کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

برای بازار کار ۱۰ سال آینده چه فکری کرده ایم؟

2 بهمن 1400 ساعت 13:24


گروه اقتصادی: یک فعال حوزه کار بر ضرورت آینده پژوهی در سیاستگذاری ها و تصمیم گیری های مربوط به بازار کار و افزایش جمعیت تاکید کرد و گفت: باید برای چهار سال بعد از فارغ التحصیلی دانشجویان برنامه ریزی داشته باشیم تا افراد پس از فراغت از تحصیل بتوانند بازار کار متناسب با رشته تحصیلی خود پیدا کنند.
 

محمدرضا تاجیک، آینده پژوهی برای متناسب سازی رشته های دانشگاهی را مورد تاکید قرار داد  گفت: آینده پژوهی از موضوعات بسیار مهمی است که باید در سیاست‌گذاری‌ها، تصمیم گیری ها و تدوین برنامه های کشور در نظر گرفته شود. طبعا در بحث آمایش سرزمینی رشته ها و متناسب سازی رشته های دانشگاهی باید پتانسیل استانهای کشور را به دقت بررسی و نیازسنجی کنیم ولی نه نیازهای امروزمان را بلکه نیازهای پنج سال یا یک دهه آینده کشور را مورد شناسایی قرار بدهیم.

وی ادامه داد: پس از آنکه نیازسنجی صورت گرفت باید جمعیت تحصیل کرده را به آن سمت، سوق بدهیم و برای چهار سال فارغ التحصیلی دانشجویان برنامه ریزی داشته باشیم تا افراد بعد از فراغت از تحصیل بتوانند بازار کار متناسب با رشته تحصیلی خود پیدا کنند.

این کارشناس حوزه کار خاطرنشان کرد: در بحث ورودی و خروجی دانشگاه ها همچنان با این مشکل مواجه هستیم؛ به یکباره تعداد بسیاری دانشجو در رشته هایی که بازار کار ندارند، جذب می کنیم ولی بعد از فارغ التحصیلی بیکاری را تجربه می کنند.

به اعتقاد تاجیک، در بحث متناسب سازی رشته های دانشگاهی باید آینده پژوهی را سرلوحه کار قرار بدهیم و از افراد صاحب نظر و متخصص در این حوزه استفاده کنیم.وی تاکید کرد: یکی از نقاط ضعف نظام آموزشی این است که در یک دوره دانشگاهها مثل قارچ رشد کردند و به جایی رسیدند که با حجم انبوه دانشجویان مواجه شدیم؛ لذا سیاست تجمیع دانشگاهها در پیش گرفته شد اما مجددا این اتفاق در حال رخ دادن است و علیرغم اینکه بازار کار به لحاظ تقاضا مناسب نیست، سیاست جذب فارغ‌التحصیلان شکل گرفته است.

رییس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران به سیر صعودی و نزولی جمعیت ایران در دهه های اخیر اشاره کرد و گفت: آینده پژوهی گذشته، حال و آینده را در نظر می گیرد ولی متاسفانه ما از دوران قبل از انقلاب تاکنون بر بستر آینده پژوهی حرکت نکرده ایم، قبل از انقلاب جمعیت کشور زیاد نبود و به تدریج مسایل بهداشتی را ترویج دادند تا جمعیت را افزایش دهند. بعد از انقلاب با پدیده دهه شصتی ها روبه رو شدیم و به یکباره تقاضای کار افزایش یافت و بازار کار را به هم ریخت؛   اکنون نیز به سال‌های قبل بازگشته ایم و خانواده‌ها عمدتا یا فاقد فرزند یا تک‌فرزند هستند و نمودار جمعیت ایران مجدداً نزولی شده است.

به گفته تاجیک، نبود سیاست واحد و مشخص در بحث فرزندآوری و عدم اعمال سیاستهای حمایتی وتشویقی ناشی از عدم آینده پژوهی باعث شده تا نمودار جمعیتی کشور به جای افزایش، روند نزولی را طی کند.
این کارشناس حوزه کار در پایان گفت:موضوع آینده پژوهی مدتی است که در قالب مشاوره و به شکل کارگروهی به جریان افتاده و در شناسایی خلأهای موجود در بازار کار و ظرفیت های هر منطقه و استان موثر بوده است، به همین منظور باید از حالا برای یک دهه آینده بازار کار، اقتصاد و جامعه برنامه داشته باشیم و برای تدوین برنامه های پنج ساله یا ۱۰ ساله خود از پتانسیلهای آینده پژوهی استفاده کنیم.


کد مطلب: 316963

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/316963/بازار-کار-۱۰-سال-آینده-فکری-کرده-ایم

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir