به روز شده در ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ - ۲۳:۰۴
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۲۰ ساعت ۲۰:۱۰
کد مطلب : ۵۱۹۹۱۷

اخراج حامیان حماس را از آمریکا

اخراج حامیان حماس را از آمریکا
گروه بین الملل: در پی دستگیری یک دانشجوی طرفدار فلسطینیان در دانشگاه کلمبیا توسط ماموران اداره مهاجرت آمریکا، وزیر خارجه این کشور در توییتی نوشت روادید و گرین کارت حامیان حماس لغو می‌شود تا بتوان آنها را اخراج کرد.مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در شبکه اکس نوشت: «ما روادید و گرین کارت حامیان حماس در آمریکا را لغو می‌کنیم تا بتوان آنها را اخراج کرد.»
روبیو با بازنشر خبر دستگیری "محمود خلیل" دانشجوی دانشگاه کلمبیا این اظهارات را منتشر کرد.وزارت امنیت داخلی آمریکا  با انتشار پستی در شبکه اکس از دستگیری "محمود خلیل" خبر داد. به نوشته این وزارتخانه: «روز ۹ مارس ۲۰۲۵ در راستای دستور اجرایی رئیس جمهور ترامپ برای مقابله با یهودستیزی و در همکاری با اداره مهاجرت آمریکا و ماموران گمرک، محمود خلیل دانشجوی سابق فارغ‌التحصیل از دانشگاه کلمبیا دستگیر شد.»محمود خلیل به رهبری فعالیت‌های مرتبط با  حماس متهم شده است.
وزارت امنیت داخلی همچنین تصریح کرده که اداره مهاجرت و وزارت امور خارجه "ملزم به اجرای دستورات اجرایی رئیس جمهور ترامپ و محافظت از امنیت ملی ایالات متحده هستند". 
محمود خلیل دانشجوی فارغ‌التحصیل دانشکده روابط عمومی و بین‌الملل دانشگاه کلمبیای نیویورک، یک فلسطینی است که در سوریه اقامت داشت.او نماینده دانشجویان در مذاکرات با مسئولان دانشگاه کلمبیا به منظور پایان دادن به تحصن در چادر این دانشجویان بود که بهار گذشته در اعتراض به جنگ غزه برپا شده بود. او جزو معدود دانشجویانی بود که حاضر شد نام و هویت خود را علنی کند.
محمود خلیل در خوابگاه دانشگاه کلمبیا توسط ماموران اداره مهاجرت و اجرایی گمرک ایالات متحده ICE بازداشت شد. او ساعاتی پیش از دستگیری در مصاحبه با رویترز ابراز نگرانی کرده بود که به دلیل مصاحبه‌هایش با رسانه‌ها هدف دولت امریکا قرار بگیرد.همسر خلیل شهروند ایالات متحده و هشت ماهه باردار است.
خلیل گرین کارت امریکا را دارد. وکیل او به آسوشیتدپرس گفته است که با یکی از ماموران اداره مهاجرت تلفنی صحبت کرده و این مامور به او گفته است که مقامات اقامت دائم خلیل را لغو کرده‌اند.به گفته وکیل خلیل، مقامات حاضر نشده‌اند اطلاعاتی درباره اینکه آیا او مرتکب جرم شده است یا نه به همسرش بدهند.
دستگیری خلیل موجی از اعتراض و انتقاد را در میان گروه‌های حقوق شهروندی برانگیخته است. آنها این دستگیری را نقض آزادی بیان در عقاید سیاسی می‌دانند.
قوانین ایالات متحده ارائه «حمایت مادی یا منابع» به گروه‌هایی را که دولت آمریکا آن‌ها را سازمان‌های تروریستی اعلام کرده، از جمله حماس، ممنوع کرده است.
این قانون تعریف مشخصی از «فعالیت‌های همسو» با این گروه‌ها ارائه نمی‌دهد و مشخص نیست که آیا محمود خلیل متهم به ارائه حمایت مادی به حماس یا ارتکاب جرم دیگری است.
سال گذشته برخی از معترضان در محوطه دانشگاه کلمبیا اردوگاه‌هایی برپا کردند و برای چند ساعت یکی از ساختمان‌های آموزشی را تحت کنترل خود گرفتند.
برخی از دانشجویان اسرائیلی و یهودی گفته‌اند که این اعتراضات تهدیدآمیز و مختل‌کننده بوده و آن‌ها نیز تجمعات اعتراضی حامی اسرائیل برگزار کرده‌اند. دونالد ترامپ نیز اعتراضات حامی فلسطینیان غزه را یهودستیزانه خوانده است.
در همین حال اتحادیه آزادی‌های مدنی نیویورک بازداشت خلیل را «غیرقانونی، تلافی‌جویانه و حمله‌ای به حق آزادی بیان» توصیف کرده است.
ترامپ دانشگاه کلمبیا را به دلیل نحوه عملکرد آن در قبال این معترضان دانشجویی هدف قرار داده و به‌سرعت فشار بر این دانشگاه را افزایش داده است: بازداشت محمود خلیل یک روز پس از آن صورت گرفت که دولت ترامپ اعلام کرد قراردادها و کمک‌های مالی دولتی به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون دلار که به دانشگاه کلمبیا اعطا شده بود، لغو شده است.
دولت ایالات متحده اعلام کرد که این کاهش بودجه و تلاش برای اخراج برخی دانشجویان، که البته با چالش‌های حقوقی روبه‌رو است، به دلیل آزار و اذیت یهودستیزانه «در داخل و اطراف» پردیس دانشگاه کلمبیا در منهتن به جریان افتاده است.
 
برچسب ها: حماس
پربيننده ترين مطالب و خبرها