به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۰۹:۰۰
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۷/۱۲ ساعت ۱۶:۵۲
کد مطلب : ۲۹۷۸۱۵

هشدار ایران به آذربایجان و اقلیم کردستان

هشدار ایران به آذربایجان و اقلیم کردستان
گروه سیاسی:سخنگوی وزارت امور خارجه به جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان عراق درباره فعالیت گروه‌های تروریستی و طرف ثالث درمرزهای ایران هشدار داد. او همچنین اعلام کرد که تیم اجرایی مذاکرات هسته‌ای تغییر کرده است.
«سعید خطیب‌زاده»در پاسخ به سوالی درباره سفر وزیر امور خارجه ارمنستان به تهران گفت: "سفر وزیر امور خارجه ارمنستان از پیش تنظیم شده و در چارچوب مسائل دوجانبه، گسترش روابط فیمابین در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و دیگر ابعاد روابط انجام شد. تهران هم با باکو و هم با ایروان روابط خوبی دارد و روابطش با هیچ کشوری برعلیه کشور دیگری نیست و سیاست خارجی ایران هم بر نگاه شمول‌گرا بنا شده است."
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور تروریست‌ها در جمهوری آذربایجان و در نزدیکی مرزهای ایران تصریح کرد: "از ابتدای جنگ تا به امروز این گزارش‌ها را داشتیم و تمامی این گزارش‌ها را به اطلاع دوستان خود در باکو رساندیم. در جلسات مختلف دوستان ما اعلام کردند هیچ تهدیدی متوجه کشورهای دیگر نیست. این گزارش‌ها همچنان به ما واصل می‌شود."
اجازه دهیم مراودات تهران- باکو در مجاری گفت و گوها ادامه یابداو با بیان اینکه روابط ایران و آذربایجان روند رو به گسترشی دارد، گفت: «در چند ماهه اخیر، همواره ایران سیاست اصولی خود را پیگیری کرده است. ما سطوح مختلف روابط و مروادات را با باکو داشته و داریم و اجازه دهیم در همان مجاری گفت‌وگوها ادامه یابد. این روابط نیازمند برخی اظهارات رسانه‌ای تاسف‌برانگیز نیست.»رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ادامه داد: "از ابتدا به دوستان خود در باکو گفتیم ما تمامی ارضی و حاکمیت ملی جمهوری آذربایجان را به رسمیت می‌شناسیم و به حفظ آن کمک کردیم."
خطیب‌زاده درباره بازداشت رانندگان ایرانی در جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: «رفتار با رانندگان ایرانی را در چارچوب حسن همسایگی نمی‌دانیم و گزارش‌های رسیده در این باره، جای تامل زیادی دارد. مقامات باکو باید دقت بیشتری را درباره نحوه رفتار مرزبانان خود با اتباع ایرانی داشته باشند.»
او با بیان اینکه البته ملاحظاتی وجود دارد که مهمترین آن، اقدامات و اظهارات رژیم صهیونیستی از داخل خاک آذربایجان علیه ملت ایران است، ابراز داشت: "به همکاران خود در باکو این مسئله را گفتیم و در خفا و علن هم گفتند که تذکرات را می‌دهند. باکو نباید اجازه دهد مرزها و کشور خودش مورد استفاده طرف ثالث قرار گیرد. ایران به درستی بلد است از امنیت خود محافظت کند ولی درست آن است که باکو به وظایف حاکمیتی‌اش عمل کند."سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره نقش روسیه در مسائل اخیر قفقاز و تنش‌های اخیر و میانجیگری میان تهران و باکو بیان کرد: «روابط تهران و باکو و روابط ایران و همسایگانش نیازمند میانجی نیست بلکه سعی کرده به شکل حرفه‌ای و بیطرفانه میانجی کشورهای دیگر باشد.»
خطیب‌زاده همچنین درباره رزمایش مشترک ترکیه و آذربایجان در نخجوان عنوان کرد: «همه باید کمک کنند این منطقه صلح و ثبات و آرامش داشته باشد. در چند هفته گذشته متاسفانه مانورهای متعدد نظامی در این منطقه بدون هیچ وجهی انجام شده است. همه باید کمک کنند صلح و ثبات در منطقه در حد اعلا حفظ شود.»
او درباره عملیات‌های نظامی ایران علیه گروه‌های تروریستی در اقلیم کردستان عراق، گفت: "در قبال برخی اقدامات تروریستی گروهک‌ها که در منطقه اقلیم کردستان عراق، صبر راهبردی همراه با درایت داشتیم که این مسئله در مسیر خود حل و فصل شود. پیام ایران به اقلیم و بغداد این است که این مسیر دیگر نمی‌تواند ادامه یابد."
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه تجاوزها و اقدامات تروریستی دیگر نمی‌تواند ادامه یابد، اظهار کرد: «نمی‌شود در مرزهای اقلیم کردستان عراق و در عراق، شاهد حضور پایگاه‌های نظامی توسط گروهک‌های تروریستی ضد ایرانیو برقراری پایگاه‌های نظامی باشیم که در آن، گروهک‌های نظامی تعلیم نظامی برای حمله با ایران می‌بینند. این خلاف حقوق بین‌المللی است.»خطیب‌زاده افزود: "به بغداد و اقلیم گفته شده است که این اقدامات دیگر قابل پذیرش نیست و این گروهک‌ها و پایگاه‌ها باید جمع‌آوری و خلع سلاح شوند و اگر سوء استفاده می‌شود، اقلیم و دولت مرکزی عراق باید به وظایف قانونی خود عمل کنند."
او با اشاره به قانون اساسی عراق تصریح کرد: "بند هفت قانون اساسی عراق می‌گوید مرزهای عراق نمی‌تواند مرز اقدامات تروریستی باشد. البته دوستان در اقلیم و بغداد گفتند که در حال تلاش هشتند ولی اینها کافی نیست چراکه ما بیش از این تحمل دست‌اندازی‌های بچگانه در مرزهای خود نداریم."
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت گفت‌وگوهای تهران و ریاض خاطرنشان کرد: «گفت‌وگوها در بهترین وضعیت خود در حال پیگیری است. چند دور گفت‌وگو در بغداد انجام شده است. بدون نقاطع پیام‌ها رد و بدل شده است. تلاش می کنیم در چارچوب مرضی‌الطرفین به آغاز یک روابط پایدار برسیم.»
خطیب‌زاده همچنین درباره سفر هیاتی از عربستان به تهران برای بازگشایی سفارت سعودی در ایران ابراز داشت: "اخبار منتشر شده درباره اعزام هیاتی از عربستان سعودی به تهران تایید نمی‌شود."او درباره جدیت ریاض در گفت‌وگوهای ایران و عربستان بیان کرد: «گفت‌وگوهای سیاسی و دیپلماتیک در جنس و مجاری خود ادامه می‌یابد. در فضای عمومی و رسانه‌ای آنچه می‌گویم که شایسته این فضا باشد. گفت‌وگوها در بغداد در حال انجام است و درباره پرونده‌های مختلفی صحبت شده است. تمرکز اصلی بر روابط دو جانبه است اما درخصوص مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو شده و باز هم خواهد شد.»این دیپلمات ارشد در پاسخ به این سوال که اظهارات امیرعبداللهیان درباره آزادسازی پول‌های ایران آیا پیام به طرف آمریکایی بود، گفت: «آنچه امیرعبداللهیان گفت، پیام برای مقامات آمریکایی نبود بلکه بیان یک منطق بود. دولت آمریکا هیچ تغییری در روش نداشته است بلکه در اقدامات همان مسیری را ادامه داده است که دولت ترامپ انجام می‌داد. ایشان برای مثال بیان کردند اگر دولت بایدن می‌خواست تفاوت خود را برای تعامل با ایران نشان دهد، راه‌هایی مانند آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران وجود داشت.»
امیرعبداللهیان درباره میزان پول‌های بلوکه شده ایران هم عنوان کرد: "اینکه چه اندازه پول‌های ایران، بلوکه است، می‌توان آن را از بانک مرکزی پرسید. این پول‌ها، پول مردم ایران است که با گردن‌کشی دولت آمریکا و بی‌عملی طرف‌های دیگر در خارج از کشور باقی مانده است."او اضافه کرد: «ایران منابع خود را برای استحصال این منابع استفاده کرده و این پول باید به داخل کشور بازگردد. دستور رییس‌جمهور ناظر بر همین مسئله است و اقداماتی در این چارچوب انجام شده است. امیدواریم شاهد بازگشت حداکثر این منابع به داخل کشور طی ماه‌های آینده باشیم.»
او درباره زمان آغاز مذاکرات هسته‌ای و آنچه تحت عنوان «به زودی» مطرح می‌شود، نیز یادآور شد: «آنچه تحت عنوان «به زودی» گفته شده است، به معنای به محض پایان رسیدن فرایند مرور گفت‌وگوها در وین است. دو پروسه در دولت جدید آغاز شده است. یکی درباره اصل مذاکرات وین است که رییسی و امیرعبداللهیان گفتند قطعا گفت‌وگوهای وین ادامه می‌یابد.»
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: "فرایند بررسی دیگری هم آغاز شده که درباره جزییات ۶ دور گفت‌وگوهای وین است. به محض پایان آن، حتی یک ساعت هم معطل نخواهیم کرد که فکر نمی‌کنیم کمتر از ۹۰ روزی باشد که دولت بایدن به مذاکرات بازگشت. دولت رییسی ۵۰، ۵۵ روز است که کار خود را آغاز کرده است."
خطیب‌زاده درباره مذاکره‌کننده هسته‌ای نیز عنوان کرد: "تیم اجرایی هسته‌ای تغییر کرده است و مذاکره‌کنندگان با توجه به این تغییرات، نگاه‌هایی خواهند داشت. طرف مقابل نیز متوجه شده‌ که باید انعطاف لازم را داشته باشند."


 
برچسب ها: ایران
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها