به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۹:۳۲
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۹ ساعت ۲۳:۳۴
کد مطلب : ۳۷۲۵۵۰
توسط گروه هکری «بلک ریوارد»

خبرگزاری فارس هک و انتشار بولتن‌های محرمانه را تایید کرد

خبرگزاری فارس هک و انتشار بولتن‌های محرمانه را تایید کرد
گروه سیاسی: خبرگزاری فارس ضمن تایید خبر هک شدن این خبرگزاری توسط گروه «بلک ریوارد»، پذیرفت که بولتن‌های محرمانه این خبرگزاری که «برای آگاهی برخی مسئولان» تهیه شده، در اختیار هکرها قرار گرفته است.

 متن کامل توضیحات خبرگزاری فارس به این شرح است:
گروه هکری یک سرویس جاسوسی که خود را «پاداش سیاه» معرفی می‌کند در ساعت ۲۰ و ۴۰ دقیقه روز جمعه با نفوذ به برخی سرورهای فارس برای دقایقی اطلاعیه خود را روی سایت خبرگزاری منتشر و اعلام کرد اطلاعات خبرگزاری فارس را کاملا از بین برده است. به دنبال این اقدام فعالیت سایت حدود یک روز و نیم برای کشف منشا آلودگی متوقف شد که البته بعضی سرویس‌ها مثل سیستم کامنت‌گذاری تا ارتقای امنیت شبکه موقتا غیر فعال شده است. این گروه مدعی شده بود که کلیه اطلاعات خبرگزاری فارس را از بین برده است و تلاش داشت فعالیت خبرگزاری فارس را به صورت بلندمدت متوقف کند که عملا به جز حذف اطلاعات روز جمعه موفق به این کار نشد. همزمان جریان رسانه‌ای این سرویس جاسوسی با اقدامات سخیف و دروغین، ترور شخصیت و تهدید خبرنگاران را در دستور کار قرار داد.
 همچنین جزوه مربوط به رصد شنیده‌های محافل رسانه‌ای، شایعات فضای مجازی و ادعاهای رسانه‌های بیگانه که امکان صحت‌سنجی آن برای خبرنگاران فارس میسر نبود، جهت بهره‌برداری رسانه‌ای و خنثی‌سازی شایعات آرشیو شده و یا برای آگاهی برخی مسئولان و موثرین ارسال می‌شد. این جریان رسانه‌ای از این مطالب به‌عنوان اخبار سری نامبرده و در مواردی با تغییر و مخدوش کردن برخی عبارات و واژه‌ها مطالب جعلی را به‌عنوان خبر و سند جلوه داده است.

🔻گفتنی اینکه، گروه هکری «بلک ریوارد» بعد از هک کردن خبرگزاری فارس بولتن محرمانه‌ای را منتشر کرده است که این خبرگزاری برای سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تهیه کرده بود. در این بولتن برخی از اخبار داخلی حکومتی، دستورات آن و آمارهای مربوط به نظرسنجی‌ها و جهت‌گیری‌های جامعه وجود دارد که بسیاری از آنها در رسانه‌ها درج نشده است. به طور معمول برای مقام‌ها و نهادهای حکومتی بولتن‌های ویژه‌ای تهیه می‌شود که اخبار سری یا به کلی سری و محرمانه در آن دسته‌بندی و تدوین شده است. این گزارش بیشتر همچون چکیده‌ای از گردش‌کار خبرگزاری فارس و میزان اثرگذاری آن است.

فارس منتظر چه چیزهای دیگری باید باشد؟  
سایت امتداد نوشت: هک خبرگزاری فارس که با پایین آمدن این سایت در ساعت ۲۰ و ۴۰ دقیقه روز جمعه 4 آذر 1401 صورت گرفت، با انتشار یک فایل ویدئویی و یک فایل صوتی تداوم پیدا کرد و حالا با انتشار بخشی از بولتن های درونی تهیه شده توسط این خبرگزاری وارد ابعاد جدیدی شده است. بولتن‌هایی که خبرگزاری فارس در واقع اصل حمله و طبیعتا وجود آنها را تایید کرد و قوه قضائیه نیز از پیگیری این پرونده هک خبر داد. این اخبار حاکی از اهمیت ماجراست. گروه هکری «بلک ریوارد» مدعی شد که حجم زیادی از اطلاعات را از سرور سایت خبرگزاری فارس به سرقت برده است. اولین سئوال این بود که آیا این اطلاعات که منتشر میشود، صحت دارد یا ساختگی است؟ تایید خبرگزاری فارس بر این مساله نشان دهنده این است که این می‌توان با ضریب اطمینان مناسبی حدس  زد که فایلها در قالب بولتن داده شده و صحت دارد. اطلاعاتی که گفته می‌شود از فایل صوتی خبرنگاران با یکی از مسئولان سازمان بسیج به دست آمدت نشان دهنده این است که آنها در جلسات درونی چگونه رفتار می کنند و سطح نگرانی های آنها از چه جنسی است.  
خبرگزاری فارس با نوشتن یک رشته توییت، به انتشار فایل بولتن هایی که توسط این سازمان برای یک مقام نظامی آماده شده بود واکنش نشان داده و نوشته بود: «جزوه مربوط به رصد شنیده‌های محافل رسانه‌ای، شایعات فضای مجازی و ادعاهای رسانه‌های بیگانه که امکان صحت‌سنجی آن برای خبرنگاران فارس میسر نبود، جهت بهره‌برداری رسانه‌ای و خنثی‌سازی شایعات آرشیو شده و یا برای آگاهی برخی مسئولان و موثرین ارسال می‌شد.» 
در محتوای این بولتن ها اظهارات متفاوتی به مسئولان کشور منتسب می شود که فارس معتقد است آنها شنیده هایی هستند که قابل راستی آزمایی نیست. اما توضیح نمی دهد چطور ممکن است خبرگزاری منتسب به سپاه از قول مقامات عالی نظام مطالبی را در بولتن قرار دهد و نظرات آنها را تبیین کند و درعین حال مدعی باشد که در واقع آنها اطلاعات بی ارزش و شایعات فضای مجازی هستند؟  
در این رابطه اول به نظر می رسد باید منتظر یک تغییرات اساسی در سطح مدیریتی این خبرگزاری وابسته به نهاد نظامی باشیم. این سایت در شرایطی هک شده که یک سطح بسیار بالا از دسترسی برای آن ایجاد شده است. حتی می‌توان پیش بینی کرد تا وقتی که سایت از فعالیت بازنیستاده بود، شاید اساسا مسئولان این خبرگزاری از هک شدن سایت خود مطلع نبودند.
  نکته مهمتر اما این است که فارس در رشته توئیت خود گویی بسیار از آینده واهمه دارد و در این رابطه می‌نویسد: «همزمان جریان رسانه‌ای این سرویس جاسوسی با اقدامات سخیف و دروغین، ترور شخصیت و تهدید خبرنگاران را در دستور کار قرار داد.» سئوالی که به وجود می آید این است که آیا این گروه هکری افرادی از این خبرگزاری را «تهدید به افشای اطلاعات» کرده و از آنها درخواستی داشته است؟ آیا نظیر آن فیلمی که منتشر شد، بازهم وجود دارد و همین مساله ممکن است پاشنه آشیل ورود هکرها به مجموعه باشد؟ چه اطلاعات دیگری به دست هکرها افتاد است؟ در صورتی که فایل‌های ضبط شده صدا و تصویر در اختیار هکرها قرار گرفته باشد، باید منتظر انتشار چه اطلاعات محرمانه  دیگری بود؟  
سئوال اساسی‌تر اینکه: چه کسی مسئولیت پاسخگویی در مورد انتشار این بولتن‌ها را برعهده دارد؟ آیا قوه قضائیه می‌تواند به شکایت کسانی که علیه آنها در این بولتن‌ها جوسازی صورت گرفته رسیدگی کند؟
برچسب ها: هک

۱۴۰۱/۰۹/۱۰ ۰۸:۲۱
صبح بخیر... (407541)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها