بررسی تاثیر موسیقی درمانی بر مشکلات روحی
5 فروردين 1402 ساعت 13:01
گروه سلامت:
موسیقی یک محرک قوی است که خلق و خوی و احساسات را برانگیخته و تعدیل میکند.از گذشته تا به امروز موسیقی از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار بوده است با نگاهی به آثار فلاسفه یونانی و در حین مطالعه آثار آنها، خواننده به طرز شگفت انگیزی متوجه میشود که این فیلسوفان 2500 سال پیش آنچه را که جامعه آموزش موسیقی اخیراً در مورد ارزش آموزش موسیقی، رشد موسیقی کودکان و راهبردهای آموزشی در موسیقی دریافته است، بیان کردهاند.
در طول سالهای گذشته، تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که گوش دادن به موسیقی و حتی بیشتر از آن تولید موسیقی بسیاری از ساختارهای مغز را فعال میکند. ساختارهایی که در پردازش شناختی، حسی-حرکتی و هیجانی نقش دارند. وسل به تئوری هوش چندگانه در میان مربیان هنر تبدیل به یک ارز رایج شده است، ظاهراً به این دلیل که وضعیت به عنوان "هوش" به عنوان اثبات یکپارچگی آموزشی فعالیتهای هنری تلقی میشود. یکی از این هوشها که بسیار مورد توجه قرار گرفته است هوش موسیقیایی میباشد. به عنوان مثال، موسیقی باعث درگیری فرآیندهای حسی، توجه، فرآیندهای مرتبط با حافظه، میانجیگری ادراک-عمل، یکپارچگی چندحسی، تغییرات فعالیت در حوزههای اصلی پردازش عاطفی، پردازش نحو موسیقی و معنای موسیقایی، و اجتماعی میشود. این احتمال وجود دارد که درگیر شدن این فرآیندها توسط موسیقی میتواند اثرات مفیدی بر سلامت روانی و فیزیولوژیکی افراد داشته باشد، اگرچه مکانیسمهای زیربنایی چنین تأثیراتی در حال حاضر به خوبی شناخته نشده است.
چهار سطح از نفوذ اجتماعی در رابطه با موسیقی پدید آمده است ، این سطوح شامل ارتباطات فردی، بین فردی، نهادی و فرهنگی میباشد. برخی از تحقیقات در مورد حساسیت سبک موسیقی به عنوان نمونه ای از این رویکرد کلی مرور شده است و با استفاده از دیدگاه اجتماعی-فرهنگی و تحولات جاری در آموزش موسیقی نتیجه گیری میشود. این امر باعث ایجاد دو مدل مفهومی جدید میشود: فرصتهایی که آموزش موسیقی در قرن بیست و یکم ارائه میکند و نتایجی که ممکن است از آن حاصل شود. در تعدادی از کشورها در طول 10 سال گذشته روندی برای توسعه استراتژیهای آموزشی برای کلاسهای آموزشگاه موسیقی در کرج وجود داشته است که با یادگیری موسیقی و مشارکت در زمینههای غیررسمی معمولاً فراتر از مدرسه همراه است.
راهبردهای آموزشی غیررسمی به عنوان ابزاری برای افزایش انگیزه، مشارکت و مشارکت دانش آموزان با موسیقی در مدارس در نظر گرفته شده است. با این حال، تجربیات یادگیری موسیقی در شهر کرج، نشان میدهد که یادگیری موسیقی میتواند باعث تاثیر گذاری بر سایر مسائل مربوط به درس و زندگی یادگیرنده موسیقی میشود. محققانی که گروههای موسیقی را با گروههای غیرموسیقی مقایسه میکنند، به این نتیجه رسیدهاند که ویژگیهای شخصیتی، و همچنین وضعیت اقتصادی، میتواند به دلیل شرکتکنندگان در آموزش موسیقی ارتقا یابد، که حاکی از مزایای احتمالی در عملکردهای شناختی و بنابراین انگیزه برای دنبال کردن دروس موسیقی است. از سویی تعدادی از مطالعات در کرج نشان داده است کودکانی که همزمان با درس به یادگیری موسیقی در آموزشگاه موسیقی در عظیمیه کرج نیز مشغول میباشند عملکرد بهاری در درس و احصیل از خود نشان داده اند.
موسیقی درمانی
قبل از اینکه نحوه آموزش موسیقی در مرکز موسیقی درمانی کرج را توضیح دهیم ، موسیقی درمانی را تعریف کنیم. موسیقی درمانی را میتوان به عنوان «استفاده حرفه ای از موسیقی» تعریف کرد و عناصر آن به عنوان مداخله در پزشکی، آموزشی،و محیط روزمره با افراد، گروهها، خانوادهها یا جوامعی که به دنبال بهینه سازی و بهبود کیفیت زندگی خود هستند میباشد. تاثیرات جسمی، اجتماعی، ارتباطی، عاطفی، فکری وسلامت معنوی و رفاه. تحقیق، تمرین، آموزش،و آموزش بالینی در موسیقی درمانی وجود دارد. مبتنی بر حرفهها و استانداردهای انها و با توجه به زمینههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در رابطه با موسیقی درمانی تحقیقات زیادی صورت گرفته است، که کاربرد موسیقی درمانی را پوشش میدهد، اما به طور کلی مواد تحقیقاتی بالینی معتبری وجود ندارد که بتوان از آن نتیجه گیریهای اساسی گرفت. موسیقی درمانی خلاق گروهی در بیمارستانهای روانپزشکی کرج نشاندهنده پذیرش درمانهای هنری خلاق در چنین محیطهایی است. موسیقی گیرنده نواری که به عنوان یک ضد اضطراب برای بیماران خاص استفاده میشود، به ویژه در بخشهای مراقبتهای عروق کرونر و در مراقبت از درد سرطان مورد توجه قرار گرفته است. موسیقی درمانی با بزرگسالان و کودکان به عنوان بخشی از یک محیط هنری خلاق ضروری در محیطهای بیمارستانی برای مدیریت معلولان ذهنی در سنین مختلف دیده میشود. موسیقی درمانی به عنوان یک درمان معتبر برای کودکان پذیرفته شده است. افسردگی یک مشکل رایج است که باعث تغییر در خلق و خو و از دست دادن علاقه و لذت میشود. موسیقی درمانی، مداخله ای که شامل جلسات منظم با یک موسیقی درمانگر واجد شرایط است که ممکن است به بهبود خلق و خو از طریق بیان عاطفی کمک کند.
اشکال موسیقی درمانی: فعال (در جایی که مردم میخوانند یا موسیقی مینوازند) و پذیرا (در جایی که مردم عظیمیه به موسیقی گوش میدهند). به نظر میرسد موسیقی درمانی کاهش مییابد و کاهش علائم افسردگی و اضطراب به بهبود عملکرد کمک میکند (به عنوان مثال حفظ مشارکت در شغل، فعالیتها و روابط). دسته بندی دیگر موسیقی درمانی بر اساس گروههایی ایت که موسیقی به آنها ارائه شود که یا به صورت انفرادی است و یا و شرکت کنندگان ممکن است در یک گروه باز شرکت کنند (مثلاًدر یک بخش روانپزشکی). در برخی از اشکال موسیقی درمانی، درمانگربه صراحت به افراد کمک میکند تا احساساتی را که برانگیخته شده اند را به کمک موسیقی پردازش کنند مکانیسم احتمالی عمل در موسیقی درمانی فعال برای افسردگی رابطه موسیقایی ایجاد شده بین درمانگر و بیمار یا گروه بیمار، بیمار را قادر میسازد برای تجربه و کسب بینش نسبتی و عاطفی در مورد مشکلات با صحبت کردن در مورد دیالوگ موسیقی است. یکی دیگر از بیماریهایی که موسیقی بر آن موثر است بیماری اوتیسم میباشد. افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم در ارتباط، رفتار و یا تعامل اجتماعی مشکل دارند.مرکز موسیقی درمانی کرج از موسیقی و عناصر آن استفاده میکند تا افراد را قادر به برقراری ارتباط و بیان احساسات خود کند. به این ترتیب موسیقی درمانی برخی از مشکلات اصلی افراد مبتلا به ASD را برطرف میکند. البته توجه به این نکته مهم است که استفاده از موسیقی درمانی نیاز به آموزش تخصصی آکادمیک و بالینی دارد.
کد مطلب: 394000