به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۳:۰۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۵/۲۲ ساعت ۱۰:۱۰
کد مطلب : ۳۵۲۰۵۲

مزایای و معایب تعمیر و نگهداری آسانسور و فروش آسانسور در تهران

گروه کسب و کار: همیشه توجه به نگهداری از یک دستگاه علاوه بر این که از خرابی و ایجاد خسارت جلوگیری میکند، طول عمر آن را نیز افزایش می‌دهد. اگر سرویس و تعمیر و نگهداری آسانسور به موقع انجام شود، علاوه بر این که موجب افزایش طول عمر آن میشود، عملکرد و راندمان دستگاه را نیز بهتر خواهد کرد. همینطور از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه تر از تعمیرات تخصصی آن می‌باشد.
مزایای و معایب تعمیر و نگهداری آسانسور و فروش آسانسور در تهران
زیرا که ممکن است در صورت عدم توجه و رسیدگی به یک مشکل کوچک، آن مشکل به سایر بخش‌های دیگر نیز آسیب وارد کند. در این شرایط مجبور به تعویض قطعات آن و همینطور پرداخت هزینه‌های بسیار زیاد خواهید شد.  همچنین مهمترین مزایای سرویس و نگهداری آسانسور به حفظ جان و سلامت افراد مربوط می‌شود. در سرویس همه قطعات مکانیکال آسانسور، کیفیت باز و بسته شدن درب آسانسور و همینطور همه موارد موجود باید بررسی شود.
 
مراحل سرویس و نگهداری آسانسور به چند دسته تقسیم می‌شوند؟
 بهتر است بدانید بعد از خرید و فروش آسانسور و نصب آن بایستی به طور مداوم آسانسور‌ها را سرویس کرد. یعنی تعمیر و سرویس آنها باید به صورت ماهانه یا یک ماه درمیان انجام شود. توجه داشته باشید که آسانسور خریداری شده دارای استاندارد ادواری باشد. در ادامه این مطلب شما را با مراحل سرویس آسانسور بیشتر آشنا خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
 
سرویس اتاق ماشین آسانسور در زمان فروش آسانسور در تهران
یکی از مراحل سرویس و نگهداری آسانسور مربوط میشه به اتاق ماشین آسانسور. در این مرحله ابتدا بایستی همه جوانب و بازرسی‌ها برای وجود نداشتن هیچ مواد اضافی در اتاق انجام شود. سپس بایستی به لرزش‌ها و تکانه‌های غیر متعارف و همینطور پوسیدگی بخش‌های گوناگون و یا حتی نشتی‌ها پرداخت.  در شرایطی که هیچ گونه مشکلی وجود ندارد بایستی مقدار سوختگی و ساییدگی به همراه بررسی قطعات مکانیکی انجام شود. ممکن است در برخی از موارد دستگاه از به وجود آمدن گرمای زیاد و آسیب رسیدن به قسمت‌های مختلف جلوگیری کند. همینطور مقدار سطح و کیفیت روغن نیز باید در این اتاق بررسی شود. همه این کارها توسط افراد متخصصی که در شرکتهای خرید و فروش آسانسور وجود دارند، انجام می‌شود. و اما همه چیز درباره فروش آسانسور را بدانید.
 
تعمیر و نگهداری آسانسور و همینطور سرویس آن چگونه انجام میشود؟
 همانطور که گفته شد بهتر است با توجه به  نوع و کاربری آسانسور خود سرویس‌ها و تعمیرات دوره ای آن را به موقع انجام دهید. در برخی از ساختمان‌ها این سرویس‌ها به صورت ماهانه یک ماه درمیان انجام میشود. اولین موردی که در سرویس آسانسور بررسی میشود عملکرد کلی قسمت‌های آسانسور به وسیله فرد متخصص می‌باشد.
 همینطور نظافت قسمت‌ها را روغن کاری از جمله کارهایی می‌باشد که به صورت روتین برای تعمیر و نگهداری آسانسور و همینطور سرویس آن انجام می‌شود. بعد از انجام این چند کار سپس قسمت‌های کابین و قطعات مکانیکال و همه بخش‌ها بررسی می‌شوند. در صورت وجود مشکلی فنی در سیستم آن را تعمیر یا در صورت نیاز تعویض می‌کنند.
با در نظر گرفتن بررسی کلی در سرویس و نگهداری علاوه بر اینکه از سلامت آسانسور آرامش خاطر ایجاد میکند. از به وجود آمدن هزینه‌های بیشتر در صورت خرابی نیز جلوگیری می‌کند. بنابراین توجه داشته باشید که بعد از خرید آسانسور حتماً نسبت به سرویس و تعمیر و نگهداری آن در زمان مقرر اقدام کنید. این مواردی که ذکر شد برای همه مدل‌های آسانسور مدل‌های خانگی آن نیز صدق می‌کند. و اما همه چیز درباره تعمیر و نگهداری آسانسور را بدانید.
 


چک لیست سرویس و تعمیر و نگهداری آسانسور
بررسی عملکرد کلی آسانسور
بررسی لنت‌های ترمز
انجام روغن کاری گیربکس روغن موتور
بررسی وضعیت کنتاکت‌های سیستم ترمز
برسی از کنتاکت سیم بکسل سیستم اورلند
بررسی عدم زدگی و کشش مناسب سیم‌ها
کنترل تمام قطعات متحرک
تست کردن محکم بودن پیچ و مهره‌ها
بررسی موقعیت قلاب و پلاک تناژ
چک کردن فن، دما و روشنایی موتورخانه
کنترل  انتقال کابین آسانسور به نزدیک ترین طبقه در مواقع قطعی برق
کنترل وجود برچسب شماره قطعات اصلی
 
همه افرادی که برای سرویس و تعمیر و نگهداری آسانسور‌ها به ساختمان‌ها می‌روند باید همه مواردی که در این چک لیست وجود دارد را بررسی و کنترل کنند. این موارد باید ماهانه یا یک ماه درمیان حتماً بررسی شوند حتی از یکی از آنها نیز نباید گذر کنند. همه موارد موجود در این چک لیست باید تیک خورده شده باشد.
 
مهمترین قسمت‌های آسانسور که باید بررسی شوند
 برای سرویس و بررسی وضعیت و عملکرد آسانسور بهتر است بخش‌های مهم آن را تقسیم بندی شوند و به نوبت مورد بررسی قرار گیرند. این کار موجب می‌شود که افراد یا متخصصان با یک دید کلی و همینطور آمادگی بیشتر در زمان بررسی موارد، کیفیت بالاتری داشته باشند.
بنابراین اگر شما جزو افرادی هستید که به عنوان سرویس کننده آسانسور مشغول به کار هستید و یا مدیر ساختمان مسکونی و اداری هستید؛ بهتر از این موارد را بدانید. زیرا اگر خودتان مشغول به کار هستید که به بهترین شکل سرویس آسانسور را انجام دهید و اگر مدیر ساختمان هستید از فرد سرویس کننده بخواهید که همه این موارد را به درستی انجام دهد.
 
سرویس قسمت بالای اتاق آسانسور
 به منظور بررسی قسمت‌های بالایی اتاق آسانسور،  ابتدا بایستی دکمه توقف را بررسی کرد تا از کارکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود. بعد از این مرحله نوبت به برداشتن هرگونه وسایل یا مواد اضافی از بالای اتاق آسانسور می‌باشد. بعد از اتمام این دو کار بایستی همه بخش‌ها و قطعات موجود که شامل غلطک، ریل، دستگاه تراز و... می‌باشد، به طور دقیق و کامل بررسی شوند تا همه بخشهای آن به طور صحیح عمل کنند. حال نوبت به این می‌رسد که سیم‌ها و کابل‌ها بررسی شود، تا متوجه شویم که دچار پوسیدگی و پارگی نشده اند.
 
معرفی سرویس‌های دوره ای PM و EM
 دوره ی PM
 در شرایطی که که با شرکت فروش آسانسور و ارائه دهنده خدمات سرویس قرارداد بسته شده است، این کار به شکل ماهانه به وسیله افراد متخصص انجام میشود. طبق قرارداد سرویس نگهداری آسانسور شرکت طرف قرارداد موظف است که سرویس کار مجاز و متخصص را به صورت ماهانه سر وقت مقعر به محل اعزام کند. وظیفه افرادی که برای سرویس به محل حاضر می‌شوند این است که  همه قطعات بررسی شوند، مشکلات جزئی رفع شوند، در صورت نیاز  نظافت صنعتی و تعویض قطعات انجام شود.
 سرویس منظم آسانسور علاوه بر اینکه ایمنی را افزایش میدهد از وقوع خطرات احتمالی و همینطور هزینه‌های بیشتر جلوگیری میکند. اگر در قطعه مشکلی ایجاد شود وقتی به سرعت متوجه آن مشکل شوید می‌توان آن را رفع کرد و دیگر نیاز به تعویض آن نیست و به دیگر بخش‌ها نیز آسیب نمی زند. در زمان خرید و فروش آسانسور حتماً به استاندارد ادواری آن توجه داشته باشید.



دوره EM
 این شیوه قرار داد به این صورت می‌باشد که اگر مشکلی ایجاد شود بایستی یکی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات سرویس تماس بگیرید تا کار تعمیر و سرویس آسانسور شما را انجام دهند. معمولاً این روش به افراد توصیه نمی شود؛ زیرا ممکن است با شرکت مورد نظر آشنایی لازم وجود نداشته باشد و افراد در این حوزه کارایی و تخصص لازم را نداشته باشند.  به همین خاطر عدم وجود قرارداد امکانات لازم با کیفیت مرغوب ارائه نمی شود. بنابراین بعد از خرید و فروش آسانسور و تهیه ی آن، تا جایی که امکان دارد با شرکت مربوطه برای تعمیر و سرویس آسانسور قرارداد ببندید. اگر چنین شرایطی ایجاد نشد برای این کار حتماً به صورت مرتب و دوره ای باشرکت معتبر قرار داد ببندید.
 
هزینه سرویس و نگهداری آسانسور
هزینه‌هایی که این کار ایجاد می‌کند به موارد گوناگونی بستگی دارد. نوع آسانسور و تعداد توقف‌ها که پس از درخواست مشتری بررسی می‌شود. علاوه بر این مواردی که در چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور گفته شد باید توسط کارشناس بررسی شود تا قسمت‌هایی که نیاز به تعمیر یا تعویض دارند مشخص شود. بنابراین هزینه‌های تعویض از در مقایسه با تعمیر یا سرویس بیشتر خواهد شد. به همین خاطر توجه داشته باشید که سرویس‌های دوره ای آسانسور به موقع انجام شود. تا هم از خرابی بیشتر آسانسور و هم از هزینه‌های بیشتر جلوگیری شود.
 
 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها