسام سخت است اما، پیامدهایی دارد در خور تحسین و مایه افتخار برای ایران و ایرانی که طعم استقلال و خودکفایی را به کام  شیرین میکند.

رسول دانیال زاده مدیریت کارخانجات
شرکت کارخانجات نورد و لوله، با مدیریت رسول دانیال زاده کارآفرین برتر حوزه فولاد، در سال ۱۳۷۲ در شهر سمنان احداث گردید. این شرکت دارای دو کارخانه تولید انواع لوله و پرفیل و کارخانه تولید انواع ورقهای گالوانیزه و رنگی میباشد. ظرفیت تولید دو کارخانه در مجموع 1 میلیون و 100 هزارتن انواع محصولات فولادی است. این ظرفیت شامل 560 هزار تن انواع لوله و پروفیل در سایزهای گوناگون و 390 هزار تن انواع ورقهای گالوانیزه و 150 هزار تن انواع ورقهای رنگی است. 

نبوغ رسول دانیال زاده در ورق گالوانیزه برای کاهش هزینه ها
درکارخانه تولید ورق سمنان، ورقهای گالوانیزه به شکل “غوطه وری گرم” تولید می‌شود و انتخاب این راهکار، نشانگر خوش فکری و دانش تولیدی گردانندگان آن است، چرا که به مدد این روش، در مقایسه با روش‌های دیگر، از هدر رفت سرمایه، جلوگیری می شود و بسیار مقرون به صرفه تر است.
 دیگر آن که، امکان ایجاد ضخامت های کنترل شده و مورد درخواست نیز میسر می‌شود و به غیر از این، در انتهای کار، با نوعی از پوشش ورق گالوانیزه مواجه خواهیم بود که استحکام و چسبندگی بالایی دارد. گفتنی­ست در مراحل مختلف تولید و نیز، پس از اتمام پروسه تولید، نمونه برداری به صورت مداوم توسط بخش کنترل کیفی انجام می‌گیرد و بررسی‌های لازم در آزمایشگاه به عمل می آید تا سرانجام آنچه مورد استفاده قرار می‌گیرد، شایسته نام ایران و ایرانی باشد.

اثبات رسول دنیال زاده از کیفیت محصولات
دلیل دیگر برای اثبات با کیفیت محصولات این مجموعه، فرایندیست به نام ESP  که از آن برای “فولاد ورق نورد گرم” استفاده می‌شود تا تمام اکسیدهای سطح را از بین ببرد و سطح فولاد راتمیز کند. فولادی که فرایند ESP را پشت سرگذاشته است، مقاومت زیادی در برابر زنگ زدگی حاصل میکند. این روش، جایگزین فرایند ترشح اسیدی است که در آن نوار فولادی در محلول های اسیدهیدروکلریک و گوگرد غوطه ور میشود تا از طریق شیمیایی اکسیدها را از بین ببرد.


 
روش بکارگیری رسول دانیال زاده برای متمایز بودن نسبت به کارخانجات
فولادی که تحت پردازش ESP قرار گرفته است ظاهری یکنواخت تر و درخشان تری با رسول دانیال زاده پیدا می‌کند. مطابق با این روش، مصرف انرژی و هزینه ها پایین‌تر می‌آید و کارکرد بهتری حاصل می‌شود و مهمتر از همه، سازگارتر با محیط زیست میباشد و  اساساً، هیچ ماده اسیدی خطرناکی در این روش، به کار گرفته نمی‌شود. در این مجموعه، توانمندی گالوانیزه کردن ورق­های فولادی تا ضخامت نزدیک 4 میلیمتر ایجاد شده است.
این درحالیست که سایر کارخانه‌های مشابه، نهایت قادر به گالوانیزه کردن ورق های دو میلی­متری هستند و این موفقیت، جز در سایه همدلی و تلاش تمامی کارکنان این مجموعه، ممکن نبوده و نیست. امری که پتانسیل صادراتی و مزیت رقابتی این مجموعه معظم را چند برابر کرده است.

