به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۳:۲۰
 
۱۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ساعت ۰۹:۰۸
کد مطلب : ۷۱۵۵۰
«سرزمین سوخته»؛ سیاست جدید داعش؛

شهر اشکانی هترا كه داعش با بلدوزر ويرانش كرد

گروه بين‌الملل: در ادامه اقدامات ضدبشري گروه داعش در تخریب آثار باستانی پیش از اسلام عراق، وزارت گردشگری و آثار باستانی عراق اعلام کرده است که گزارش هایی از تخریب بقايای شهر باستانی «هترا»‌ يا «الحضر» متعلق به دوران اشکانی را در شمال عراق دریافت کرده است.
شهر اشکانی هترا كه داعش با بلدوزر ويرانش كرد
به گزارش خبرگزاری رويترز، منابع وزارت گردشگری و آثار باستانی عراق به اين خبرگزاری گفته‌اند، کارمندان اين وزارتخانه در شهر موصل گزارش داده‌اند که روز شنبه نيروهای گروه حکومت اسلامی شهر باستانی «هترا» را تخريب کرده اند. بااين حال، وزارت گردشگری و آثار باستانی عراق می گويد، قادر نيست اين خبرهای را تاييد کند، چرا که تاکنون تصاويری از اين اقدام داعش دريافت نکرده است.

اين در حالی است که ساکنان نزديک محل به محوطه شهر باستانی «هترا» به خبرگزاری رويترز گفته اند که بامداد روز شنبه صدا انفجار مهيبی را در نزديکی اين محوطه باستانی شنيده اند و شماری ديگر نيز از تخريب ساختمان ها و بنا های بزرگ اين شهر باستانی توسط نيروهای داعشی خبر داده‌اند. شهر هترا يا «الحضرا» در استان نينوای عراق و در ۱۵۰ کيلومتری جنوب غرب موصل قرار دارد و از شهرهای دوره اشکانی است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه محوطه باستانی شهر «هترا» در فهرست «ميراث جهانی» يونسکو ثبت شده است. در حالی خبر تخريب شهر «هترا» منتشر شده است که هفته گذشته گزارش های حاکی از ان بود که نيروهای گروه داعش «حکومت اسلامی» با استفاده از بولدوزر آثار باستانی شهر «نمرود» متعلق به دوره آشوريان را تخريب کرده اند! شهر نمردود، يکی از نگين های تمدن دوران آشوريان است که در قرن ۱۳ پيش از ميلاد در نزديکی رود دجله بنا شده است. اين شهر در ۳۰ کيلومتری شهر موصل قرار دارد.

تخريب آثار شهر باستانی نمرود در عراق توسط گروه داعش موجی از محکوميت‌های بين‌المللی را به همراه داشت و سازمان ملل اين اقدام را «جنايت جنگی» خوانده است. يک هفته بعد از اينکه شبه نظاميان وابسته به گروه تروريستي داعش، موزه موصل را ويران و کتابخانه آن را به آتش کشيدند، وزارت توريسم و آثار باستانی عراق اعلام کرد که اين گروه افراطی آثار باستانی شهر نمرود را نابود کرده است.

الازهر: تخریب آثار باستانی جنايتي بزرگ

دانشگاه مذهبي الازهر مصر در واکنش به تخریب آثار باستانی عراق توسط داعش، این اقدام را حرام اعلام کرد. الازهر روز شنبه با انتشار بیانیه اعلام کرد: عملیات داعش در تخریب و نابود کردن آثار باستانی به این بهانه که این آثار بت هستند، جنایتی بزرگ در حق تمام جهان است. در این بیانیه، آمده است: نابود کردن آثار تمدن، شرعا حرام و کاملا مردود است. این مساله در خصوص همکاری در زمینه قاچاق و خرید و فروش آثار باستانی نیز صدق می کند. به ویژه که این گروه های تروریستی ثابت کردند که از آثار باستانی برای تامین نیازهای مالی عملیات تروریستی خود استفاده می کنند.

الازهر مصر تاکید کرد: آثار باستانی، از ارزش های انسانی و تاریخی به شمار می روند و هیچ کس نباید متعرض آن ها شود. این آثار، میراث انسانی هستند و باید از آن ها محافظت شود و به هیچ وجه نباید به آن نزدیک شد. بلایی که سازمان داعش بر سر این آثار تاریخی می آورد، به مثابه اقدامی برای نابود کردن تاریخ ملت ها به شمار می رود و این کار، جنایتی جنگی است که تاریخ آن را فراموش نخواهد کرد و به هیچ وجه با گذشت زمان، از خاطره ها محو نخواهد شد.

در بیانیه الازهر خاطر نشان شده است: این گروه های افراطی، برای ایجاد ترس و وحشت در دل مردم، شیوه هایی وحشتناک در ارتکاب جنایت ابداع و ادعا می کنند که این شیوه ها مبتنی بر دین است این در حالی است که دین، از این کارها منزه است. آن ها گاه قربانیان را می سوزانند، گاه آن ها را سر می برند و گاه آثار باستانی تمدن را نابود می کنند و فرهنگ ها و آثار اقوام را از بین می برند و به این شیوه، برنامه های استعمار را اجرا می کنند تا کشورهای عربی و اسلامی را از آثار تاریخی و فرهنگیِ خود، تهی کنند.

الازهر با اشاره به "فساد راه و روش داعش و افکار انحرافی عناصر این گروه تروریستی، بر ضرورت برخورد فوریِ آنان تاکید و خاطر نشان کرد که در غیر این صورت، جنایت های آنان وحشتناک تر خواهد شد و مناطقی که تحت اشغال آنان باشند، از افکار انحرافی و خشونت های آنان در امان نخواهد بود.

سیاست جدید داعش در عراق

ناظران مي گويند، داعش با ادامه عقب نشینی های خود در مناطق مختلف عراق، اقدام به اجرای سیاست زمین سوخته کرده است. به گزارش ابنا، با انجام موفقیت آمیز عملیات آزادسازی تکریت از گروه داعش که از شهرهای کلیدی و استراتژیک برای فعالیت های داعش در عراق به شمار می رود و عقب نشینی روز به روز این گروه در برابر نیروهای ارتش ملی عراق و یگان های نظامی داوطلب مردمی عراقی، این گروه تروریستی دست به اجرای سیاست زمین سوخته در این منطقه زده است.

در حالی که داعش مجبور شده است تا چاه ها و مخازن عظمی نفتی موجود در منطقه «الزور» تکزیت را ترک کند، پیش از اقدام به عقب نشینی از این منطقه، با هدف جلوگیری و ایجاد مانع در پیشروی های نیروهای ملی عراق، دست به آتش زدن چاه های نفت و انهدام آثار باستاني عراق زده است. با پیشروی ارتش و نیروهای مردمی (الحشد الشعبی) عناصر داعش در تکریت فریاد کمک‌خواهی بلند کرده‌اند. یکی از عناصر تکفیری داعش در بیانیه‌ای با نوشتن عبارت «اغیثونا یا مسلمین» (ای مسلمانان به فریادمان برسید) به شکست این گروه تکفیری تروریستی در شهر تکریت در استان صلاح الدین اعتراف کرده است.