به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۰۲:۲۷
 
۳۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ساعت ۱۱:۰۷
کد مطلب : ۵۶۶۵۶
بازداشت در 29 سالگی آزادي در 40 سالگي

پس از 11 سال حبس شهرام جزایری آزاد شد

گروه اقتصادی: شهرام جزایری پس از تحمل یازده سال حبس صبح امروز از زندان آزاد شد. در هفته های اخیر اخبار ضد و نقیضی از این متهم جنجالی در رسانه ها منتشر شد. مردی که در اوایل دهه 80، نام او نمادی برای اختلاس و فساد اقتصادی محسوب می شد.
پس از 11 سال حبس شهرام جزایری آزاد شد
به گزارش فارس، شهرام جزایری که به اتهامات مختلفی به زندان رفته بود پس از یازده سال از زندان آزاد شد. شهرام جزایری در سن 29 سالگی و در سال 81 به عنوان مفسد اقتصادی در رسانه‌ها و در میان مردم شناخته شد. این فرد در ابتدا از سوی رسانه‌ها به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شد و سپس مشخص شد که در پرونده وی موارد اتهامی از جمله رشوه‌های کلان وجود دارد.

در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جزایری مژدهی نماینده دادستان اتهامات وی را ایجاد و تأسیس حدود 50 شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت 38 میلیارد و 10 میلیون ریال به دفعات مختلف و پرداخت آن به اشخاص به عنوان رشوه، جعل اسناد اعلام کرد. نهایتاً پس از برگزاری جلسات متعدد دادگاه در تاریخ 6 خرداد ماه سال 87 از طریق قوه قضاییه اعلام شد که شهرام جزایری به پرداخت جریمه 145 میلیون دلاری محکوم شده است.
اما در این میان جزایری یک بار در سال 85 و در دوم اسفند آن سال از دست مأموران گریخت و متواری شد که تنها پس از 25 روز دستگیر شده و به کشور بازگردانده شد.

اما شهرام جزایری که بود؟
در اردیبهشت سال 80 از سوی مقام معظم رهبری فرمانی تحت عنوان فرمان هشت ماده‌ای برای مبارزه با فساد صادر شد. در بخشی از این فرمان خطاب به روسای قوای سه‌گانه آمده است امروز کشور ما تشنه فعالیت اقتصادى سالم و ایجاد اشتغال براى جوانان و سرمایه ‏گذارى مطمئن است. و این همه به فضایی نیازمند است که در آن، سرمایه‌‏گذار و صنعتگر و عنصر فعال در کشاورزى و مبتکر علمى و جوینده کار و همه قشرها، از صحت و سلامت ارتباطات حکومتى و امانت و صداقت متصدیان امور مالى و اقتصادى مطمئن بوده و احساس امنیت و آرامش کنند.

همچنین آمده است: اگر دست مفسدان و سوء استفاده ‏کنندگان از امکانات حکومتى قطع نشود و اگر امتیازطلبان و زیاده ‏خواهان پر مدعا و انحصارجو طرد نشوند، سرمایه ‏گذار و تولیدکننده و اشتغال ‏طلب، همه احساس ناامنى و نومیدى خواهند کرد و کسانى از آنان به استفاده از راه‌هاى نامشروع و غیرقانونى تشویق خواهند شد. خشکانیدن ریشه فساد مالى و اقتصادى و عمل قاطع و گره‏ گشا در این باره، مستلزم اقدام همه جانبه بوسیله‏ قواى سه‌گانه مخصوصا دو قوه مجریه و قضائیه است.

تنها یک سال پس از صدور این فرمان هشت‌ماده‌ای پرده از راز یک فساد اقتصادی کلان که عمده آن بر پایه پرداخت رشوه‌های کلان بود برداشته شد. در این فساد نام فردی به میان آمد که شهرام جزایری نام داشته و در سن 29 سالگی و در سال 81 به عنوان مفسد اقتصادی در رسانه‌ها و مردم شناخته شد. این فرد در ابتدا از سوی رسانه‌ها به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شد و سپس مشخص شد که در پرونده وی موارد اتهامی از جمله رشوه‌های کلان وجود دارد.

