به روز شده در ۱۴۰۲/۰۷/۱۰ - ۲۲:۰۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۰۷ ساعت ۱۲:۱۱
کد مطلب : ۴۰۶۳۸۲

۷ مرحله مهم جهت آماده سازی زمین برای کاشت نهال بادام

؛روه کسب و کار: پس از انتخاب منطقه و مکان مناسب برای احداث باغ بادام، باید طی عملیاتی بسیار مهم خاک موردنظر آماده شود. اگر زمین موردنظر بکر باشد، قبل از آن درختان، علف‎های هرز، سنگ‎ها و سایر موانع نیز باید حذف شوند. طبق نظر کارشناسان پالیز نهال آماده‌کردن زمین جهت کاشت نهال بادام میزان تخلخل خاک را بهبود می‎بخشد. در نتیجه این امر، آب و مواد مغذی بیشتری وارد ناحیه ریشه می‎شوند که در مراحل رشد درخت بسیار مهم است.
۷ مرحله مهم جهت آماده سازی زمین برای کاشت نهال بادام
آماده‎سازی خاک قبل از کاشت نهال
برخی از افراد شاید تصور کنند کاشت یک نهال‌، کار آسانی است. کافی است یک چاله حفر کنیم و گیاه را در آن قرار دهیم. سپس از همان خاک برای پوشاندن ریشه‌ها استفاده کنیم. این طرز فکر فرسنگ‎ها با کاری که واقعاً انجام می‎شود، فاصله دارد. برای کاشت یک نهال میوه به اطلاعات بسیاری نیاز است. باغداران ابتدا باید از تحقیق در سایت‎های معتبری مانند ویکی‎پدیا، ویکی هو (Wiki How) و پالیز نهال شروع به کار کنند.
جهت دسترسی به سایت مجموعه پالیز نهال، قدیمی‎ترین نهالستان ایران، می‎توانید روی لینک زیر کلیک کنید یا در گوگل، نام پالیز نهال را جستجو فرمایید:

کسب درآمد دلاری با کاشت نهال بادام

مراحل آماده‎سازی خاک قبل از کاشت نهال بادام
کلیه عملیات آماده‎سازی زمین جهت کاشت بادام باید به‌دقت انجام شوند تا درخت بادام برای سال‎ها در مکان موردنظر باقی بماند. این مراحل عبارت‌اند از:

1.      مسطح‎کردن زمین
جهت آماده‎سازی زمین برای کاشت بادام لازم است قبل از انجام هر کاری، آن را مسطح و ترازبندی کرد. اگر شیب زمین تند باشد، محل موردنظر برای احداث باغ باید به شکل قطعاتی مسطح درست شود. درصورتی‌که شیب ملایمی وجود داشته باشد نیز ناهمواری‎های جزئی را باید صاف کرد.
دلیل این کار این است که در اثر آبیاری یا بارندگی، خاک شسته نشود. اگر این مرحله انجام نشود، ریشه درختانی که در قسمت بلندی زمین قرار دارند، در اثر کم‌شدن خاک، در مجاورت هوا قرار می‎گیرد. از طرفی دیگر، درختان بادامی که در قسمت گود زمین باشند، به علت انباشته‌شدن خاک، خفه می‎شوند. همچنین اگر سطح زمین ناهموار باشد، آب به شکل یکنواخت به تمام درختان بادام نمی‎رسد. عملیات مسطح کردن زمین‎ها توسط ماشین لودر و گریدر قابل‌انجام است.



2.      کودپاشی
برای آماده‌کردن بستر کاشت نهال بادام، زیر نظر یک متخصص و مطابق با جدول تغذیه خاک، باید مواد آلی آن تنظیم شوند. جهت انجام این کار باید کود دامی و کود سبز را به خاک اضافه ‎کنیم.

3.      شخم عمیق
در این مرحله و پس از کودپاشی لازم است شخم عمیقی در حدود ۳۰ تا ۴۰ سانتی‎متر صورت بگیرد. تجهیزات و ادوات شخم‌زنی مخصوص این‎ کار وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید. با انجام این کار، کود و خاک ترکیب می‌شوند و زمین نیز نرم خواهد شد. این خاک برای انجام مراحل بعدی آماده است. برای کاشت درخت بادام می‎توان در بهار یا پاییز زمین را شخم زد.

4.      دیسک زدن
در طی انجام مرحله شخم‌زدن عمیق، کلوخ‎های بزرگی در زمین به وجود می‎آیند که سبب بروز اشکال‎هایی در موقع کاشت می‎شوند. به همین دلیل، برای خردکردن کلوخ‎ها احتیاج به زدن دیسک، به‌صورت عمود بر شیارهای شخم است.

5.      ماله‎کشی
جهت کاشت نهال بادام پس از مرحله دیسک زدن، زمین باید ماله‌کشی شود. ماله می‎تواند چوبی یا آهنی باشد. در برخی موارد، ماله همراه با هرس است. به این صورت که هرس یا دندانه به تراکتور بسته می‎شود و در پشت آن ماله قرار می‎گیرد دستگاه هرس،  علف‎های هرز و قلوه‌سنگ‌ها را جمع‌آوری می‎کند و ماله، زمین مورد نظر را برای کاشت هموار می‎سازد.

6.      گونیا کردن زمین
در یک باغ بادام، درخت‎ها باید با فاصله‎های معینی از هم کاشته شوند. در نتیجه این عمل، هزینه‎ها کاهش‌ می‌یابند و درختان نیز پربارتر خواهند شد. زیرا می‎توان به‌صورت مکانیزه عملیات آبیاری و برداشت میوه‎ها را انجام داد. همچنین درختان فضای کافی برای رشد، تهویه هوا و جذب نور خورشید خواهند داشت. برای اینکه نهال‎ها در این فاصله‎های معین قرار بگیرند، اقدام به گونیا کردن زمین می‎کنیم.

نکات مهم در زمان گونیا کردن زمین شامل موارد زیر هستند:
1.    فواصل کشت به شکلی باشند که زمانی که درختان بزرگ شدند، روی یکدیگر سایه نیندازند.
2.    درختان بادام بزرگسال وارد باغ مجاور نشوند و حریم باغ رعایت شود.
3.    نور خورشید به همه قسمت‌های درخت بادام برسد.
در زمان گونیا کردن، برای سهولت می‎توان از دستگاه‎های نقشه‌برداری استفاده کرد. برای یک نهال بادام بهترین فاصله درختان از هم ۶×۶ است.

7.      ایجاد چاله
برای مشخص‌کردن جای درختان برای کاشت پس از گونیا کردن، به‌وسیله آهک علامت‎گذاری می‎کنیم. اکنون زمان کندن چاله است. این عملیات می‎تواند به‌صورت دستی (با بیل) یا ماشینی (با مته و چال‎کنی) انجام شود. در صورت استفاده از مته، باید مراقب بود که دیواره چاله‎ها صاف نباشد. اگر این اتفاق افتاد، باید دیواره‎ها را با بیل یا یک وسیله تیز خراش داد. حداقل عمق موردنیاز جهت کاشت بهترین نهال بادام ۶۰ سانتی‎متر است.



جهت احداث باغ بادام، نهال پیوندی پربازده را از کجا تهیه کنیم؟
در کشور ما نهالستان‎های فراوانی در حال تولید این محصول هستند. اما بسیار مهم است که ما نهال میوه موردنظرمان را از مراکز معتبر و دارای مجوز تهیه کنیم. نهال بادام پالیز نهال تحت‌نظر متخصصین این حوزه و با کیفیت بالا تولید می‎شود. قیمت و مشخصات نهالهای پیوندی پالیز نهال را با مراجعه به سایت این مجموعه به آدرس (paliznahal.ir) مشاهده فرمایید.
همچنین تلفن‎های تماس 09144501008 و 09144501007 در صورت نیاز به خرید نهال گردو و بادام و همچنین اطلاع از قیمت نهال گردو، بادام و بسیاری دیگر از محصولات پالیز نهال در دسترس هستند. نهالستان پالیز افتخار دارد که به مدت نیم‌قرن در زمینه تولید نهال در کشور مشغول به فعالیت بوده است و تمام محصولات خود را با ۲ سال ضمانت و گواهی قرنطینه به باغداران عزیز ارائه می‎کند.