به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۰۳:۵۲
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۸/۰۵ ساعت ۰۸:۵۰
کد مطلب : ۵۹۰۰۵

فلفل و این همه خاصیت

گروه سلامت: اگر می‌خواهید غذای همیشگی‌تان را از یکنواختی بیرون بیاورید، فلفل‌ها را دست‌کم نگیرید. آنها می‌توانند سالاد‌های شما را رنگارنگ کنند، کنار غذای خوبی باشند یا اینکه لقمه‌های آتشینی را به معده‌تان بفرستند. در کنار این موضوع باید بدانید که هر کدام از این فلفل‌ها خواصی هم برای سلامت دارند. پس این مزایا را بشناسید و بعد فلفل مورد علاقه‌تان را با وسواس بیشتری انتخاب کنید.
فلفل و این همه خاصیت
خرید فلفل تازه
- زمانی که فلفل‌ها را می‌خرید دقت کنید که تازه، شفاف و پررنگ باشند. فلفل‌های چروکیده یا آنهایی که لکه‌های سیاه دارند انتخاب خوبی نیستند و زود خراب می‌شوند.
- فلفل‌ها را نشسته داخل یک پاکت یا حوله کاغذی بپیچید و در یخچال بگذارید. در این صورت تا یک هفته خوب می‌مانند. یادتان باشد آنها را داخل کیسه‌های پلاستیکی در یخچال قرار ندهید چون به سرعت از بین می‌روند.
- فلفل تازه منبع خوبی از فیبر، ویتامین A و c است.

زیاده‌روی نکنید
متخصصان تغذیه به شما هشدار می‌دهند که بیش از حد اندازه فلفل نخورید. زیاده‌روی در مصرف فلفل ترشحات اسید معده را افزایش می‌دهد بنابراین رعایت این نکته به‌ویژه برای افرادی که از ناراحتی معده رنج می‌برند، بیشتر اهمیت دارد.


فلفل سفید
خواص آن مشابه فلفل سیاه است اما این فلفل‌ها از نظر درجه تندی با هم تفاوت دارند. فلفل سفید نسبت به سایر هم‌خانواده‌هایش تندتر است و معمولا برای تهیه انواع سس از آن استفاده می‌شود.

ترشی فلفل قرمز
یک انتخاب هیجان‌انگیز برای فلفل‌دوستان که ظاهر و بوی خوشایندی دارد. هنگام تهیه ترشی‌های کارخانه مواد مختلفی به آنها اضافه می‌شود که طعم‌شان را لذیذ و اشتهاآور می‌کند. درنتیجه این احتمال وجود دارد که مصرف مداوم ترشی فلفل شما را با چاقی و اضافه‌وزن روبه‌رو کند. البته فیبر موجود در ترشی فلفل به سلامت بدن شما کمک می‌کند. فیبرها ازجمله غذاهای مفیدی هستند که سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهند. نکته مهم در مورد سلامت ترشی‌ها این است که توصیه می‌شود ترشی را در ظروف پلاستیکی قرار ندهید و آنها را داخل ظرف‌های شیشه‌ای بریزید. در غیر این صورت ترکیباتی مضر و سرطان‌زا در ترشی‌ها ایجاد می‌شود.

قرمز آتشین
در ترکیب شیمیایی فلفل قرمز ماده‌ای به نام کپساسین وجود دارد که مزه تند فلفل به‌دلیل وجود آن است. تحقیقات مختلف ثابت کرده که این ماده به کاهش کلسترول خون کمک کرده و یک آنتی‌اکسیدان قوی است. کپساسین خطر ایجاد لخته شدن خون در رگ‌ها را هم کاهش می‌دهد.
- درست است که فلفل قرمز باعث سوزش دهان می‌شود و شاید یک لحظه فکر کنید درحال آتش گرفتن هستید اما واقعیت اینکه ثابت شده فلفل قرمز خاصیت ضددرد دارد و به‌طور طبیعی درد را کاهش می‌دهد.
- خاصیت ضدباکتری فلفل از اسهال‌های عفونی پیشگیری می‌کند.
- مصرف فلفل قرمز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد و سرطانی شدن سلول‌های پروستات را متوقف می‌کند.

پوره فلفل
در صورتی‌که می‌خواهید غذاهای تند و تیزی تهیه کنید به جای مصرف پودرهای تند و تیز از پوره فلفل کمک بگیرد. این پوره ضمن اینکه رنگ غذای شما را تغییر می‌دهد، به سرعت غذای شما را تند می‌کند.

دانه‌های پرخاصیت
- وقتی غذاهای حاوی فلفل سیاه را در دهان‌تان می‌گذارید تحریک غدد چشایی پیامی را به معده شما مخابره می‌کند تا اسید هیدروکلریک بیشتری ترشح کند. درنتیجه گوارش غذا بهتر انجام می‌شود. درواقع اسید هیدروکلریک برای هضم مواد پروتئینی و سایر غذاها ضروری است و اگر مقدار آن کافی نباشد، سبب سوءهاضمه می‌شود.
- فلفل سیاه از تشکیل گازهای روده‌ای پیشگیری می‌کند. علاوه بر این مصرف فلفل سیاه تعرق بدن را افزایش می‌دهد و ادرارآور است.
- این ادویه اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی هم دارد که سلامت سیستم گوارش را تضمین می‌کند.
- فلفل سیاه نه‌تنها به جذب مواد مفید غذا کمک می‌کند، بلکه لایه بیرونی دانه فلفل فعالیت سلول‌های چربی را مختل کرده و در عین حال که به شما انرژی می‌دهد، شما را لاغر نگه می‌دارد.

نکته: تا وقتی که فلفل ساییده نشده و به صورت پودر در نیامده، خواص بیشتری دارد بنابراین در صورتی‌که می‌خواهید از همه خواص فلفل سیاه بهره‌مند شوید، دانه‌های آن را کمی قبل از مصرف آسیاب کنید. فلفل سیاه را در ظرف شیشه‌ای پوشش‌دار و در جای خشک، تاریک و خنک نگه‌دارید. دانه‌های فلفل سیاه تا مدت‌ها سالم باقی می‌مانند اما پودر آن را در حجم کم بخرید و زود مصرف کنید.
مرجع : مجله ایده آل