گروه بین الملل: سازمان همکاری اسلامی، طرح مصر برای بازسازی باریکه غزه را که مهر تأیید اتحادیه عرب را هم دارد، به طور رسمی تصویب کرد.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، هم در اجلاس فوقالعاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده عربستان سعودی حضور داشت.در پی انتشار خبر تصویب طرح عربی بازسازی غزه، وزارت خارجه ایران هم در پیامی در شبکه ایکس از این تصمیم استقبال کرد.تصمیم ۵۷ عضو این سازمان در جده سه روز پس از آن گرفته شد که اتحادیه عرب در اجلاسی در شهر قاهره این طرح را به طور رسمی تأیید کرد.
رهبران کشورهای عربی در قاهره طرح مصر برای بازسازی غزه را که ۵۳ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و برخلاف طرح دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، بر حضور فلسطینیها در این باریکه نیز تأکید دارد، به تصویب رساندند.عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر، روز سهشنبه ۱۴ اسفند خبر تصویب این طرح در نشست غیرعلنی رهبران کشورهای عربی در قاهره را اعلام کرد، امری که از یک سو با استقبال گروه افراطی حماس و از سوی دیگر با مخالفت اسرائیل مواجه شد.
در پی تصویب طرح در جده، وزیر خارجه مصر ابراز امیدواری کرد که اکنون جامعه جهانی «از جمله ایالات متحده» هم از این طرح حمایت کند.این در حالی است که، در پی مخالفت اسرائیل، وزارت خارجه آمریکا هم روز پنجشنبه هفته گذشته چنین نظر داد که طرح مصر «انتظارات واشینگتن را برآورده نمیکند»؛ نظری که بعداً نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه تلاش کرد به آن چرخشی مثبت دهد.استیو ویتکاف، در همین روز طرح مورد توافق اعراب را «گام اولِ حاکی از حسن نیت از طرف مصر» نامید.
دونالد ترامپ پیشتر پیشنهاد داده بود که ایالات متحده تصدی اداره نوار غزه را «به عهده» گیرد و آن را به «ریوییِرا (ساحل لوکس) خاورمیانه» تبدیل کند و در عین حال فلسطینیان را مجبور به مهاجرت به مصر یا اردن کند. این پیشنهاد خشم جهانی را برانگیخت.
رهبران عرب در اجلاس قاهره که در چهارم مارس (۱۴ اسفند) برگزار شد، همچنین از ایجاد یک صندوق مالی برای بازسازی غزه خبر دادند و از جامعه جهانی خواستند که از این ابتکار حمایت کند. عبدالعاطی افزود: «گام بعدی این است که این طرح با پیوستن اتحادیه اروپا و طرفهای بینالمللی دیگر مانند ژاپن، روسیه، چین و دیگر کشورها» به یک برنامه بینالمللی تبدیل شود.
او همچنین تاکید کرد که «ما با همه طرفها، از جمله طرف آمریکایی، در تماس هستیم.»
تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، گفت که این طرح «با انتظارات» واشنگتن همخوانی ندارد.
رابحه سیف علام، تحلیلگر مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام در قاهره در این رابطه گفت که مصر به دنبال جلب «حمایت گسترده» از پیشنهاد خود است. او افزود: «این تلاشی برای ایجاد یک ائتلاف گسترده است که با جابجایی اجباری فلسطینیان از غزه مخالفت کند.»
عربستان سعودی نیز دو هفته پیش میزبان رهبران عرب بود تا درباره گزینههای جایگزین گفتگو کنند.