به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۲۲:۴۳
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۱۰ ساعت ۱۷:۲۳
کد مطلب : ۳۰۸۵۸۰
همزمان با برگزاری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای «برجام»

25 عضو کنگره آمریکا: از لغو تحریم‌های ایران جلوگیری می‌کنیم

گروه بین‌الملل: همزمان با برگزاری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به «برجام»، بیست و پنج عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهوری این کشور نوشتند که از لغو هرگونه تحریمی علیه ایران جلوگیری خواهند کرد.
25 عضو کنگره آمریکا: از لغو تحریم‌های ایران جلوگیری می‌کنیم
در این نامه که نسخه‌ای از آن به دست «واشینگتن فری‌بیکن» رسیده است، کاخ سفید متهم شده که اطلاعاتی را از اعضای کنگره پنهان کرده و به درخواست‌ آن‌ها مبنی بر ارائه جزئیات درخصوص ماهیت مذاکرات با ایران پاسخ نداده است. در این نامه ذکر شده است: «به‌رغم ده‌ها نامه‌ای که اعضای جمهوری‌خواه کمیته مطالعات ارسال و درخواست کرده که اطلاعات بیشتری درباره اجرای تحریم‌های ایران ارائه داده شود، دولت شما طرح تضعیف و لغو تحریم‌های علیه ایران را از کنگره مخفی نگه‌داشته است.» امضا‌کنندگان این نامه بر قدرت کنگره آمریکا در اعمال تحریم‌ علیه ایران تأکید کردند. آن‌ها در این زمینه نوشته‌اند: «ما در این نامه به شما یادآوری می‌کنیم که ایجاد روابط با کشورهای خارجی و اعمال تحریم‌های اقتصادی در محدوده توانایی‌های کنگره قرار دارد.» دولت جو بایدن این هفته وارد مذاکراتی غیرمستقیم با ایران شد. خواسته اصلی تهران در این مذاکرات، لغو تحریم‌های ایالات متحده علیه این کشور است. میخاییل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی وین، روز سه‌شنبه در توییتی خبر داده بود که مذاکره‌کنندگان در زمینه «لغو تحریم‌ها و پرونده هسته‌ای ایران» به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند.
جولینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر آمادگی دولت جو بایدن جهت لغو تحریم‌ها علیه ایران گفت، هدف آمریکا در این مذاکرات بازگشت تهران به تعهدات خود است. او در این زمینه افزود که اگر بسته پیشنهادی ایران در مذاکرات وین، بیشتر و یا کمتر از بازگشت به تعهدات برجامی باشد، این مذاکرات به شکست منتهی می‌شود. امضاکنندگان این نامه هشدار داده‌اند که اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده پیروز شوند، از هرگونه لغو تحریمی علیه ایران جلوگیری خواهند کرد. قانونی نیز در مجلس سنای آمریکا در فوریه سال جاری ارائه شد که ایالات متحده را از عضویت مجدد در برجام منع می‌کند. این قانون حمایت سناتورهای ارشدی مانند جیم ریش، مارکو روبیو، سوزان کالینز، تد کروز، تیم سکات و شماری دیگری از سناتورها را کسب کرده بود. این قانون تصریح می‌کند که لغو تحریم‌های ایران بدون بررسی «فعالیت‌های خرابکارانه» این کشور امکان‌پذیر نیست. این فعالیت‌ها شامل «برنامه هسته‌ای این کشور، پرونده موشک‌های بالستیک و کروز، گسترش تسلیحات، حمایت از تروریسم، گروگان‌گیری، نقض فاحش حقوق بشر و سایر فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده تهران» است.
با این وجود اگر بایدن بخواهد برخی تحریم‌ها مانند تحریم رهبر  و رئیس‌جمهوری این کشور که توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا تصویب شده بود را لغو کند، به تأیید کنگره نیاز دارد. مذاکرات ایران و کشورهای 1+4 چهارشنبه وارد سومین روز خود می‌شود. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز خبر داد که آنتونی بلینکن، وزیرخارجه این کشور در دیداری با همتایان فرانسوی، بریتانیایی و آلمانی خود درخصوص نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران به بحث‌وگفت‌وگو پرداختند. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز ارزیابی مذاکرات وین را «مشکل» دانست و گفت، راب مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و تیم او تلاش می‌کنند تا در مسیری دیپلماتیک به هدف خود یعنی احیای برجام برسند. دور هفتم مذاکرات احیای برجام پس از حدود 6 ماه وقفه از دوشنبه 29 نوامبر با مشارکت کشورهای 4+1 و حضور غیرمستقیم آمریکا از سر گرفته شد. این اولین دور از مذاکرات مذکور پس از روی کار آمدن دولت رئیسی در ایران است.

کاتن: بایدن، آمریکا را تسلیم آیت‌الله‌ها می‌کند!
در ادامه ابراز مخالفت شخصیت‌های حزب جمهوری‌خواه آمریکا با مذاکرات وین، سناتور تام کاتن، مقامات ایران را به «اخاذی» متهم کرد.
 تام کاتن، سناتور ایالت آرکانسا که از مخالفان سرسخت مذاکره با ایران است، روز سه‌شنبه در توییتی نوشت: «پرزیدنت بایدن تیم خود را به وین فرستاده است تا درباره تسلیم کردن آمریکا به آیت‌الله‌ها مذاکره کند. دولت [بایدن] تمایلی ندارد بابت اخاذی هسته‌ای ایران، حمایتش از تروریسم و حملاتش به نیروهای آمریکایی و متحدان ما، رژیم ایران را مسئول بداند.» کاتن در سال ۲۰۱۵ هم در جریان مذاکراتی که درنهایت به توافق برجام منتهی شد، از تدوین‌‌کنندگان نامه‌ای به مقام‌های جمهوری اسلامی بود  که به امضای ۴۷ سناتور جمهوری‌خواه رسید. در آن نامه به مسئولان ایران هشدار داده شده بود که توافق با رئیس‌جمهوری وقت آمریکا (که در آن زمان باراک اوباما بود) بدون تایید کنگره دائمی نیست و رئیس‌جمهوری بعدی می‌تواند به‌آسانی آن را لغو کند. از سوی دیگر، گال رشنتالر نماینده جمهوری‌خواه کنگره ایالات متحده با انتشار یادداشتی در توییتر نوشت: اکنون زمان کاهش فشار بر یکی از بزرگترین حامیان تروریسم دولتی نیست. وی ضمن بازنشر یک نامه از پت فالون نماینده جمهوری‌خواه تگزاس مبنی بر اینکه "نباید به تجاوزات اخیر جمهوری اسلامی با از سرگیری مذاکرات هسته‌ای پاداش داد"، افزود: من هم به نامه‌ای که در آن خواستار پاسخگویی درباره طرح دولت بایدن برای لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شده است، پیوستم. ۲۵ عضو کنگره ایالات متحده در نامه‌ای به جو بایدن درباره احتمال لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی اظهار نگرانی کرده‌اند.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها