به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۰:۴۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ ساعت ۱۷:۱۰
کد مطلب : ۳۱۸۵۴۵
در بیش از ۳۰۰ شهر و روستا

گزارشی از دومین روز اعتصاب معلمان

گروه جامعه: دومین روز تحصن سراسری معلمان ایران با پیوستن تعداد بیشتری از فعالان عرصه آموزش در شهرهای مختلف ادامه یافت. 
گزارشی از دومین روز اعتصاب معلمان
معلمان مدارس ایران در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی و همسان‌سازی حقوق و بی‌توجهی نسبت به خواسته‌های صنفی‌شان، دیروز شنبه نهم بهمن در بیش از ۲۰۰ شهر تحصن خود را آغاز کردند. در ادامه این تحصن، روز یکشنبه نیز تعداد بیشتری از آموزگاران دست از کار کشیدند و در کلاس‌های درس حاضر نشدند. معلم‌هایی که به این تحصن پیوسته‌اند پلاکاردهایی در دست دارند که روی آن‌ها بر پافشاری برای تحقق خواسته‌هایشان، اعتراض به برخورد امنیتی‌ها با اعتراضات معلمان و دستگیری همکارانشان و بی‌توجهی جمهوری اسلامی به وظایفش وفق قانون اساسی، تاکید شده است.
محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان در باره دور جدید تحصن معلمان گفت: «تصاویر و فیلم‌های دریافتی نشان می‌دهد میزان استقبال از تحصن نسبت به دیروز افزایش داشته است. روز شنبه آمارهای تحصن معلمان در شهرها و با احتساب روستاها به بیش از ۲۵۰ ناحیه می‌رسید که امروز یکشنبه به بیش از ۳۰۰ شهر، روستا و ناحیه رسیده است.» او همچنین افزود: «مطالبات معلمانی که به این فراخوان پیوسته‌اند موارد گوناگونی را در بر می‌گیرد از جمله اجرا نشدن لایحه همسان‌سازی بازنشستگان، اعاده رتبه‌بندی از طرف شورای نگهبان به مجلس با هدف اجرا نشدن آن، فراموش شدن ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری، فقدان آموزش رایگان و بی‌توجهی به اصل ۳۰ قانون اساسی، عدم پرداخت پاداش پایان خدمت سال ۱۴۰۰، عدم استخدام معلمان خرید خدمات آموزشی و ظلم مضاعف به نیروهای خدماتی درون مدرسه، به تاراج بردن سرمایه فرهنگیان در صندوق ذخیره، در بند بودن و اخراج کردن معلمان کنشگر و فعالان صنفی.» به گفته محمد حبیبی، روز دوشنبه یازدهم بهمن از ساعت ۱۰ صبح مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان‌ها و شهرستان‌ها و در تهران مقابل مجلس تجمع سراسری برای پیگیری خواسته‌های معلمان برگزار می‌شود. 
در فراخوان برگزاری تحصن سراسری معلمان آمده است: «سال‌هاست فرهنگیان کشور در راستای دفاع از حق خود و دانش‌آموزان با  روش‌های مختلف سعی کرده‌اند مسئولین را متقاعد کنند که با اختصاص بودجه کافی به آموزش و پرورش شرایط تحصیل رایگان باکیفیت و ارتقای منزلت معلمان را فراهم کنند و تبعیض‌های ناروا را طبق بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی رفع کنند اما مسئولان هنوز هیچ‌گونه اقدام موثری در این زمینه انجام نداده‌اند. به همین دلیل فرهنگیان مجبورند با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسی که تشکیل تجمعات و راهپیمایی‌ها بدون حمل سلاح به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است، از روش‌های تحصن و تجمع صدای اعتراضی خود را به گوش مسئولان برسانند.»
در ماه‌های گذشته معلمان بارها در اعتراض به وضعیت معیشتی، مشکلات استخدامی و تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزدشان اعتراض کرده‌اند. شنبه سوم مهر ماه امسال نیز در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، تجمعات اعتراضی معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای مختلف ایران برگزار شد که با حضور گسترده نیروهای امنیتی و دستگیری فعالان صنفی مواجه شد.
در نتیجه اعتراض‌های فعالان صنفی، فشارهای امنیتی روی معلمان بیشتر شده و بعضی از آنها به پلیس امنیت یا اداره اطلاعات احضار شده‌اند. حسین رمضان‌پور، معلم و فعال صنفی اهل بجنورد و محمدتقی فلاحی از فعالان صنفی معلمان در تهران در هفته‌های گذشته بازداشت و به زندان منتقل شده‌اند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در کانال‌ کانون‌ صنفی معلمان مریوان، صبح روز یکشنبه دهم بهمن، بهمن شعبان محمدی عضو انجمن صنفی معلمان مریوان بازداشت شد. محمد حبیبی در باره تاثیر این فشارها  معتقد است: «چنین فشارهایی با هدف متوقف کردن تحصن و تجمع انجام می‌شود در حالی که نتیجه معکوس دارد همانطور که می‌بینیم استقبال از تحصن در حال افزایش است.»
 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها