گروه بین الملل: زنان نیمی از جمعیت آلمان را تشکیل میدهند، اما حضور آنها در پارلمانهای ملی، ایالتی و محلی بسیار کمتر از مردان است. اداره آمار فدرال آلمان گفته است زنان در پارلمانهای آلمان کمتر از یکسوم کل نمایندگان را تشکیل میدهند.
سهم زنان از کرسیهای پارلمان آلمان (بوندستاگ) ۳۲.۴ درصد است که نسبت به دوره قبل ۲.۴ درصد کاهش نشان میدهد. طبق دادههای اداره آمار فدرال آلمان در پارلمانهای ایالتی این رقم ۳۳.۲ درصد و در شوراهای محلی تنها ۳۰.۵ درصد است. این در حالی است که ۵۱.۷ درصد از جمعیت بزرگسال آلمان را زنان تشکیل میدهند.ارقام اداره آمار آلمان حاکی از کاهش سهم زنان در پارلمان است. آلمان ۱۶ ایالت دارد و میزان حضور زنان در پارلمانهای ایالتی متفاوت است.
کمترین میزان نمایندگی زنان در ایالت بایرن (۲۴.۶ درصد)، زاکسن (۲۷.۵ درصد) و زاکسن-آنهالت (۲۷.۸ درصد) دیده میشود. در مقابل، هامبورگ با ۴۸.۸ درصد بیشترین تعادل جنسیتی را دارد و پس از آن برمن با ۴۲.۵ درصد و برلین و شلسویگ-هولشتاین هر یک با ۳۷.۷ درصد قرار دارند. در سطح شوراهای شهری کمترین حضور زنان در زاکسن با ۲۲ درصد، زاکسن-آنهالت با ۲۲.۸ درصد و بادن-وورتمبرگ با ۲۴.۶ درصد بوده است.
در برخی ایالتها از زمان ثبت رسمی این دادهها در سال ۲۰۰۸ درصد حضور زنان در پارلمانها دچار نوسان شده اما بهطور کلی، این نسبت در طول سالها تقریباً ثابت باقی مانده است.
پارلمان آلمان در مقایسه با سایر کشورهای جهان در ارتباط با برابری جنسیتی الگوی خوبی نیست. طبق دادههای اتحادیه بینالمجالس (IPU) در ارتباط با سهم نمایندگان زن در پارلمانها آلمان در رتبه ۴۴ از بین ۱۸۰ کشور قرار دارد. در بسیاری از کشورهای اروپایی، زنان سهم بیشتری در پارلمان دارند از جمله در کشورهای اسکاندیناوی (دانمارک، سوئد و نروژ) سهم زنان نماینده در پارلمان بیش از ۴۳ درصد است.
این رقم در اسپانیا ۴۴.۳ درصد، در مکزیک ۵۰.۲ درصد، در نیکاراگوئه ۵۵ و در کوبا ۵۵.۷ درصد است.کشور آفریقایی رواندا با ۶۳.۸ درصد در ارتباط با حضور نمایندگان زن، رتبه اول را در جهان دارد.
سهمیه زنان در شوراهای شهری آلمان ولی افزایش تدریجی را نشان میدهد. سهم آنها در این شوراها از ۲۵.۶ درصد در سال ۲۰۰۸ به ۳۰.۵ درصد در سال ۲۰۲۴ ارتقا یافته است. اما در تحلیل نهایی این پیشرفت نیز بسیار کند انجام گرفته است. در مقایسه با سایر کشورهای جهان وضعیت آلمان نشان میدهد که هنوز چالشهای زیادی برای دستیابی به برابری جنسیتی در سیاست و به ویژه در پارلمانهای این کشور وجود دارد.