در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جزایری مژدهی نماینده دادستان اتهامات وی را ایجاد و تأسیس حدود 50 شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت 38 میلیارد و 10 میلیون ریال به دفعات مختلف و پرداخت آن به اشخاص به عنوان رشوه، جعل اسناد اعلام کرد. وی همچنین تبانی در معاملات دولتی، اغوای مسئولان بانکها، تسهیل و دریافت ارز، عدم به کارگیری تسهیلات در امر صادرات و واردات و ایجاد رکود در امر صادرات واردات، تهیه پیمان نامه‌های غیر قانونی و اخذ مقادیر قابل توجهی از این طریق را از جمله موارد دیگر اتهامی کیفرخواست عنوان کرد.

علی مژدهی نماینده مدعی العموم در دادگاه ضمن قرائت کیفرخواست صادره درباره شهرام جزایری به تشریح مشخصات متهمان و عناوین اتهامی هر یک از آنان پرداخت. در آن پرونده شهرام جزایری با اتهامات بسیاری از جمله ارتشاء، صادرات غیر قانونی، جعل اسناد دولتی و اختلاس‌های کلان روبرو شد. نهایتاً پس از برگزاری جلسات متعدد دادگاه در تاریخ 6 خرداد ماه سال 87 از طریق قوه قضاییه اعلام شد که شهرام جزایری به پرداخت جریمه 145 میلیون دلاری محکوم شده است.

شعب 69 و 70 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی ولدخانی (شعبه 69) و میری لواسانی (شعبه 70) آرای صادره از سوی شعبه 1192 دادگاه عمومی تهران در خصوص اتهامات شهرام جزایری عرب را تأیید کرد. براساس این گزارش، اتهامات وارده به جزایری عبارتند از 1- تحصیل مال از طریق نامشروع 2- پرداخت رشوه به دفعات و به افراد مختلف 3- تحصیل معافیت از خدمت نظام وظیفه عمومی به صورت متقلبانه 4- اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی 5- تصرف غیرمجاز در اموال و وجوه توقیف شده و 6- خروج غیر مجاز از مرزهای کشور.

شهرام جزایری عرب بابت اتهامات فوق به 11 یازده سال حبس تعزیری، رد مبلغ 48 میلیون و 600 هزار و 185 دلار آمریکا به بانک ملی ایران و صندوق ضمانت صادرات، پرداخت جزای نقدی معادل 2 برابر مبلغ فوق‌الذکر (97 میلیون و 200 هزار و 370 دلار آمریکا) به صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران و محرومیت از فعالیت‌ بازرگانی در بخش صادرات و واردات و نیز محرومیت از اخذ هرگونه تسهیلات بانکی اعم از ریالی و ارزی به مدت ده سال محکوم شده است.

قاسمي بجد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۱۱:۱۳
به اميد روزي كه عدالت در اين مملكت به درستي اجرا بشه ...
براي همگي ! چه مني كه هيچ قدرتي ندارم چه اوني كه بگم بگم راه ميندازه و ...! (253904)
ناصر هشترودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۱۱:۲۹
امیدوارم باتمام متخلفین بیت المال بدتر از این برخورد کنند و شهرام و بابک صورت مسئله هستند .خداکنه سیاسیونی که کشور را به اتش کشیدند برخورد شود . (253910)
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۱۱:۳۸
دقیقا اتهامات مطرح در مورد مه آفرید و زنجانی. پس نتیجه میگیریم این خانه از پایبست ویران است و کسی به فکر مبارزه با فساد نیست (253914)
مهدی
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۱۲:۱۶
یکی از صدها هزار کلاهبردار این سیستم(دست مقامات درد نکنه و جای تشکرو خسته نباشی) (253925)
جوان تحصیل کرده ی بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۱۲:۱۸
جون چقدر جوون شدی من که 24 سالمه مثل پیرمرد80سالم تازه قلبم هم درد میکنه
میگن پول نمیاره خوشبختی
ولی ماکه نداریم حتما بدبختیم (253926)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۱۲:۳۹
کاش با همه مختلسین اینگونه برخورد میشد.از جمله( م ر) و . . . و هزاران نفر مثل این آقایون که خدا رو شکر بیشتر از هر چیز و هر کسی از این دست افراد در کشور ما یافت میشود. (253930)
بی دل
Romania
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۱۴:۱۲
چو 40 ساله شد همچو 20 سال بود
برش چون بر رستم زال بود (253934)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۷/۱۱ ۲۰:۵۹
حالا ما که زندان نبوديم چي گيرمون اومده اقا شهرام الان اومده بيرون تا اخر عمر عشق حال صورتش مثل کسيکه برند جايزه نوبل شده (253992)