به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۰۲:۲۷
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۱۳ ساعت ۱۰:۲۳
کد مطلب : ۳۶۷۲۹۰
سلامت مردم چپ و راست ندارد

درباره کمبود دارو هشدار دادم، گفتند سیاه‌نمایی می‌کنی

درباره کمبود دارو هشدار دادم، گفتند سیاه‌نمایی می‌کنی
گروه جامعه: چندماهی است که زمزمه کمبود سرم و آنتی‌بیوتیک‌ها و حتی برخی دارو‌های دیگر از مراکز درمانی و مردمی که برای درمان به این مراکز مراجعه می‌کنند، به گوش می‌رسد و هرچه به فصل آنفلوانزا و سرماخوردگی‌های پاییز نزدیک‌تر می‌شدیم، نگرانی از کمبود داروها، بیشتر احساس می‌شد. برخی از مسئولان و دست‌درکاران حوزه سلامت در این خصوص نیز نگرانی‌های خود را ابراز کرده بودند و منتظر پاسخ دولت بودند، اما متاسفانه فصل پاییز و شیوع بیماری آنفلوانزا فرا رسید و این بیماری، همه‌گیر شد و کمبود برخی دارو‌ها به خصوص سرم و آنتی‌بیوتیک‌های مختلف، خود را بیش از پیش نشان داد، تا جایی که بالاخره رییس دولت به موضوع کمبود دارو ورود کرد و خواستار برخورد با اهمال‌کاران شد.

مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در همین خصوص می‌گوید: قبل از سال جدید، این مبحث را در رسانه‌ها مطرح کرده بودم و گفتم نه تنها سرم، بلکه در خصوص دارو‌های دیگر نیز کمبود خواهیم داشتم. آن زمان، صداوسیما به بنده گفت سیاه‌نمایی می‌کنی که در پاسخ گفتم شش ماه دیگر مشخص می‌شود. از ابتدا مشخص بود که این اتفاق خواهد افتاد، به این دلیل که تولیدکننده‌های دارو با ارز ترجیحی مواد اولیه می‌خریدند، اما وقتی ارز ترجیحی حذف شد، تولیدکننده‌های دارو باید با ارز ۲۰ الی ۳۰ هزار تومانی یا همان ارز بازاری، مواد اولیه دارو را می‌خریدند.

نماینده تبریز می‌گوید: تولیدکننده‌های دارو، مقدار پولی که داشتند، یک چهارم مقداری بود که می‌توانستند ماده اولیه بخرند، در نتیجه آن‌ها با همان پولی که داشتند، مواد اولیه را خریدند، اما این مواد یک چهارم نیاز جامعه را می‌توانست جوابگو باشد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که آیا مسئولان پیش‌بینی نکرده بودند که با حذف ارز ترجیحی ممکن است چنین اتفاقی بیفتد تا اقدامات لازم را انجام دهند، گفت: این سوال را باید از کسانی پرسید که گفتند مشکلی ایجاد نمی‌شود. بنده که گفتم مشکل ایجاد خواهد شد که در جواب هم شنیدم سیاه‌نمایی می‌کنی، اما حالا که نتیجه را می‌بینید.

او با اشاره به واردات دارو در شرایط کنونی، اظهار کرد: اگر همان زمان این پول را به تولیدکننده داده بودند، لازم نبود دارو وارد کنند. اگر یک چهارم همین مبلغ را به تولیدکننده‌ها می‌پرداختند، آن‌ها کار خود را انجام می‌دادند، حتی می‌توانستند به تولیدکننده‌ها قرض یا ریال در گردش بدهند و بعد بازپس بگیرند، اما اجازه می‌دادند با این پول، ماده اولیه بخرند.

پزشکیان می‌گوید: اگر ما راه درست نرویم، به هدف درست هم نمی‌رسیم. راه را اشتباه می‌رویم و در واقع راه را چپکی رفتیم. موضوع سلامتی مردم دعوا ندارد و اصلاً راست و چپ، مذهبی و غیرمذهبی و مسلمان و غیرمسلمان نمی‌شناسد.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی می‌گوید: در وهله اول، مسئولان امر باید راه درست را بروند. در اینکه باید ارز آزاد می‌شد، حرفی نیست و درست، اما حال که ارز را آزاد کردند، باید پیش‌بینی می‌شد تولیدکننده‌ای که پول ندارد، چه کار کند و بیماری که باید دارو بخرد و قیمت بالا است، چه رویکردی را باید در پیش بگیرد. از سوی دیگر اگر ما را تحریم کردند باید چه کاری انجام دهیم؟ کسی که می‌خواهد فضا را مدیریت کند، باید همه عوامل را می‌سنجید و سپس تصمیم می‌گرفت و اجرای اشتباه تصمیم درست، در نتیجه می‌شود وضعی که در حال حاضر وجود دارد.
مرجع : رویداد24
برچسب ها: مسعود پزشكیان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها