به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۷ - ۰۰:۱۸
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۲۸ ساعت ۱۴:۳۹
کد مطلب : ۴۲۹۰۰۳
رونالدو در تهران و درس‌ها و عبرت‌های آن؛ کوه یخ زیرپوست کشور

خودتحقیری ممنوع؛ لطفا به این مردم رنجدیده اخم نکنید

خودتحقیری ممنوع؛ لطفا به این مردم رنجدیده اخم نکنید
گروه جامعه: استقبال گرم طرفداران ایرانی کریستانو رونالدو ستاره پرتغالی تیم النصر عربستان سعودی در تهران باعث واکنش‌های فراوانی در شبکه های اجتماعی شد. در این بین تعدادی افراد، به مذمت کردن و زیر سووال بردن هیجانات جوانانی که برای دیدن این ستاره ورزش جهان، به مقابل هتل محل اقامت او اجتماع کردند پرداختند که با واکنش‌های بیشتری از جانب فعالان رسانه‌ای در حمایت از جوانان مواجه شد. برخی از این مطالب را در ادامه می‌خوانید:

لطفا به این مردم رنجدیده اخم نکنید
مژگان اینانلو، «مستندساز» با انتشار تصویری از ازدحام مردم در اطراف هتل «اسپیناس پالاس» و بالا رفتن از محل‌های صعب العبور نوشت: «وقتی فریاد زدیم برای حسرت یک زندگی معمولی، دقیقا منظورمان همین بود.لطفا به مردم اخم نکنید.‌آنها حق دارند. وقتی فریاد زدیم که این حاکمیت حسرت یک زندگی معمولی را بر دل مردمان این سرزمین گذاشته است منظورمان همین بود.» این مستندساز با اشاره به حضور برخی ایرانیان در کنسرت‌های موسیقی در خارج از کشور نوشته است: «پس رنج ظلم روی دوش مردم عادی است .. که نتوانستند در تمام عمرشان در کنسرت خواننده خارجی در شهر خودشان حضور داشته باشند یا با زن و بچه به تماشای یک مسابقه فوتبال بروند...»
اینانلو در پایان تاکید کرده است: «لطفا به این مردم رنجدیده اخم نکنید ...ای کاش می‌توانستم همه‌شان در آغوش بگیرم و یک دل سیر با بغض فریاد بزنم: برای حسرت یک زندگی معمولی» #برای_حسرت_یک_زندگی_معمولی #کریستین_رونالدو 

کوه یخ زیرپوست کشور
هاشم فیروزی
اینها تنها بخشی از واقعیت‌های اجتماعی زیرپوست ایران است که همواره بصورت عامدانه در مواجه با مناسبت‌های توده محور نوپدید دچار نادیده‌انگاری شده‌اند. فضای مجازی پر شده است از ابراز احساسات کودکان و نوجوانان و طرفداران کریستین رونالدو.پیرامون این اتفاق بحث‌های جامعه شناختی مفصلی می‌توان داشت. بحثهایی که در بدو امر می‌بایست از قضاوت ارزشی خوب یا بد مصون بمانند.
حالا اینها نوک نوک نوک قله کوه یخ حقایق اجتماعی ایران هم نیستند.اگر فضا کمی واقعی شود، در نسبت با مراسم برخی از خوانندگان و یا مناسبت‌های ایران باستان جلوه های عجیبی از کوه یخ حاضر در زیر آب عیان خواهد شد.
حوادث اسفناک پیش آمده در استقبال از رونالدو در هتل بغض های فروخورده توده های دور نگه داشته شده از فضای امروز جهان است.توده‌هایی که جز آه و حسرت چیز دیگری از شالوده‌های جهان جدید نصیبش نشده است و حال به یکباره به لطف چرخش ایدئولوژیک سعودی‌ها بخشی از رویای غیر قابل تحققش در دیدار رونالدو محقق شده است. من اسم این عقده و حقارت سرباز کرده را بی‌فرهنگی نمی‌گذارم.
رونالدو و طبقه بازنده ایرانی!
طبقه برنده از هر دو طیف در این کشور امکان سفر خارجی چه به جام جهانی قطر با پول بیت‌المال و چه دیگر مسابقات خارجی با هزینه شخصی برایش فراهم است. اینها توده سرخورده و بازنده‌ای هستند که به هیچ وجه حاضر به از دست دادن این فرصت رایگان در رسیدن به مطلوب ذهنی خویش نیستند. من اسم این عقده و حقارت سرباز کرده بصورت دفعی را بی‌فرهنگی نمی‌گذارم.

مقصر مسئولین هستند نه مردم
امیررضا نظری
مقصر اصلی نه مردم بلکه مسئولینی هستند که فرهنگ مردم را نابود کرده و در این سالها با سیاست‌های نابخردانه ایران را به جزیره‌ای منفک از جهان تبدیل کرده که جوانان تشنه دیدار مشاهیر بزرگ شده‌اند. قبل انقلاب که پله،بکن باوئر و… به تهران می‌آمدند چرا شاهد چنین آبرو ریزی‌هایی نبودیم؟!

درگیر یک رقابت مرگباریم
صلاح‌الدین خدیو
رونالدو در تهران حضور یافت، نه در ترکیب یک تیم اروپایی، بلکه در قالب تیم النصر عربستان.
کشوری که تا همین اواخر به عنوان محافظەکارترین کشور مسلمان و اصلی ترین مدافع راست کیشی دینی شناخته می‌شد.
عزم بن سلمان برای بنای اقتصادی بدون نفت و فوق پیشرفته و خلق هویتی ملی کە سهم مذهب در آن کمتر باشد، رونالدو را به ریاض آورده است. " صلح  چینی " ایران و عربستان هم امکان حضور این ابرستاره را در تهران فراهم آورد و صحنەهای مهیج امروز را آفرید.
دویدن مردم مشتاق دنبال اتوبوس و فتح هتل اسپیناس، از معدود هتل های پنج ستارەی ساختە شدە در تهران پس از انقلاب از تصاویر ماندگاری هستند که حال و احوال این روزها را روایت می‌کنند. هتل‌ها و تورنمنت های ورزشی از قضا نشانەهای رونق اقتصادیند و فقر در این حوزەها نمایانگر کسادی اقتصاد و انزوای جهانی آنست. سولژنیتسین ناراضی معروف روس در اواسط دهەی هفتاد نامەای پیشگویانە به زمامداران شوروی با این مضمون نوشت. ...کمونیسم یک ایدئلولوژی اروپایی است که در زادگاهش آن را جدی نگرفتند. اما اینک دو دهه است که ما با چینی‌ها بر سر حقانیت ایدئولوژیک و این که خلوص عقیده و راست کیشی کدام بیشتر است، درگیر یک رقابت مرگباریم.
وقتش رسیده این عطیه را به چینی‌ها پیش کش کنید و بگذارید چند صباحی هم آنها دلشان را خوش کنند و میهن مادر جهان سوسیالیسم شوند! تا اینجا هم برای ما زیادی است، جای آن به توسعه کشور و رفاه مردم و آبادانی سیبری بپردازید...
رقابت ایران و عربستان بر سر رهبری جهان اسلام و نفوذ در خاورمیانه، یادآور منازعەی چین و روسیه بر سر ایدئولوژی و ژئوپولتیک در دهەهای پایانی قرن بیست است. نسخەی اوریجینال اسلام سیاسی به مثابەی برساختەای مدرن در اصل یک ایدئولوژی مصری است که بعدها در ایران و عربستان صورت بندی های تازەای پیدا کرد. مخاطب  سولژنیتسین مقامات شوروی بودند، اما شگفتا چینی هایی که روس‌ها را مرتد و خائن به آرمان کمونیسم می‌دانستند، ناگهان به خود آمده و پند او را آویزەی گوش نمودند. داستان این بود که کمونیست های چینی از سال 1978 عملا ایدئولوژی را کنار نهادند و تمام وقت به اقتصاد پرداختند و از سرنوشت شوم شوروی در امان ماندند. اکنون معلوم نیست کدام روشنفکر اصلاح طلب یا فن سالار خردمند زیر عبای بن سلمان رفته و مجابش کرده که رهبری جهان اسلام و پرچمداری اسلام سیاسی را به ایران بسپارد.
و بجای حمایت از جیش الاسلام در جنگ سوریه مشغول ساختن شهر نیوم و میزبانی از رونالدو و مسی و کریم بنزما گردد!
هر که بوده کار و کاسبی خوبی یاد ولیعهد جاه‌طلب و بلندپرواز داده است.
توسعەی اقتصادی به تنهایی نسخەی نجات بخش عربستان و احیاگر ساختار سیاسی غیردمکراتیک آن نیست.
اما مانند تجربەی شرق آسیا حتما از پس توسعه و افزایش ثروت عمومی، دمکراسی هم خواهد آمد.
مهم آنست که اکنون خلیج فارس به یک کانون مهم اقتصاد جهان و پیشانی خاورمیانەی جدید تیدیل شده است.
رونالدو، آرامکو، خطوط هوایی قطر و امارات، جاذبەهای سحرانگیز دوبی و ...از مظاهر این دنیای جدید هستند.
عرب‌هایی که زمانی با شعار "ثورة ثورة حتی النصر" در ما شور انقلاب و مبارزه بر می‌انگیختند، امروز "النصر"شان را با ستارەهای جهان فوتبال می‌آرایند و فتح و نصرتشان را در بانک‌داری و تجارت و خرید باشگاه‌ها و سوپرلیگ‌ها می‌یابند.

خودتحقیری ممنوع!
‌‌سایت تبیان نوشت: با ورود تیم النصر به ایران، عده‌ای از هواداران برای دیدن رونالدو در اطراف اتوبوس و هتل محل اقامت او در تهران تجمع کردند. با انتشار این تصاویر موج جدیدی از خودتحقیری در برخی شبکه‌های اجتماعی توسط ایرانی‌ها به راه افتاده است. جدا از درستی یا نادرستی این کار، فرهنگ هواداری در همه جای دنیا به همین شکل بوده است، همیشه هواداران برای دیدن و سلفی گرفتن با هنرمند یا ورزشکار محبوبشان، مسیرهای طولانی طی می‌کنند و حتی زمان زیادی را منتظر می‌مانند تا فقط یک لحظه سلبریتی محبوبشان را ببینند. کافی است کمی در اینترنت جست‌وجو کنید تا تصاویر و فیلم‌های متعددی از سلبریتی‌های خارجی را ببینید که در میان سیل مردم قرار گرفته‌اند یا آنقدر جمعیت مردم زیاد بوده که حتی نتوانستند سوار اتومبیل شوند و یا داخل رستوران و هتل محل اقامت خود گیر افتاده‌اند!/

«ر» مثل رونالدو
صابر گل‌عنبری
استقبال گسترده جوانان ایرانی از رونالدو بازیکن النصر در کنار واکنش‌های فراوان و متفاوت در ایران در روزهای اخیر، بیشتر از پیش ابعاد مختلف تصمیم ریاض برای جذب او و دیگر ستارگان فوتبال را نمایان می‌سازد. این جمعیت فوتبالی که با حسرت و اشتیاق برای دیدن رونالدو به هتل رفته و در پی اتوبوس او می‌دویدند، در عربستان نیز حضور گسترده‌ای دارند که با رفتن به استادیوم‌ و تماشای مستمر بازی‌های رونالدو و دیگر ستارگان از نزدیک و نظاره‌گری تحولات فوتبال در کشورشان، هیجان و شوق و ذوق جوانی و فوتبالی آن‌ها تخلیه می‌شود و این گونه بن سلمان با افزایش سرمایه اجتماعی خود، پایه‌های قدرتش را تحکیم می‌بخشد.
دیگر اهداف این کار بماند؛ مانند تولید قدرت نرم و بهبود چهره کشورش در افکار عمومی جهان، توسعه صنعت فوتبال و گردشگری و درآمدزایی برای رسیدن به اقتصاد بدون نفت. برای تحقق این اهداف سوژه‌هایی بهتر از امثال رونالدو با 700 میلیون فالوور به اندازه جمعیت دهها کشور نبود که هر پستش جدا از به وجد آوردن هواداران سعودی‌اش، تبلیغ بزرگی برای عربستان در مسیر دستیابی به اهداف پیشگفته است.

دست بردارید از تحقیر این ملت شجاع و رنج کشیده
امیر انواری

اینجا پاریسه، فوریه سال ۲۰۱۴
و این مردم هم که میبینید اینطور دنبال ماشین میدون و همدیگر رو هل میدن
ایرانی نیستن، فرانسوی هستن. اون سال رسانه‌ها نوشتن ریحانا تقریبا له شد!
به نظر من رفتار طرفدارای رونالدو خیلی نرمال تر از واکنش بعضی نخبگان ماست!
باز خود دانید.
۱- استقبال از بازیکن فوتبال همه جا همینطوره(همین الان ویدیوهای خریدها سوسیالیستی در دنیای پیشرفته رو ببینید!)
۲- وقتی میری استقبال رونالدو، با ساچمه و تیر جنگی و باتوم و اشک آور نمیزنن!
بنابراین دست بردارید از تحقیر این ملت شجاع و رنج کشیده.

آیا «فاطمه حمامی»، دختر هنرمندی که هنرش والاتر از هر ثروتی در جهان است به آرزویش خواهد رسید؟!

نگذارید رونالدو در برود!
محمدحسین مهدیخانی
رونالدو را به بهانه تشویش اذهان عمومی و برهم زدن امنیت ملی دستگیر نمایید! ضمنا! تا حقوق‌دان‌های جهان بخواهند مفهوم تشویش اذهان عمومی را از لابه لای کتاب‌های قانون پیدا نمایند دو سال از زندان انفرادی رونالدو سپری شده، سپس وارد معامله شوید تا پول های مسدود شده به دستور آمریکا آزاد گردد و کیهان تیتر بزند: آمریکا در مقابل ایران زانو زد! مضحک است اما شدنیست!!
 

۱۴۰۲/۰۶/۲۸ ۱۵:۰۹
واقعا چقدر زیبا گفتید. (437515)
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۲/۰۶/۲۹ ۱۰:۱۹
پیشنهاد دستگیری رونالدو را هر کی داده در چهارچوب اندیشه اقای محسن رضایی به اقتصاد ایران اندیشیده است. پول خوبی به دست میاید. کور بابای حرفهای خارجیها و بدبختیهای ایرانیها (437553)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها