هدف نورپردازی هالوژنی، خطی، نور مخفی و … علاوه بر تامین روشنایی مناسب، لوکس کردن فضای آشپزخانه است تا محیطی دلپذیرتر برای صرف وعده های غذایی باشد. در ادامه ی این گزارش بیشتر با انواع نورپردازی های سقف های کاذب آشنا می شویم.
نورپردازی انواع سقف ها
بر خلاف فضاهایی مانند سالن پذیرایی که برای نورپردازی آن ها از چراغ های تزئینی و لوستر های بزرگ و لوکس، استفاده می شود. در محیط آشپزخانه از نورهای مینیمال استفاده می شود. برای تهیه این لامپ های نورانی، پیشنهاد می کنیم به سراغ
تولید کننده محصولات روشنایی بروید تا تهیه آنها برایتان اقتصادی و به صرفه باشد. در ادامه به بررسی نورپردازی انواع سقف ها می پردازیم.
1. نورپردازی سقف آشپزخانه
مهم ترین قسمتی که در آشپزخانه نورپردازی می شود و بسیار در دکوراسیون این فضا موثر است، سقف آشپزخانه می باشد. نورپردازی صحیح و اصولی سقف آشپزخانه باعث می شود کابینت ها در مرکز توجه قرار بگیرند و جلوه ای دوچندان داشته باشند.
استفاده از نورپردازی سقف کاذب پلکسی در آشپزخانه، علاوه بر روشنایی کانتر آشپزخانه، به سقف جلوه ای مدرن و زیبا می دهد. نوع دیگر از نورپردازی برای روشنایی سقف کاذب آشپزخانه، استفاده از نور مخفی و چراغ های آویز به صورت ترکیبی است. این کار جلوه ای فوق العاده و جذاب به نمای آشپزخانه شما می دهد.
2. نورپردازی سقف پذیرایی
نورپردازی سقف پذیرایی در ساده ترین حالت، استفاده از چراغ های هالوژنی در سقف است. به این روش نورپردازی کناف هم می گویند. نورپردازی کناف باعث به وجود آمدن زیبایی و شیک شدن پذیرایی شما می شود.
روش دیگری که می توانید برای نورپردازی در سقف پذیرایی خانه خود استفاده کنید، نورپردازی به صورت مخفی است. در این روش نور ها دور تا دور سقف خانه قرار گرفته و باعث ایجاد هاله ای از نور در پذیرایی می شوند.
3. نورپردازی سقف اتاق خواب
نورپردازی سقف اتاق خواب، یک ایده مناسب و جذاب است که می تواند اتاق خواب شما را از یکنواختی در بیاورد. برای نورپردازی اتاق خواب هم می توانید از نور های مخفی یا هالوژنی و هم چراغ های آویز استفاده کنید. چراغ های هالوژنی دور تا دور سقف کاذب می تواند روشنایی را به خوبی در اتاق تقسیم کند.
اگر دیوار اتاق خوابتان کاغذ دیواری طرح دار است، با نصب نورپردازی، جلوه طرح ها بیشتر می شود.
آیا رنگ نور سقف های کاذب در روشنایی خانه تاثیر دارد؟
در نورپردازی فضا، بسیاری از متخصصین می گویند که نور سفید نوری است که کمتر باعث ایجاد ناراحتی و آسیب چشم می شود. پس بهتر است برای آشپزخانه خود از نور هایی به رنگ گرم استفاده کنید. ترکیب نورهای سفید و زرد، می توانند گزینه مناسبی باشند.
برای نور کامل آشپزخانه خود به هیچ عنوان از نور های فانتزی مانند بنفش، آبی، قرمز و … استفاده نکنید؛ زیرا آسیب های زیادی به بینایی شما وارد می کنند. اما اگر علاقه به نورهای فانتزی دارید، می توانید آن ها را به صورت پراکنده در قسمت هایی که کابینت ها قرار دارند، نصب کنید.
انواع روش های نورپردازی سقف آشپزخانه
با توجه به نورپردازی های آشپزخانه های مدرن و کلاسیک، مدل های متفاوتی برای به کار بردن نور در سقف وجود دارد تا بتوانید محیط تان را جذابتر نمایید. بخشی از انواع روش های نورپردازی در آشپزخانه عبارتند از:
1. چراغ خطی روکار
اگر در فضای مورد نظر شما، سقف کاذب وجود ندارد، می توانید از لامپ های خطی رو کار استفاده کنید تا فضای آشپزخانه تان را روشن کند. از مزایای نورپردازی سقف با لامپ های خطی می توان به دوام و طول عمر بالا، بازدهی نور بیشتر، شار نوری با کیفیت و در مقابل مصرف انرژی پایین اشاره کرد.
2. چراغ های خطی توکار
افرادی که به سبک های مینیمال و ساده علاقه دارند، نصب نورپردازی به شیوه توکار از مناسب ترین نوع نورپردازی ها برای آنها خواهد بود. در این روش شیار هایی در سقف کاذب ایجاد می شود و چراغ های خطی توکار در داخل آنها نصب می شوند.
3. نورپردازی خطی
تیم متخصص کارخانجات تولید محصولات روشنایی شاهچراغ می گویند: یکی از جذاب ترین روش ها برای روشنایی سقف کاذب آشپزخانه، مدل خطی است. نورپردازی خطی یعنی چراغ های باریک در سقف و دیوار ها به صورت خطی به کار می رود.
چراغ هایی که برای نورپردازی خطی استفاده می شوند، معمولا طول بلندی دارند. نور های خطی دارای طیف های وسیع رنگی در بازار هستند.
4. چراغ پنلی
یکی از پرکاربردترین نورپردازی ها برای روشنایی سقف کاذب آشپزخانه، استفاده از چراغ های پنلی است. این
چراغ ها بر روی تمامی انواع جنس سقف مانند، سقف آجری، رابیتس، کناف، سقف کاذب، متصل می شوند. به طور کلی جنس چراغ های پنلی از پلی کربنات نشکن است.
چراغ های پنلی، دارای ابعاد مختلف و تنوع بالای رنگ هستند تا انتخاب را برای شما آسان تر کنند. این چراغ ها علی رغم نور یکنواختی که دارند، باعث خستگی و اذیت چشم نمی شوند.
5. چراغ های آویز
این نوع چراغ های آویز در اطراف منبع نور، پوششی استوانه ای شکل دارند. این چراغ ها یک گزینه مناسب برای نورپردازی برای سبک های مینیمال هستند. این چراغ ها معمولا به صورت چند عددی استفاده و نصب می شوند.
روشنایی سقف آشپزخانه
روشنایی سقف کاذب آشپزخانه و پذیرایی، دارای اهمیت بالایی می باشد. برای بالا بردن کیفیت این فضا شما می توانید با استفاده از روش های متفاوت نورپردازی مانند هالوژنی، روکار، چراغ های پنلی و … اقدام به زیباسازی این فضا نمایید.
سعی کنید در محیط آشپزخانه از نور های سفید بهره بگیرید، نورهای فانتزی در بلند مدت می توانند باعث آزار بینایی شوند. همچنین دقت داشته باشید که این نوع چراغ را از یک تولید کننده معتبر حوزه صنایع روشنایی تهیه کنید تا محصولاتی که خریداری می نمایید. با کیفیت و دارای استاندارد لازم باشد.