به روز شده در ۱۴۰۴/۰۲/۰۵ - ۲۱:۰۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۴ ساعت ۰۸:۴۹
کد مطلب : ۵۲۵۱۳۲

تحلیل عجیب و غریب کارشناس صدا و سیما از مذاکره ایران و آمریکا

تحلیل عجیب و غریب کارشناس صدا و سیما از مذاکره ایران و آمریکا
گروه فیلم: کارشناس صدا و سیما در شبکه خبر، در واکنش به فضای مثبت حاکم بر مذاکرات اخیر ایران و آمریکا در عمان، تحلیلی عجیب ارائه داد. او مدعی شد اگر این مذاکرات به توافق ختم شود، ممکن است مانند تجربه ایرلند در دوران مذاکره با بریتانیا برای کسب استقلال، به شکاف اجتماعی و حتی جنگ داخلی در ایران منجر شود!
....
به گزارش فرارو؛ مقایسه ایران با ایرلند از اساس نادرست است. ایرلند در دوران استعمار بریتانیا برای استقلال تلاش می‌کرد و مذاکرات آن منجر به جدایی و تشکیل دولت جدید شد؛ اما ایران کشوری مستقل با ساختار حکومتی تثبیت‌شده است که در حال گفت‌و‌گو برای کاهش تنش و رفع تحریم‌هاست، نه خروج از زیر سلطه قدرتی دیگر. قیاس این دو وضعیت تاریخی، زمینه‌های سیاسی و اجتماعی کاملاً متفاوتی دارد.
 
و اما نکته مهم‌تر:
تجربه نشان داده در بسیاری از کشورها، کاهش تنش‌های بین‌المللی، منجر به بهبود اقتصادی و افزایش انسجام داخلی شده است، نه بالعکس. ارجاع به تجربه ایرلند صرفاً می‌تواند ناشی از بدفهمی تاریخی یا نوعی فرافکنی سیاسی باشد.
 
فرافکنی عجیب
به‌نظر می‌رسد هدف چنین اظهاراتی نه تحلیل واقع‌بینانه، بلکه القای نگرانی و بدبینی نسبت به مذاکره و دیپلماسی است. این نوع روایت‌سازی‌ها، بیش از آنکه دغدغه وحدت ملی داشته باشند، تلاشی هستند برای حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از تحولات مثبت احتمالی که از مسیر گفت‌وگو به دست می‌آیند.
در نهایت، پیوند زدن مذاکره با جنگ داخلی، تحریف تاریخ و ایجاد فضای روانی منفی در جامعه است؛ تحلیلی که نه تنها پایه منطقی ندارد، بلکه می‌تواند افکار عمومی را نسبت به راه‌حل‌های عقلانی دچار تردید و سردرگمی کند.

۱۴۰۴/۰۱/۲۴ ۱۰:۳۲
کارشناس ؟! این اخه کارشناسه ؟ (450507)
۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۱:۳۴
صداوسیمای جلیلیون پرشده ازبچه پروهای کوچه محله ها که معلوم نیست چطور کارشناس از آب درآمده اند. (450524)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۴/۰۱/۳۰ ۱۳:۳۵
جریانی که هنوز در رقابت انتخاباتی باقی مانده از سر استیصال ، به هر خار و خسی چنگ میزند و با هر دستاویزی سعی در تلافی نه مردم به خود دارد. به تعبیر دیگر رقیب محترم انتخابات جناب سردار قالیباف : برخی راضی نیستند که دولت موفق شود در حالی که موفقیت دولت به نفع مردم و همگان است (نقل به مضمون) (450596)
پربيننده ترين مطالب و خبرها