کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

احتمال تلفات‌دهی اُمیکرون در صورت ساده‌انگاری

19 دی 1400 ساعت 17:18


گروه جامعه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که پوشش واکسیناسیون در استان بهتر از میانگین کشوری است، در مورد احتمال بروز تلفات جانی در صورت ساده انگاری مردم نسبت به سویه اُمیکرون هشدار داد.

دکتر «عبدالحمید خطیبی» امروز یکشنبه نوزدهم دیماه در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که همواره پیشگیری مقدم بر درمان بوده است، گفت: متاسفانه هزینه کردن در حوزه درمان پایان ندارد لذا سیاست وزارت بهداشت و برنامه اصلی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز اقدام جهت توسعه پیشگیری و بهداشت در جامعه است.

وی با بیان این که عمده بیماری‌های کشور و بالاخص یزد بیماری‌های متابولیک مانند بیماری قلبی و عروقی، دیابت و فشار خون بالا و البته برخی سرطانهاست، گفت: دیدگاه دانشگاه علوم پزشکی حرکت و پیشبرد همزمان دو بال پژوهش و بهداشت در جامعه است و امیدواریم با هماهنگی سایر ارگانها برنامه‎های استان در این خصوص را پیش ببریم.

خطیبی با بیان این که وضعیت زیرساختی حوزه بهداشت و درمان براساس نظام سطح بندی کشور در شرایط نسبتاً خوبی نسبت به سایر استانها برخوردار است، عنوان کرد: با این حال خوشبختانه در سفر ریاست جمهوری به استان، تکمیل برخی از مراکز درمانی استان مصوب شد که در این باره نیز اعتبارات خوبی منظور شده که امیدواریم با تخصیص بخشی از آنها، تعدادی از این طرحها در سال جاری فعالتر شوند.

وی توزیع پزشکان را از سوی وزارت بهداشت خواند و گفت: تعداد اندکی از مناطق استان به لحاظ بهداشتی دچار برخی محرومیتهاست ولی خوشبختانه از نظر متخصص در هیچ شهرستانی کمبود نداریم هرچند درخواستهایی برای بعضی تخصص‌ها نیز وجود دارد که در دست پیگیری داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که واکسیناسیون عامل موثری در کاهش تلفات بیماری کرونا در ماه‌های اخیر بوده است، وضعیت استان یزد به لحاظ پوشش واکسیناسیون را در سطح کشور خوب ارزیابی و تصریح کرد: در حالی پوشش واکسیناسیون جمعیت بالای 12 سال کشور 88 درصد است که این آمار در استان یزد 91.4 درصد است.

وی همچنین اعلام کرد: تاکنون 79.1 درصد یزدیها هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که این رقم در کشور 76 درصد است.خطیبی با بیان این که در حال حاضر ۴۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، بر لزوم دریافت نوبت سوم واکسن در افرادی که سه ماه از دوز دوم آنها گذشته در راستای افزایش ایمنی در شرایط شیوع سویه اُمیکرون تاکید کرد.

وی از شناسایی تاکنون 20 مورد سویه اُمیکرون در استان خبر داد و گفت: ساده‌انگاری نسبت به این سویه بیماری که از شیوع به مراتب بالاتری برخوردار است در وهله اول منجر به افزایش بیماران سرپایی و سپس بستری‌ها و در نهایت احتمال بروز تلفات ناشی از این بیماری با وجود خفیف بودن شدت بیماری خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: گاهاً گزارش عوارض پس از تزریق واکسن مطرح می‌شود که بررسی ها نشان می‌دهد چنین موضوعی اغلب به دلیل همزمانی برخی عوارض و بیماری‌های فرد با دریافت واکسن است لذا نباید این موضوع را بهانه‌ای برای تزریق نکردن واکسن و به خطر انداختن سلامتی خودمان قرار دهیم.

«محسن میرازیی» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این رابطه خاطرنشان کرد: معمولاً اعلام موارد شناسایی شده اُمیکرون در استانها ارزش خاصی مگر اعلام شناسایی این سویه در شهرستانها ندارد، گفت: تاکنون ۲۰ مورد مبتلا به سویه جدید اُمیکرون در شهرستان‌های یزد، اشکذر، میبد، تفت، اردکان و بافق شناسایی شده‌اند.

وی افزود: جوانترین مبتلای استان 10 سال و مسن‌ترین آنها 69 سال سن داشته، 17 مورد مرد و سه نفر زن هستند ولی همگی به صورت سرپایی درمان شده و هیچ کدام بستری نشدند.میرزایی با بیان این که اکثر این افراد نوبت سوم واکسن را دریافت نکرده بودند، گفت: مداخله ما در مورد این سویه همانند سایر سویه‌های کروناست و دریافت واکسن در اولویت اقدامات برای مقابله با این بیماری قرار دارد و اهمیت دارد که مردم در اسرع وقت در این باره اقدام کنند.

دکتر «حبیب نیکوکار» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد هم در رابطه با اقدامات پیشگیرانه در حوزه سلامت در استان اظهار کرد: مشکل اصلی یزدیها شیرینی خوردن نیست بلکه سبک نادرست زندگی آنها است که باید اصلاح و فرهنگسازی شود تا مردم بیشتر به تحرک بدنی خود اهمیت بدهند.     
 
دکتر «بهروز حیدری» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در پاسخ به سئوالی در مورد نتیجه بررسی میزان سموم محصولات گلخانه‌ای استان به دنبال برگشت برخی محصولات کشاورزی صادارتی از کشورهای مقصد، اظهار کرد: موضوع برگشت برخی محصولات کشاورزی از کشور روسیه ناشی از تغییرات استانداردهای این کشور و اضافه شدن چهار مورد از سموم جدید به این استانداردها اتفاق افتاد که موضوع از سوی وزارت بهداشت و وزارت جهادکشاورزی در دست پیگیری است.

وی گفت: در همین راستا محصولات گلخانه‌ای و صادارتی استان نیز به ازمایشگاه‌های مرجع ارسال شده که به دلیل اندک بودن تعداد آنها در کشور و حجم بالای درخواست‌ها در هفته اخیر با کمی تاخیر دنبال می‌شود و پاسخ آزمایش فلفل‌های ارسالی یزد نیز قرار است پس از یک هفته ارسال، فردا اعلام شود.
انتهای پیام
  ات تایید  که « خود را در معرض بیماری قرار دادن یزد شناسایی و تایید شده است که در گروه سنی ۱۰ تا ۵۹ سال قرار دارند که یک نفر زن و مابقی مرد هستند. از این


کد مطلب: 315315

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/315315/احتمال-تلفات-دهی-ا-میکرون-صورت-ساده-انگاری

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir