به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۰۱:۴۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۱۵ ساعت ۱۰:۲۹
کد مطلب : ۴۰۷۹۵۳

بررسی‌آینده سهام گروه‌بانکی در‌صورت احیای برجام

بررسی‌آینده سهام گروه‌بانکی در‌صورت احیای برجام
گروه اقتصادی: در طول نزدیک به ۲۰ سال گذشته تحریم‌ها تاثیر غیرقابل انکاری بر اقتصاد کشور داشته‌اند. یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که از تحریم‌ها بیشترین آسیب را دیده، صنعت بانکداری کشور است. کارشناسان معتقدند بخش زیادی از مشکلات اقتصادی حال حاضر، در نتیجه تحریم‌های بانکی و متعاقبا تاثیر آن بر اقتصاد کشور رخ داده است.

به گزارش تجارت نیوز، پس از اتفاقات هفته‌های گذشته در فضای دیپلماتیک ایران، گمانه‌زنی‌ها در خصوص احیای توافق برجام میان ایران و غرب افزایش یافته است. از تبادل زندانیان میان ایران و بلژیک تا سفر سلطان عمان به تهران، نشانه‌ها حاکی از آن است که گزینه احیای برجام و توافق میان طرفین، بار دیگر روی میز سیاست‌گذاران غربی و داخلی قرار گرفته است.

تاثیر احیای برجام بر صنعت بانکداری
برای شناخت تاثیر احیای برجام بر صنعت بانکداری کشور و پیش‌بینی آینده سهام این گروه در بورس تهران ابتدا باید دانست تحریم‌ها چگونه ‌سود‌آوری بانک‌ها را فلج ساخته‌اند.اولین پیامد وضع تحریم‌ها علیه بانک‌های ایرانی، قطع کامل دسترسی به ذخایر ارزی در بانک‌های خارجی بود. این فاکتور خود نقش مهمی را در سریال شوک‌های ارزی پیاپی و جهش‌های اسکناس آمریکایی بازی کرده است. از سوی دیگر با محدودشدن عملیات ارزی بانک‌ها در پی تحریم‌ها، درآمدزایی غیربهره‌ای بانک‌ها بسیار محدود‌تر از قبل شد.

ناترازی گسترده بانک‌ها سومین موردی است که می‌توان ردپای تحریم‌ها را در آن یافت. در کنار وجود بیماری مزمن تورم در بطن اقتصاد کشور، به ندرت افرادی پیدا می‌شوند که سرمایه خود را در بانک‌ها سپرده‌گذاری کنند؛ چرا که نرخ بهره واقعی در شرایط تورمی منفی است. از سویی در چنین شرایطی تقاضا برای وام به شدت افزایش پیدا می‌کند. ترکیب این دو اتفاق در کنار یکدیگر منجر به ناترازی شدید بانک‌ها خواهد شد.بنابراین گزینه احیای برجام و برداشته شدن تحریم‌ها، با بازگشت ذخایر ارزی و کاهش محدودیت بانک‌ها به مرور موجب افزایش سود‌آوری بانک‌ها خواهد شد.


تحلیل تکنیکال شاخص گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری
با شکست سقف کنترلی روند نزولی طولانی‌مدت در پایان دی‌ماه سال گذشته، چارت تکنیکالی شاخص صنعت بانک‌ها، چراغ سبزی به چشم‌‌انداز صعودی پیش روی این گروه نشان داده است. در میانه بهمن‌ماه سال گذشته، پس از گام اصلاحی بازار، فرصت خرید خوبی در این گروه مهیا شد که بازدهی ۸۵ درصدی در طول سه ماه بهمن، اسفند و فروردین را برای سهامداران در پی داشت.

دو سناریوی تکنیکالی شاخص گروه بانکی
نگاه تکنیکالی به نمودار این شاخص گویای آن است که روند گروه بانکی پیش از تکرار اندازه اصلاح بهمن‌ماه، به روز‌های سبز خود بازگشته است. موج قبلی صعودی در شاخص بانک‌ها و موسسات اعتباری نشان داد قدرت رسیدن و عبور از سقف قبلی را ندارد. همین ضعف در عبور از سقف قبلی کافی بود تا سهامداران متوجه شوند، گروه بانکی برای بازگشت به روز‌های پرتقاضای صعودی به زمان بیشتری نیاز دارد.

در سناریوی اول، اگر طی چند روز کاری آینده شاهد آن باشیم که شاخص گروه بانکی موفق به عبور و تثبیت بالای سقف ۵۸۰ هزار واحد می‌شود، در این صورت حالت هاگوپیان تایید شده و اهدافی بسیار بالاتر از سقف چنگال اندروز در دسترس گروه بانکی بازار سرمایه قرار خواهد گرفت.

اما در سناریوی بدبینانه با توجه به وجود MPL (Multi Pivot Line) بسیار مهم در محدوده 470 هزار واحدی و کشش آن طبق قوانین اندروز باید منتظر تاچ‌شدن خط میانی چنگال رسم‌شده برای پایان روند اصلاحی باشیم.
برچسب ها: برجام
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها