به روز شده در ۱۴۰۴/۰۲/۳۱ - ۲۱:۴۹
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ ساعت ۱۹:۴۳
کد مطلب : ۵۲۹۰۴۲

 حوثی‌ها حمله به کشتی‌ها را متوقف می‌کنند

 حوثی‌ها حمله به کشتی‌ها را متوقف می‌کنند
گروه بین الملل: یک روز پس از توافق آتش‌بس حوثی‌های یمن با آمریکا، یکی از مقام‌های ارشد این گروه گفته است که این توافق به معنای توقف حمله به اسرائیل نیست. حوثی‌ها تاکید کرده‌اند که حملات به اسرائیل ادامه خواهد یافت.
مهدی مشاط، رئیس شورای سیاسی حوثی‌ها در بیانیه‌ای گفته است حملات «ادامه خواهد یافت»، و وعده پاسخی «ویرانگر و دردناک» را داده است که «اسرائیل قادر به تحمل آن نخواهد بود.»
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه، در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت حوثی‌های یمن به او گفته‌اند که می‌خواهند جنگ را متوقف کنند. ترامپ گفت او هم حرف حوثی‌ها را قبول کرده و دیگر آنها را بمباران نخواهد کرد و در مقابل، آنها هم گفته‌اند که دیگر «کشتی‌ها را منفجر نمی‌کنند.»
با توافق آتش‌بس میان آمریکا، حوثی هم گفته‌اند حمله به کشتی‌ها را متوقف می‌کنند.این توافق با میانجی‌گری عمان به دست آمد.محمد عبدالسلام، مذاکره‌کننده ارشد حوثی‌ها گفته است: «ما از طریق عمان درخواست‌هایی از آمریکا دریافت کردیم. آنچه تغییر کرده، موضع آمریکاست، نه موضع ما.»او با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه حوثی‌ها تسلیم شده‌اند، گفت: «این آمریکا بود که عقب‌نشینی کرد، نه ما.»به گفته محمد عبدالسلام، اعلام زودهنگام توافق از سوی  ترامپ «دلیل روشنی» است بر اینکه «او خود می‌داند این موضع، نشانه عقب‌نشینی است.»
در همین حال، عبد ملک عجری، عضو دفتر سیاسی حوثی‌ها، گفت: «آبراه‌ها برای همه کشتی‌های بین‌المللی به جز کشتی‌های اسرائیلی امن است.»ملک عجری گفت که «اسرائیل بخشی از این توافق نیست. این توافق تنها شامل کشتی‌های آمریکایی و سایر کشورها است.»
محمد عبدالسلام، مذاکره‌کننده ارشد حوثی‌ها گفت: «حمایت ما از مردم فلسطین تغییری نکرده است».
بعد از حمله اسرائیل به غزه در بیش از یک سال و نیم قبل، حوثی‌های یمن اعلام کردند که در حمایت از فلسطینی‌ها، کشتی‌هایی را که با اسرائیل در ارتباط‌ند هدف قرار خواهند داد. اخیرا با آغاز دوباره تهاجم اسرائیل به غزه، حملات حوثی‌ها هم از سر گرفته شد. حمله اسرائیل به غزه در واکنش به حمله هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل بود.
از زمان فروپاشی آتش‌بس در غزه، حوثی‌ها شلیک موشک به سوی اسرائیل را از سر گرفته‌اند.اسرائیل روز دوشنبه در حملات گسترده‌ای مناطقی از یمن از جمله فرودگاه بین‌المللی صنعا را هدف قرار داد. این فرودگاه در اختیار حوثی‌ها بود. جنگنده‌های اسرائیلی پس از صدور دستور تخلیه به این فرودگاه حمله کردند.
گفته می‌شود اسرائیل در این سلسله عملیات به شماری از جنگنده‌ها و زیرساخت‌های مرتبط با حوثی‌ها و مناطق تحت کنترل‌شان حمله کرده است.
محمد عبدالسلام گفته است: «کارخانه‌هایی که هدف قرار گرفتند، هیچ ارتباطی با امور نظامی ندارند» و اسرائیل از این ادعاها به عنوان «بهانه‌ای برای اقدامات غیراخلاقی، هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساخت‌های عمومی» استفاده می‌کند.
حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا، یک روز بعد از آن بود که یک موشک حوثی‌ها در نزدیکی فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو منفجر شد.
بنابر گزارش‌ها، اسرائیل هواپیماهای یمنی را در فرودگاه بین‌المللی صنعا هدف گرفت.مدیر فرودگاه بین‌المللی صنعا گفته است که حملات روز دوشنبه اسرائیل حدود ۵۰۰ میلیون دلار به این فرودگاه خسارت زده است.
خالد الشعیف به یک رسانه تحت کنترل حوثی‌ها گفته است که ترمینال‌های این فرودگاه تخریب شده و خطوط هوایی یمن سه هواپیمایش را از دست داده و سه هواپیمای دیگر آن منهدم شده است.
 
برچسب ها: حوثي‌ها
پربيننده ترين مطالب و خبرها