به روز شده در ۱۴۰۲/۰۹/۱۷ - ۱۸:۵۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ ساعت ۱۱:۳۷
کد مطلب : ۴۴۰۴۷۰

قبولی در رشته پرستاری

گروه کسب و کار: بعد از رشته های پزشکی ، دندان پزشکی و داروسازی و ... شاید بتوان رشته پرستاری به عنوان یکی از پرطرفدارین رشته های تحصیلی گروه آزمایشی علوم تجربی معرفی کرد.
قبولی در رشته پرستاری
پرستار شخصی است که در زمینه اصول علمی و مهارت‌ های حرفه ‌ای مراقبت سلامت، درمان و آموزش پزشکی بیماران تحصیل کرده است و در آن مهارت دارد. پرستاری به عنوان یک رشته شغلی بسیار مهم در جوامع دنیا می باشد.
هرچند در گذشته به تمام مراقبین بیماران و ناتوانان پرستار می‌گفتند ولی امروزه پرستار فردی است که دارای تحصیلات دانشگاهی در این زمینه است. در ایران پرستارانی در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری وجود دارند.
این رشته یکی از رشته های پیراپزشکی است که سالانه تعداد قابل توجهی از داوطلبان کنکور را به خود جذب می کند.
برای قبولی در رشته پرستاری تنها یک راه وجود دارد و آن هم شرکت در آزمون سراسری است . این رشته صرفا با آزمون بوده و با استفاده از سوابق تحصیلی و بدون کنکور ، پذیرش دانشجو امکان پذیر نمی باشد.
علاوه بر دانشگاه های سراسری ، دانشگاه آزاد اسلامی نیز اقدام به جذب دانشجو در این رشته تحصیلی می کند که پذیرش در دانشگاه آزاد هم منوط به شرکت در کنکور است . به این معنا که در دانشگاه آزاد نیز رشته پرستاری جز رشته های تحصیلی با آزمون به حساب می اید و شرط ورود به این رشته کسب رتبه معین و قابل قبول در کنکور است.

برای پذیرفته شدن در این رشته پر طرفدار می بایست از تراز علمی و رتبه نسبتا مطلوبی برخوردار بود . هر چند که برخی از واحد ها دانشگاه آزاد و پردیس های خودگردان، با رتبه ای کمتر از معمول هم اقدام به جذب دانشجو می کنند اما پذیرش در آن ها با پرداخت شهریه و هزینه تحصیلی نسبتا بالایی است.
بازار کار این رشته نسبت به سایر رشته های پیرا پزشکی نسبتا مطلوب بوده و امکان مهاجرت بالایی در ان وجود دارد . به گونه ای که آمارها نشان می دهند جمع کثیری از فارغ التحصیلان این رشته اقدام به مهاجرت به کشور های دیگر می‌کنند.
در ایران نیز فرصت شغلی مناسبی برای پرستاران وجود دارد و درآمد آن ها نیز نسبت به سایر رشته های پیراپزشکی در سطح مطلوبی قرار دارد.
تمامی مراکز درمانی و بیمارستان ها می توانمد محیط شغلی مناسبی برای دانش اموختگان پرستاری فراهم کنند به گونه ای که امروزه کشور با کمبود پرستار در بخش های متخلف رو به رو است.

قبولی در این رشته تحصیلی صرفا نباید به صورت یک هدف مادی باشد چرا که این شغل از ارزش معنوی بالایی برخوردار بوده و یکی از ارکان اساسی و حیاتی برای احیای جان انسان ها در کلیه جوامع به حساب می‌آیند.
در کنار بازار کار مناسب این رشته و درآمد مناسب آن ، نباید از سختی های این شغل غافل بود . افرادی که علاقه مند به بولی در این رشته هستند می بایست از سختی های این کار اگاه باشند و بتوانند شرایط جسمی و زندگی خود را بان وفق دهند.
شیفت های سخت کاری و طولانی مدت و مواجهه با انواع بیماران و حتی همراهان بیماران که هر کدام ویژگی های شخصیتی متفاوتی دارند، یکی از مصائب و مشکلات این شغل شریف است.
برای قبولی در این رشته می بایست با نگاه باز و عمیقی دست به انتخاب زد تا در نهایت پشیمانی به بار نیاید. اکثر افرادی که به شغل پرستاری روی می اورند افرادی همدل و همراه هستند که جان انسان ها و حفاظت از افراد در هنگام بیماری،  اصلی ترین اولویت زندگی آن‌ها است.

رشته پرستاری

قبولی در رشته هایی که متقاضیان زیادی برای آن وجود دارد ، فرمول پیچیده ای ندارد. یکسری عوامل می بایست در کنار یکدگیر قرار بگیرند تا بتوان به موفقیت دست پیدا کرد.
انتخاب هدف متناسب با ویژگی های شخصیتی، برنامه ریزی مناسب، تلاش و همت، استفاده از منابع استاندارد، شرکت در آزمون های آزمایشی و ... از ارکان اصلی این فرمول هستند.
هنگامی که همه این ارکان در کنار هم قرار بگیرند ف قبولی در این رشته تضمین خواهد شد و داوطلبان می توانند به رشته مورد علاقه خود دست پیدا کنند.
برای قبولی در رشته پرستاری نقش خانواده و حمایت های آنان از اهمیت بالایی برخوردار است . چرا که این رشته از سختی ها و دشواری های بالایی برخوردار است و همراهی خانواده با فرد پرستار یک نقطه عطفی در طی کردن این مسیر پر از پیچ و خم است.
همه جوانب زندگی پرستاران  تحت تاثیر این شغل است و قبولی در این رشته صرفا برای دریافت موقیعت اجتماعی و درآمد نباید به صورت یک هدف در بیاید.
برخورداری از روحیه بالا در انجام کارهای درمانی و به خصوص کارهای تیمی در بیمارستان ، یکی از الزامات اصلی در قبولی در این رشته است.
پرستاران انسان های شریفی هستند که از جان و زندگی بیماران حفاظت می کنند و در جهت رسیدن به کیفیت مطلوب زندگی تلاش می‌کنند.