گروه بین الملل: مذاکرات میان دولت بغداد و اقلیم کردستان برای احیای صادرات نفت مناطق شمالی عراق برای دومین بار طی یک هفته گذشته بدون نتیجه به پایان رسید.
پیشتر دولت دونالد ترامپ از بغداد خواسته بود تا به احیای صادرات نفت اقلیم کردستان از طریق بندر جیحان ترکیه رضایت دهد تا بخشی از افت صادرات نفت ایران در چارچوب کارزار فشار حداکثری دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی جبران شود و قیمتهای جهانی نفت افزایش نیابد.طی دو سال گذشته، دولت بغداد به خاطر اختلافات با اقلیم کردستان، جلو صادرات نفت آن به بازارهای جهانی را گرفته است؛ اگرچه گزارشها حاکی است که روزانه حدود ۲۰۰ هزار بشکه نفت تولیدی اقلیم کردستان به عراق و ترکیه قاچاق میشود.
در اجلاس مقامات بغداد و اقلیم کردستان، یک دیپلمات آمریکایی نیز برای اولین بار حضور داشته است.
یک مقام رسمی با تایید حضور دیپلمات آمریکایی در این مذاکرات گفت که حضور او در ساختمان وزارت نفت دولت عراق با هدف پیشبرد مذاکرات و یافتن راهحلهایی برای مشکلاتی است که مانع ازسرگیری صادرات نفت شده است تا تمامی طرفها را راضی کند.یک مقام دولتی نزدیک به مذاکرات نیز گفته است آمریکا به شدت بر موفقیت این مذاکرات اصرار دارد و از هر ابزاری برای پیشبرد آن استفاده میکند.
منابع این خبرگزاری اختلاف بر سر قیمتها را عامل به بنبست کشیده شدن مذاکرات توصیف کردند.وزارت نفت دولت مرکزی عراق در مذاکرات پیشنهاد لحاظ ۱۶ دلار هزینه تولید هر بشکه نفت را برای صادرات روزانه ۱۸۵ هزار بشکه نفت داده، اما با پرداخت این هزینه به کل نفت تولیدی کردستان مخالفت کرده است.
شرکتهای داخلی و خارجی فعال در میادین نفتی اقلیم کردستان به شدت با این پیشنهاد مخالفت کرده و خواهان لحاظ هزینه تولید نفت برای کل نفت تولیدی اقلیم کردستان شدهاند.