کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بلومبرگ: شخصیت معتدل طالبان بعداز کتک خوردن به قندهار فرار کرد!

جنبش اصیل منطقه! دختران افغانستان را از تحصیل ممنوع کرد!

27 شهريور 1400 ساعت 15:02

گروه بین‌آلملل: زنگ آغاز سال تحصیلی جدید در افغانستان امروز در حالی نواخته شد که دانش‌آموزان دختر و معلمان زن از حضور در مدارس این کشور محروم هستند.


وزارت آموزش دولت تروریست‌های طالبان (که برخی رسانه‌های، مقامات و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران آن را جنبش اصیل منطقه!‌ می‌دانند!) در حالی از دانش‌‌آموزان پسر و معلمان مرد برای حضور در مدارس دعوت کرده که هنوز از سرنوشت تحصیلی دختران در این کشور خبری نیست. در بیانیه وزارت آموزش دولت موقت طالبان به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در افغانستان آمده است که معلمان و دانش‌آموزان مرد/پسر باید در ۲۷ ماه جاری به تحصیل و کار خود بازگردند. این بیانیه در مورد تحصیل دختران یا آموزش معلمان زن اظهار نظری نکرده است. همچنین، طالبان نام «مدارس امارتی» را برای مدارس دولتی ذکر کرده‌اند که از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی واکنش‌برانگیز شده‌است. در بیانیه وزارت آموزش طالبان همچنین همه معلمان و دانش‌آموزان مرد/پسر را ملزم به حضور در موسسات آموزشی کرده است. در حالی که جامعه بین المللی هنوز دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است و هیچ کشوری در جهان تحصیل دختران را ممنوع نکرده است، ممکن است این اقدام طالبان با واکنش‌های گسترده مواجه شود.

یک معنای حمایت تمام قد برخی از رسانه‌های رسمی ایران و برخی از مقامات و نمایندگان مجلس از طالبان!
​​​​​​​

قانون اساسی دولت تروریست‌ها به زبان پشتو منتشر شد؛
زبان رسمی پشتو، مذهب رسمی فقه حنفی، رنگ پرچم سفید

فایل پی دی اف قانون اساسی طالبان که توسط ملاهای این گروه تروریستی به تصویب رسیده به زبان پشتو و بدون هیچ‌گونه رفراندوم و نظر ملت افغانستان منتشر شد! این پیش‌نویس‌ دارای ۱۲ فصل و ۱۷۹ ماده می‌باشد. نکات مهم این اصول قرار ذیل است: ۱: رهنمود قوانین و سیاست تنها فقه حنفی می‌باشد. ۲: مشروعیت نظام بیعت و رأی می‌باشد. ۳: در دوره ثانوی مکتب‌ها عربی تدریس می‌شود. ۴: رنگ پرچم افغانستان سفید می‌باشد. ۵: مکلفیت عسکری براساس قانون تنظیم خواهد شد. ۶: پشتو و دری زبان‌های رسمی کشور اند و پشتو زبان ملی کشور خواهد بود. ۷: دولت متعهد به توسعه علوم اسلامی و تأسیس مدرسه‌های دینی است. ۸: روز جمعه، دو عید، روز‌‌های‌که خارجی‌ها با شکست از کشور خارج شدند و روز استقلال رخصتی است، رخصتی‌های دیگر به اساس قانون تنظیم خواهد شد.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران:
 ۱۵۳ رسانه پس از تسلط طالبان بر افغانستان، مجبور به توقف فعالیت شدند

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران با ابراز نگرانی از افزایش روزافزون خشونت علیه کارمندان رسانه‌ای در افغانستان می‌گوید که از زمان سقوط این کشور به‌دست گروه طالبان تاکنون، ۱۵۳ رسانه محبور به توقف فعالیت شده‌اند.

شعر تازه‌ای از سیدعلی صالحی «برای مقاومت ملی افغانستان»
او را دوباره در تَخار دیده‌اند...


هی طالب الاَباطیل!
حریفِ بی‌هراس تو منم،
نه دختران شیرخواره‌ای
که به نکاحِ کفتار
نجس کرده‌اید.
تا ابد بترسید
احمدشاه نمرده است
این اوست که باز
از بلندی‌های برف و برنو
به زیر می‌آید
تا گُماشته‌های شغال
هرگز به قُلهٔ آسمان نرسند.
مونسِ مَرحبا،
مسعود،
نیمی شعر و نیمی فشنگ،
دریای بی‌درنگ،
پنج‌شیرِ پروانه و گُلْعذار
گهواره‌بانِ مردم بی‌مزار...
زودا
از تنگهٔ تَخار برخواهد خاست،
و کوه
در یونیفورم خونینِ او
راه خواهد افتاد.
به کابل بگو
ما
خویشاوندانِ خانه‌زادِ نور
هنوز هم
سیاه‌پوشِ همان سردارِ سپیده‌دم‌ایم،
هنوز هم
خورشیدخوانِ هزار و یکی ذره‌ایم،
پنج انگشتِ یک دست و
پنج‌شیرِ یک دره‌ایم.

