گروه بین الملل: حاکمان جدید اسلامگرای سوریه تلاش میکنند تا به شرکای خارجی خود بقبولانند که در دوران پس از سقوط رژیم بشار اسد، یک نظام سیاسی فراگیر ایجاد خواهند کرد.
احمد شرع، رئیس جمهور سوریه با رئیس امارات در ابوظبی دیدار کرد. دفتر رئیس جمهوری سوریه با اعلام این خبر افزود که این دومین سفر شرع به یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس است. شرع در جریان سفر خود به امارات با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات عربی متحده دیدار کرد. در این سفر، اسعد شیبانی، وزیر امور خارجه سوریه نیز شرع را همراهی میکرد.
احمد شرع پیش از این در اوایل ماه فوریه (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) در نخستین سفر خارجی خود پس از بهعهده گرفتن مقام ریاست جمهوری در اواخر ژانویه (۱۱ بهمن)، به عربستان سعودی سفر کرده بود.امارات عربی متحده همواره مخالف سرسخت گروههای اسلامگرا در سراسر منطقه، از جمله در مصر، سودان و لیبی بوده است. ابوظبی در گذشته اعلام کرده بود که افراطگرایی و تروریسم از نگرانیهای عمده این کشور درباره سوریه پس از سقوط بشار اسد است. آل نهیان در این دیدار تاکید کرد که کشورش از سوریه در مسیر بازسازی «بهگونهای که با آرمانهای مردم سوریه برای آیندهای امن، باثبات و همراه با رفاه همخوان باشد» حمایت خواهد کرد.
احمد شرع، رئیس جمهوری جدید سوریه پیش از سفر به امارات در جریان نشستی در شهر آنتالیای ترکیه با الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان دیدار و گفتوگو کرد. او در این دیدار خواستار همکاری سهجانبه میان سوریه، ترکیه و آذربایجان شد.
در حاشیه این نشست، او همچنین برای نخستینبار از زمان به قدرت رسیدن، با نخستوزیر لیبی دیدار کرد. همزمان، سران عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی نیز برای بررسی وضعیت غزه گرد هم آمده بودند. شرع برای شرکت در «مجمع دیپلماسی آنتالیا» به ترکیه سفر کرده بود. محور گفتوگوی شرع و علیاف شامل فرصتهای همکاری در حوزه انرژی، زیرساخت و امنیت بوده است. همچنین دو طرف درباره ایجاد چارچوبی برای همکاری سهجانبه میان آذربایجان، سوریه و ترکیه تبادل نظر کردهاند.
در این دیدار، رئیس جمهوری سوریه دعوت علیاف برای سفر به آذربایجان را پذیرفت.
شرع در ادامه دیدارهای خود در حاشیه مجمع دیپلماسی آنتالیا، با ویوسا عثمانی، رئیس جمهوری کوزوو نیز گفتوگو کرد.
کوزوو و سوریه در دوران ریاست جمهوری بشار اسد، رئیس جمهوری پیشین سوریه، روابط دیپلماتیک رسمی نداشتند. کوزوو در سال ۲۰۰۸ میلادی از صربستان اعلام استقلال کرد؛ اقدامی که با حمایت چند کشور غربی روبهرو شد اما روسیه با آن مخالفت کرد. شرع همچنین با عبدالحمید دبیبه، نخستوزیر لیبی، محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و همچنین هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه دیدار کرد. در دیدار میان شرع و شرع دبیبه، دو طرف بر سر تشکیل یک کمیته مشترک به توافق رسیدند که هدف آن تقویت همکاریهای دوجانبه و ساماندهی وضعیت شهروندان سوری مقیم لیبی خواهد بود.