در بخش تولید لوله و پروفیل، انواع لوله و پروفیل از سایز دو ممیز یک تا شش اینچ، دستاوردِ اولیه گروه کارخانجات سمنان در دهه هفتاد بود اما از ابتدای دهه بعد، بازار ایران نیاز شدیدی به لوله های گالوانیزه داشت، از همین رو کارخانه، تولید لوله گالوانیزه را نیز در دستور کار قرار داد.
 هدف گذاری اولیه، تولید انواع لوله و پروفیل های سایز چهار ممیز یک تا هشت اینچ و همچنین انواع لوله گالوانیزه بود که در کوتاه ترین زمان ممکن و به فضل خدای بزرگ محقق گشت. این مجموعه سرآمد، همچنین در سال ۱۳۸۲، به موفقیتی دیگر یعنی تولید لوله های سایز بزرگ دست پیدا کرد و به این ترتیب، توان تولید مازاد بر گذشته افزایش پیدا کرد و حالا دیگر لوله هایی از سایز 8 اینچ تا 24 اینچ و همچنین خط تولید لوله های تا سایز چهل اینچ هم در سبد محصولات تلاشگران سمنانی قرار گرفته بود.
ظرفیت اشتغال مستقیم در این گروه تولیدی بالغ بر 700 نفر میباشد که از محل فعالیتهای این کارخانجات هزاران نفر در کشور بصورت غیر مستقیم اشتغال دارند. و اما بیشتر بدانید از رسول دانیال زاده در صنعت فولاد

اهداف رسول دانیال زاده
رسول دانیال زاده در سالی که به نام “جهش تولید ملی” مزین شده است، علاوه بر فعالیتهای جاری کارخانجات نورد و لوله سمنان، چندین طرح توسعه ای برای این مجموعه در نظر گرفته که همگی پیشرفت فیزیکی قابل توجهی داشته و در آینده ای نه چندان دور به چرخه تولید کشور پیوسته و اشتغال جدیدی بر ظرفیتهای قبلی ایجاد خواهد کرد. یکی از آنها طرح توسعه خط نورد سرد است که در حال احداث است
 در این طرح فرآیند شستشوی ورق با فناوری متفاوت در حال پیاده سازی است که نسبت به روش مشابه رایج یعنی روش اسیدشویی از مزیتهای بالاتری برخوردار است. ظرفیت پیش بینی شده برای این طرح تولید سالانه 400 تن انواع ورقهای سرد فولادیست.



طرح های دیگر تولید انواع لوله
طرح دیگر در دست اجرا، پروژه تولید انواع لوله و مقاطع فولادی سایز بالا بطول 13 متر است که در نوع خود در ایران و حتی خاور میانه منحصر بفرد میباشد. این پروژه نیز نیاز بخش بزرگی از بازار کشور را مرتفع نموده و از واردات نمونه های مشابه خارجی، کشور را بی نیاز خواهد کرد ضمن اینکه برافزایش پتانسیل‌های صادراتی و ارزآوری به میهن نیز کمک خواهد نمود. 
کارخانجات نورد و لوله سمنان همچون نگینی برای سمنان، می‌درخشد. این مجموعه، خانه امید اهالی آن شده و گواه این ادعا، استمرار همکاری همه آنان از اولین روز استخدام تا روز بازنشستگی­ست. پرداخت دسترنج کارکنان و کارگران خدوم آن اولویت اول است. با لطف خدا از این خانه کسی اخراج نشده و نمی‌شود و همه مدیرانش در کنار همه کارگران زحمتکش آن بعنوان پیکره ای واحد، در حال تلاشند تا سهم و دین خود به کشور را ایفا نمایند. 

تحریم از نگاه رسول دانیال زاده
“تحریم”، داستان تکراری سال‌های اخیر میهن ماست و اینکه کشور در وضعیت بحران قرار دارد، حرف تازه ای نیست اما رسول دانیال زاده و اهالی کارخانجات نورد و لوله سمنان  سمنان، با نهراسیدن از این شرایط خاص و با اتکا به نیروهای داخلی و با تامین قطعات یدکی از داخل کشور و همچنین با پاسخ گفتن به نیازهای خطوط تولید از نظر مواد مصرفی، راه برون رفت از این چالش را پیدا کرده­اند تا به این طریق، مصداقی برای شعار زیبای سال یعنی “جهش تولید ملی” باشند و در بازار ایران و جهان، حرفی برای گفتن و دلیلی برای افتخار، داشته باشند.
منبع: سایت رسول دانیال زاده
 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها