گروه بین الملل: وزیر خارجه اردن گفت: هدف اعلام شده اسرائیل از حمله به غزه مبنی بر نابودی حماس، مشکل فلسطین را حل نخواهد کرد.
ایمن صفدی خطاب به مقامهای اسرائیلی گفت: «اگر از اقدامات حماس ناراضی هستید، فلسطینیان را قانع کنید که آینده دارند و حماس بین آنها و آیندهشان، ایستاده است.»
صفدی با بیان اینکه برای «مردم فلسطین چیزی برای از دست دادن باقی نمانده»، محرومیت فلسطینیهای ساکن غزه از آب و غذا و سوخت و امکانان پزشکی از سوی اسرائیل را «جنایت جنگی» نامید.
او افزود که خواستار آزادی گروگانها از سوی حماس است، اما با گرهزدن کمکهای بشردوستانه با آزادی گروگانها مخالف است.
مخالفت با آوارگی اجباری فلطسینیها
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در قاهره، گفت که با «آوارگی اجباری فلسطینیها» مخالف است.
فون در لاین در دیدار با السیسی، از مصر به خاطر «نقش کلیدیاش در ارائه و تسهیل کمکهای بشردوستانه به فلسطینیهای آسیبدیده» تشکر کرد.
وی اضافه کرد که در این دیدار، طرفین بر راهحل دو کشوری برای رفع قطعی مشکل میان اسرائیل و فلسطینیان توافق داشتند.
از زمان آغاز عملیات هوایی و زمینی اسرائیل علیه گروه افراطی حماس، شمار زیادی از فلسطینیها شمال غزه را به سوی جنوب ترک کردهاند، اما جنوب نوار غزه نیز بارها تحت حملات ارتش قرار گرفته و اسرائیل خواستار ترک جنوب غزه نیز شده است.
انتقال کودکان زخمی فلسطینی به امارات
اولین گروه از کودکان فلسطینی زخمی در جنگ اسرائیل و حماس که در نوار غزه در جریان است، برای درمان وارد امارات متحده عربی شدند.امارات وعده داده که به یکهزار کودک زخمی در جریان جنگ غزه، کمک کند.
این گروه ۱۵ نفره شامل کودکان و برخی اعضای خانواده آنها از گذرگاه مرزی رفح نوار غزه با مصر عبور کردند. آنها سپس با پرواز از شهر العریش مصر به ابوظبی، پایتخت امارات رفتند.
آسوشیتدپرس نوشته برخی از صندلیهای هواپیما برداشته شده بود تا جا برای کودکانی که به شدت زخمی شده بودند و نیاز داشتند روی برانکارد دراز بکشند، باز شود.شماری از کودکان نیز تنها به امارات سفر کردند.
تشکیلات خودگردان باید غزه را اداره کند
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در مقالهای که در روزنامه واشینگتن پست منتشر شد، گفت که تشکیلات خودگردان فلسطین باید در نهایت اداره غزه و کرانه باختری را دوباره به صورت یکپارچه به عهده بگیرد. بایدن در این در مقاله نوشته است: «در حالی که ما برای صلح تلاش میکنیم، غزه و کرانه باختری باید تحت یک ساختار حکومتی واحد، در نهایت توسط تشکیلات خودگردان فلسطین که دوباره احیا شده، اداره شوند، این در راستای تلاشهای همگی ما در جهت راه حل ایجاد دو کشور است.»رئیس جمهور آمریکا در این مطلب خود در واشینگتن پست تاکید کرده است:«راه حل تشکیل دو کشور، تنها راه برای تضمین امنیت بلندمدت مردم اسرائیل و فلسطین است.»
بایدن تصریح کرده است که درگیری اخیر، مساله تشکیل دو کشور در کنار هم را بیش از هر زمان دیگری ضروری کرده است.
بایدن، تاکید کرد که ایالات متحده آماده است تا شهرک نشینان اسرائیلی را که علیه فلسطینیها در کرانه باختری دست به خشونت میزنند، مورد تحریم قرار دهد.
رئیس جمهور آمریکا نوشت: «من در گفتوگو با رهبران اسرائیل تاکید کردهام که خشونتهای افراطی علیه فلسطینیها در کرانه باختری باید متوقف شود و کسانی که این خشونتها را مرتکب میشوند، باید پاسخگو شوند. »جو بایدن تصریح کرد: «ایالات متحده آماده است تا خود گامهایی در اینباره بردارد، از جمله ممنوعیت صدور ویزا برای افراطگراهایی که علیه غیرنظامیان در کرانه باختری دست به حمله میزنند.»نشریه اکسیوس میگوید، اظهارات جو بایدن از این بابت اهمیت دارد که رئیس جمهور آمریکا برای نخستین بار به طور علنی اعلام میکند که در حال بررسی تحریم شهرک نشینان اسرائیلی است که در کرانه باختری دست به خشونت میزنند.
در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل،به موضعگیری جوبایدن درباره اداره غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین واکنش نشان داد. نتانیاهو طرح رئیس جمهور آمریکا را رد نکرد، اما گفت که این تشکیلات «به شکل فعلی توانایی انجام چنین مسئولیتی را در غزه ندارد.»
نخست وزیر اسرائیل در یک کنفرانس خبری تصریح کرد: « محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هنوز حمله حماس در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) را محکوم نکرده است و وزرای بلندپایه این تشکیلات جشن گرفتند.»بنیامین نتانیاهو اضافه کرد:«ما نمیتوانیم اداره غزه را به یک مقام غیرنظامی بدهیم که از ترور حمایت کند، ترور را تشویق کند، هزینه ترور را بدهد، و ترور را آموزش دهد».