شخصیت معتدل طالبان بعداز کتک خوردن به قندهار فرار کرد!
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابع مطلع نوشت: عبدالغنی برادر، بر تشکیل کابینه‌ای فراگیر که شامل سران غیرطالبان و دیگر قومیت‌ها، اصرار داشته است تا این کابینه برای جامعه جهانی مورد پذیرش قرار بگیرد اما در این دیدار، "خلیل الرحمن حقانی" از صندلی خود برخواسته و شروع به کتک زدن این مقام طالبان کرده است.
مردی که آمریکا و متحدانش امیدوار بودند اعتدال را در کابینه طالبان در افغانستان رهبری کند، طی تیراندازی و درگیری‌های اخیر در کاخ ریاست جمهوری در کابل به حاشیه رانده شد.  خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابع مطلع با اشاره به این موضوع نوشت: «"ملا عبدالغنی برادر" چهره شناخته شده‌ای که مذاکرات صلح با آمریکا را به پیش برده بود در اوایل ماه سپتامبر (اواسط شهریور) به صورت فیزیکی مورد حمله یکی از سران شبکه حقانی در کاخ ریاست جمهوری افغانستان و در جریان انجام گفت‌وگوهایی برای تشکیل کابینه قرار گرفت».
بر اساس گفته یک منبع مطلع از این حادثه که خواست نامش فاش نشود، عبدالغنی برادر، بر تشکیل کابینه‌ای فراگیر که شامل سران غیرطالبان و دیگر قومیت‌ها، اصرار داشته است تا این کابینه برای جامعه جهانی مورد پذیرش قرار بگیرد اما در این دیدار، "خلیل الرحمن حقانی" از صندلی خود برخواسته و شروع به کتک زدن این مقام طالبان کرده است. بر اساس گفته این منابع مطلع، پس از این حادثه، محافظان وارد این نزاع شده و اقدام به تیراندازی به سوی یکدیگر کرده که طی آن تعدادی از آنها کشته و مجروح شدند. در حالی که برادر در این حادثه آسیب ندید اما از کابل خارج شده و راهی قندهار (مقر طالبان) شد تا با «هیبت‌الله اخندزاده» رهبر معنوی طالبان گفت‌وگو کند.
ترکیب کابینه طالبان روز 7 سپتامبر (26 شهریور) اعلام شد و هیچ کدام از اعضای کابینه خارج از گروه طالبان نبوده و 90 درصد پست‌ها نیز متعلق به قوم پشتون بوده است. اعضای شبکه حقانی که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند نیز 4 پست در کابینه بدست آوردند و «سراج الدین حقانی» رهبر شبکه حقانی که در لیست تروریستی و تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا قرار دارند به عنوان سرپست وزارت کشور انتخاب شود. ملا عبدالغنی برادر نیز به عنوان یکی از دو معاونان نخست وزیر معرفی شد. طالبان و شبکه حقانی حدود سال 2016 با یکدیگر ادغام شدند.
افراد مطلع گفتند که رئیس سازمان اطلاعات پاکستان که در جریان تشکیل کابینه در کابل حضور داشته از حقانی‌ها در برابر ملا عبدالغنی برادر که هشت سال در زندان پاکستان بوده، حمایت کرده است. ملا عبدالغنی برادر با اقدام دولت ترامپ و برای مشارکت در گفت‌وگوهای صلح از زندان آزاد شده بود. این منابع مطلع گفتند که ملا محمد حسن که فرد کمتر شناخته شده‌ای است به این دلیل به جای ملاعبدالغنی برادر به عنوان نخست وزیر انتخاب شد چون ارتباط بهتری با اسلام آباد داشته و تهدیدی برای شبکه حقانی به شمار نمی‌آید. خبرگزاری بلومبرگ نوشت که دفتر رسانه‌ای ارتش پاکستان به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداده‌اند. طی هفته گذشته، اعضای گروه طالبان گزارش‌ها درباره بروز درگیری را رد کردند. برادر نیز روز پنجشنبه در تلویزیون دولتی این کشور ظاهر شد تا به شایعات درباره مجروح یا کشته شدن خود پایان دهد.
اما ملا عبدالغنی برادر روز 12 سپتامبر و در جریان استقبال از «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر حضور نداشته است و در نخستین جلسه کابینه وزیران طالبان که این هفته برگزار شد نیز حاضر نشد. برادر در صحبت کوتاهی که با تلویزیون رسمی افغانستان داشت گفت که «الحمدالله من سالم هستم». بیانیه دیگری که نیز در رسانه‌ها منتشر شده هرگونه درگیری داخلی در میان طالبان را کاملا رد کرده است. اما عدم حضور وی در جریان سفر هیئت قطری، در حالی که دیگر اعضای کابینه از جمله اعضای شبکه حقانی حضور داشتند، به شایعات دامن زد. قطر سال‌ها میزبان ملا عبدالغنی برادر بود و این مقام طالبان طی این سال‌ها با مقام‌های آمریکایی از جمله «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا برای پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ آمریکا مذاکره می‌کرد.
برادر در توجیه عدم حضور خود در جریان سفر مقام قطری به کابل گفت که از سفر وزیر خارجه قطر به کابل مطلع نبوده و وی در سفر بوده و نمی‌توانسته سفر خود را قطع کرده و به کابل بازگردد. بلومبرگ نوشت که «بلال کریمی» یکی از سخنگوهای طالبان در گفت‌وگوی تلفنی گفته است که ملا عبدالغنی برادر به حاشیه رانده نشده و انتظار می‌رود که وی به زودی بازگردد. کریمی گفت: «هیچگونه اختلافی میان رهبران امارت اسلامی وجود ندارد. آنها برای دستیابی به پست و مقام دولتی نزاع نمی‌کنند». ملا عبدالغنی هر چند با عنوان ملا شهرت دارد و مدتی هم در مدارس دینی درس خوانده اما تعلیمات دینی را به پایان نرسانده است. وی از دوران نوجوانی با ملا عمر نخستین رهبر طالبان دوست بود و ملا عمر او را برادر خود خطاب می‌کرده است و از همین جهت به عنوان ملا بردار نیز یاد می‌شود و یکی از چهار نفری است که 26 سال قبل گروه طالبان به رهبری ملا عمر را تاسیس کرد. پیروان گروه طالبان از ملا برادر به عنوان یکی از مغزهای متفکر این گروه یاد می‌کنند. او در مدارس پاکستان مسایل دینی خوانده و مدتی در گروه طالبان جنگیده است.
پیشتر گزارش‌هایی وجود داشت که ملا عبدالغنی برادر با احمدولی کرزی برادر حامد کرزی که رئیس شورای ولایتی قندهار در اوایل حکومت کرزی در ارتباط بوده است. ملا برادر از فرماندهان مورد اعتماد رهبر گروه طالبان شناخته می‌شد که در سال ۲۰۱۰، در شهر کراچی در جنوب پاکستان بازداشت و روانه زندان شد و سال ها در زندان به سر می‌برد. ملا بردار یکی از کسانی است که در فهرست تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار داشت که حق مسافرت و استفاده از خدمات بانکی را ندارد. افراد نزدیک به طالبان گفته اند که در مدتی که زندانی بوده دچار ناراحتی عصبی شده است و میزان قند خون او هم بالاست.
در سال 1398 خورشیدی که زمزمه مذاکرات طالبان با آمریکا شنیده شد وی به دستور آمریکا از زندان آزاد شد تا مذاکرات صلح دوحه را از طرف طالبان رهبری کند. اختلافات میان طالبان باعث نگرانی کشورهای غربی شده که از این گروه خواسته بودند که سیاست‌های معتدلانه‌تری را از جمله در خصوص حقوق زنان ایفا کنند. چین و پاکستان در حال فشار به آمریکا هستند تا از ذخایر ارزی افغانستان را از حالت بلوکه خارج کنند این در حالی است که این کشور با بحران اقتصادی و تورم فزاینده‌ای مواجه است. بلومبرگ در پایان گزارش خود نوشت که روابط میان گروه حقانی و طالبان مدت‌هاست که با تنش همراه است. اگر چه انس حقانی، یکی از رهبران کلیدی این گروه در پیامی در توییتر هرگونه اختلاف با طالبان را رد کرده است.


کد مطلب: 294744

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/294744/جنبش-اصیل-منطقه-دختران-افغانستان-تحصیل-ممنوع

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir