به روز شده در ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ - ۲۳:۰۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۱۹ ساعت ۰۹:۲۴
کد مطلب : ۵۱۹۵۷۲

حمایت چهار قدرت اروپایی از طرح مصر

حمایت چهار قدرت اروپایی از طرح مصر
گروه بین الملل: وزرای خارجه فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا  اعلام کردند از طرح مصر برای بازسازی غزه که مورد تأیید اتحادیه عرب است، حمایت می‌کنند و سازمان همکاری اسلامی نیز این طرح را به طور رسمی تصویب کرد.
این طرح هزینه‌ای معادل ۵۳ میلیارد دلار دارد و هدف آن جلوگیری از آواره شدن فلسطینی‌ها از این منطقه است.در بیانیه مشترک وزرای این چهار کشور اروپایی، آمده است:‌ «این طرح مسیری واقع‌بینانه برای بازسازی غزه ارائه می‌دهد و اجرای آن می‌تواند به سرعت شرایط زندگی فاجعه‌بار فلسطینی‌های ساکن غزه را بهبود بخشد».
در طرح پیشنهادی مصر، یک کمیته اداری متشکل از تکنوکرات‌های مستقل و حرفه‌ای فلسطینی تشکیل خواهد شد که پس از پایان جنگ میان اسرائیل و گروه حماس، اداره غزه را بر عهده خواهند گرفت.تصمیم ۵۷ عضو این سازمان در جده سه روز پس از آن گرفته شد که اتحادیه عرب در اجلاسی در شهر قاهره این طرح را به طور رسمی تأیید کرد.
رهبران کشورهای عربی در قاهره طرح مصر برای بازسازی غزه را برخلاف طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بر حضور فلسطینی‌ها در این باریکه نیز تأکید دارد، به تصویب رساندند.
عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر، روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند خبر تصویب این طرح در نشست غیرعلنی رهبران کشورهای عربی در قاهره را اعلام کرد، امری که از یک سو با استقبال گروه  حماس و از سوی دیگر با مخالفت اسرائیل مواجه شد.در پی تصویب طرح در جده، وزیر خارجه مصر ابراز امیدواری کرد که اکنون جامعه جهانی «از جمله ایالات متحده» هم از این طرح حمایت کند.بر اساس طرح مصر، بازسازی باریکه غزه باید زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شود.
طرح عربی بازسازی غزه شامل سه مرحله اصلی طی پنج سال است. مرحله اول که شش ماه به طول می‌انجامد، بر پاکسازی آوار، خنثی‌سازی مین‌ها و ساخت مسکن موقت متمرکز است. در مرحله نخست، ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی طی دو سال پیش‌بینی شده و در مرحله دوم، ۲۰۰ هزار واحد دیگر به آن اضافه خواهد شد.
تا سال ۲۰۳۰، این طرح ساخت صدها هزار خانه جدید، اسکان حدود سه میلیون نفر، احداث فرودگاه، مناطق صنعتی، هتل‌ها و پارک‌ها را در نظر دارد.
در این طرح، اداره غزه به یک تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح‌شده واگذار می‌شود. غزه از زمان تسلط حماس در سال ۲۰۰۷، صحنه درگیری‌های متعدد با اسرائیل بوده است. درگیری‌های میان اسرائیل و حماس منجر به تخریب گسترده زیرساخت‌های غزه شد. براساس گزارش‌های سازمان ملل، بیش از ۶۰ هزار واحد مسکونی در این درگیری‌ها تخریب یا آسیب جدی دیدند.
از آن زمان، تلاش‌های بین‌المللی برای بازسازی غزه با موانع سیاسی و امنیتی روبه‌رو بوده است. سازمان‌های حقوق بشری بارها نسبت به وضعیت وخیم انسانی در غزه هشدار داده‌اند. قطع دسترسی به برق، آب آشامیدنی و خدمات درمانی از جمله مشکلات جدی ساکنان غزه است.
 
برچسب ها: غزه
پربيننده ترين مطالب و خبرها