کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

استیضاح زودهنگام و هزینه دار وزير علوم

10 تير 1393 ساعت 16:08

گروه سياسي- رسانه‌ها: علی عباسپور تهرانی نماينده پيشين مجلس كه عضو كميسيون آموزش عالي بود در مقاله اي در روزنامه شرق به موضوع استيضاح وزير علوم پرداخت و نوشت: به تازگی طیفی از نمایندگان مجلس با حدود 50 امضا، به دنبال استیضاح وزیر علوم هستند؛ مساله ای که در قانون صراحتا به عنوان حق قانونی نمایندگان مجلس تاکید شده اما به عنوان یکی از مخالفان این طرح استیضاح با توجه به سوابقم در دانشگاه ها و کمیسیون آموزش مجلس به ذکر چند نکته در این باره می پردازم:


1- یکی از علت‌های اصلی که طرح استیضاح آقای رضا فرجی دانا، وزیر علوم می‌تواند عجولانه باشد، این است که وزارت علوم در مقایسه با سایر وزارتخانه‌های دولت دیرتر کار خود را شروع کرد. دلیل آن هم عدم رای اعتماد مجلس به گزینه هایی همچون آقای میلی منفرد بود که باعث شد این وزارتخانه دیرتر کار خود را آغاز کند. همین مساله باعث می‌شود که در تحلیل‌ها از عملکرد آقای دکتر فرجی‌دانا نباید عجول باشیم و به نظر من باید به ایشان فرصت داد تا برنامه‌هایی که در زمان گرفتن رای اعتماد مطرح کردند را اجرایی کند.
بر همین اساس به نظر می رسد باید جو ناآرام میان وزارت علوم و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس کاهش یابد و وزیر علوم با فرصت مناسب و به هنگامی که دارد بتواند برنامه های این وزارتخانه را پیش ببرد.

2- از سوی دیگر آنچه طی روزهای گذشته در دلایل استیضاح آقای دکتر فرجی دانا مطرح می شود، بحث‌هایی همچون «نگرانی از کندشدن روند علمی کشور با اقدامات و انتصابات» ایشان است که در لابه لای اظهارات برخی نمایندگان دیده می‌شود. با توجه به سیمای علمی کشور، تجربیات علمی دکتر فرجی دانا و سابقه اینجانب در مجلس و مدیریت آموزشی کشور به نظر می‌رسد، این اظهارات تا حد زیادی حساسیت‌های بیش از اندازه و بی مورد است. ناظران دانشگاهی در کشور همگی بر این مساله واقف هستند که حرکت علمی کشور وابسته به یک فرد یا یکی، دو مورد تصمیم بنده در وزارت علوم نیست. از ابتدای انقلاب تا به امروز وزرای زیاد و دولت‌هایی با نگرش‌های سیاسی متفاوتی آمده‌اند و حرکت علمی کشور متوقف نشده است و دانشگاه ها در مسیر علمی خود حرکت می‌کنند. نکته دیگر سوابق علمی و اجرایی موفق فرجی داناست که به نظر من ‌می‌‌تواند به تسریع حرکت علمی در کشور کمک کند. به همین دلیل؛ وزیر علوم، نه می‌تواند و نه اراده آن را دارد که حرکت علمی در کشور را متوقف کند.

3- نکته مهم دیگری که نمایندگان مجلس باید مدنظر داشته باشند، حق قانونی آقای فرجی دانا برای انتخاب روسای دانشگاه هاست. چرا که روسای دانشگاه‌ها یکی از اصلی ترین بازوهای اجرایی برنامه‌های فرجی دانا هستند و همیشه این حق را ما برای وزیر علوم قایل بودیم. حتی در برخی دولت‌ها مثل دولت نهم و دهم که دولت نهم ادامه دهنده راه دولت دهم بود و رویکرد ها همان رویکرد‌های قبل بود، شاهد این مساله بودیم که وزرای جدید بازهم اقدام به تغییر روسای دانشگاه‌ها می‌کردند و ما هم در آن زمان در کمیسیون آموزش مجلس این حق قانونی وزرا را به رسمیت می‌شناختیم.

4- در مجموع می‌توان گفت استیضاح فرجی دانا زودهنگام و هزینه‌دار است. به نظر می‌رسد هم مجلس و هم وزارت علوم باید به دنبال تعامل با یکدیگر باشند. مجلس باید حق قانونی وزیر علوم را به رسمیت بشناسد و متوجه این نکته باشد که اگر خاستگاه سیاسی وزیر نیز با نمایندگان متفاوت باشد، دلیلی بر اعمال فشار بر او نیست. از طرف دیگر وزیر علوم نیز باید با تعامل با مجلس تا جایی که در توان دارد، در انتصابات خود افرادی را معرفی کند که اکثریت مجلس نظر متفاوتی نسبت به آنان نداشته باشد.


کد مطلب: 46992

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/46992/استیضاح-زودهنگام-هزینه-دار-وزير-علوم

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir