به روز شده در ۱۴۰۵/۰۶/۱۷ - ۰۰:۱۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۵/۰۶/۰۸ ساعت ۰۲:۵۲
کد مطلب : ۵۹۱۰۳۹
غریب‌آبادی: تنگه هرمز همچنان بسته است و عجله‌ای برای باز کردن آن نداریم

کاخ سفید: تنگه هرمز برای آمریکا باز و برای ایران بسته است

مسیر جدید تنگه هرمز که توسط آمریکا راه‌اندازی شده است
مسیر جدید تنگه هرمز که توسط آمریکا راه‌اندازی شده است
گروه بین‌الملل: معاون رییس دفتر کاخ سفید در امور سیاست‌گذاری، در جمع خبرنگاران مدعی شد: «پرزیدنت ترامپ بیش از هر کس دیگری در تاریخ مبارزه با تروریسم حکومت ایران در این کشور دستاورد داشته است. امروز تنگه هرمز برای آمریکا باز و برای ایران بسته است.»
استیون میلر، ادامه داد: «نیروی دریایی آن‌ها از بین رفته، نیروی هوایی آن‌ها از بین رفته، رادارهای آن‌ها از بین رفته و ساختار فرماندهی نظامی آن‌ها به‌طور کامل از بین رفته است. رهبری تروریستی این کشور نیز به‌طور کامل از بین رفته است.» میلر این وضعیت را «نامتقارن‌ترین دستاورد نظامی در تاریخ مدرن جنگ» توصیف کرد.
جزییات مسیر جدید تنگه هرمز
تصاویر ماهواره‌ای تازه‌ نشان می‌دهد وزارت جنگ آمریکا یک مسیر کشتیرانی کاملاً جدید را در سمت عمانی تنگه هرمز باز کرده است. این مسیر تقریباً 488 متر عرض دارد و عمق آن حدود 28 متر می‌باشد. کشتی‌هایی که از این مسیر رد می‌شوند، به‌خاطر جزیره مسندم عمان و انحنای زمین، کاملاً از خط دید نیروهای ایرانی خارج هستند. شبکه الجزیره قطر در این باره گزارش داد: ارتش آمریکا، بخشی از جزیره «مسندم» عمان که در جنوب تنگه هرمز قرار گرفته را با تکنولوژی کشتی‌های خاص تراشیده و یک مسیر جدید در تنگه هرمز به عرض ۴۹۰ و عمق ۳۰ متر باز کرده و قرار است بسیاری از کشتی‌ها از این مسیر عبور کنند. 
معاون وزارت خارجه: تنگه هرمز همچنان بسته است و عجله‌ای برای باز کردن آن نداریم
کاظم غریب‌آبادی، معاون وزارت خارجه ایران، به خبرگزاری دانشجو گفت: «تنگه هرمز همچنان بسته است و اگر کشتی‌ای از این مسیر عبور کند، این اقدام با هماهنگی و مجوز جمهوری اسلامی خواهد بود.» او افزود ایران عجله‌ای برای بازگشایی تنگه هرمز ندارد و همچنان به اقدامات دفاعی و مقابله با تهدیدات ادامه خواهد داد. غریب‌آبادی گفت که نیروهای مسلح بر تحرکات در تنگه هرمز «اشراف کامل» دارند و اظهارات مطرح‌شده درباره عبور کشتی‌ها بدون هماهنگی را تایید نمی‌کنند. به گفته او، ایران و عمان درباره ترتیبات عبور از تنگه هرمز به تفاهم رسیده‌اند، اما این تفاهم به‌صورت خودکار وارد مرحله اجرایی نمی‌شود و اجرای آن نیازمند انجام تعهدات آمریکا است. غریب‌آبادی اضافه کرد: «جمهوری اسلامی آمادگی خود برای بازگشت به دیپلماسی را از طریق این تفاهم مشخص کرده، اما آمریکا تعهدات خود را متوقف کرده است و در صورت انجام اقدامات لازم از سوی آمریکا، جمهوری اسلامی نیز اقدامات متقابل خود را انجام خواهد داد.»
این اظهارات چند روز پس از آن بیان می‌شود که ایران و عمان از پیشرفت در مذاکرات برای ایجاد یک کریدور موقت کشتیرانی در تنگه هرمز خبر دادند. مقام‌های ایرانی پیشتر نیز اجرای این ترتیبات را به اقدام آمریکا در زمینهٔ خواسته‌های تهران مشروط کرده بودند. با وجود اعلام مقامات ایران، درباره بسته بودن تنگه هرمز و به‌گفتهٔ غریب‌آبادی، «اشراف کامل» نیروهای مسلح ایران بر این آبراه، سنتکام اعلام کرده است که طی ماه‌های اخیر به عبور نزدیک به هزار و ۵۰۰ کشتی تجاری حامل حدود ۷۵۰ میلیون بشکه نفت خام از این آبراه کمک کرده‌اند.
پربيننده ترين مطالب و خبرها