به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۱۳:۱۳
 
۳۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ساعت ۰۹:۰۹
کد مطلب : ۸۰۴۲۶
نتیجه مقاومت در مقابل تکنولوژی چه خواهد بود؟

اینترنت و برخوردهای غلط با آن در ایران

مقاومت در مقابل تکنولوژی، تنها به ایجاد اصطکاک میان بدنه اجتماعی و سیستم مدیریتي و حاكميتی شده و منجر به اتلاف انرژی معنوی و مادی کشور می‌گردد.
اینترنت و برخوردهای غلط با آن در ایران
عطا افشاریان

گروه مقالات: رشد فناوری طی دهه گذشته نشان داده كه زمانه برخورد قهری با تکنولوژی گذشته است و هر گروه باید بتواند بر اساس سلایق خود از تکنولوژی بهره برده و از دنیای آزاد اطلاعات بهره برد. اینترنت بطور حتم یکی از دستاوردهای بزرگ بشری است که دنیا را تغییر داده و آن را به خانه‌ها آورده است. دنیای برخط (آنلاین) دنیای امروز و فردای بشر است، دنیایی که در آن حجم بالایی از اطلاعات در دسترس همه قرار گرفته است و این توسعه اطلاعات سبب رشد صد چندان دانش، آگاهی و فهم گردیده است.

اینترنت، تکنولوژی است که مسیر حرکت دنیای آتی را رقم زده است و جوامعی که از آن غافل گردند، در آینده نخواهند بود. در جامعه فردا، آنهایی حضور پررنگ دارند و فرهنگ‌هایی موثر خواهند بود، که مردمان آن، امروز از دنیای آزاد اینترنت بهره بیشتری برند. اگر نیم نگاهی به مردان موفق علم و تکنولوژی و تجارت در ایران بیاندازیم، بسیاری از آنان افرادی بوده‌اند که از دانشگاههای دنیای غرب استفاده نموده‌اند و آن امکانات و بستر علمی سبب توسعه فکری و اندیشه‌ای آنها شده است.

ارزش بالای پاسپورت ایرانی در دهه پنجاه شمسی، منجر به ایجاد فرصت‌های بدیع برای جوانان ایرانی شد، تا راه غرب در پیش گیرند و در این مهاجرت‌ها، استعدادهای بزرگی خلق گردد. حتی بسیاری از استعدادهای کارآفرینی و تجاری کشور به میمنت جایگاه مطلوب ایرانیان در این دهه، توانستند فرصت‌های مناسب کسب و کار را درک و بطور مستقیم با بازرگانان کشورهای مختلف وارد مذاکره گردند.

بررسی دقیقتر برنامه‌های توسعه تدوین شده نشان می‌دهد که، جایگاه آموزش نسلی نو اندیش، کارآفرین و تولید کننده ثروت (نه انباشت کننده و اسراف کننده) در این برنامه‌ها خالی است. ایران در مسیر توسعه همه جانبه با مشکلات متعددی روبروست، که شاید تهدیدات خارجی، در میان آنها از درجه اهمیت پایینی برخوردار باشد.

اینترنت، یک فرصت مهم برای ورود به دنیای جدید است و مبارزه با آن همانقدر در رشد و مواظبت از فرهنگ و رسوم ملی و یا مذهبی موثر خواهد بود که مبارزه با ویدئوپخش‌های خانگی (VHS) در دهه شصت موثر واقع شد، ویدئوپخش هایی که بصورت قاچاق و با ترس میان مردم جابجا می‌گردید تا فیلمی بی کیفیت اما با هیجان را برای چند نفر به نمایش بگذارد.

مبارزه با اینترنت و هر تکنولوژی دیگری نیز به همان میزان مبارزه با ویدئوپخش برای کشور هزینه معنوی و مالی خواهد داشت و به همان میزان نیز بی اثر و بیهوده خواهد بود. اینترنت و سرعت آن در ایران، داستانی است که البته نپرداختن به آن بهتر است ولی این سرعت پایین و کیفیت نامطلوب اپراتورها، به طور حتم در تضاد با ایران 1400 بعنوان پیشرفته ترین کشور منطقه و الگو برای سایر کشورهای اسلامی است.

مقاومت در مقابل تکنولوژی، تنها به ایجاد اصطکاک میان بدنه اجتماعی و سیستم مدیریتي و حاكميتی شده و منجر به اتلاف انرژی معنوی و مادی کشور می‌گردد. بطور حتم سرعت و سرویس دهی فعلی اپراتورها در خور جامعه ایرانی نیست و انحصار یکی از مهمترین دلایل این بی کیفیتی است. اپراتورها، بخصوص اپراتورهای تلفن همراه، بسادگی شما را محدود می‌کنند به شکلی که اینترنت خریداری شده توسط شما، کیفیت اسمی و واقعی متفاوتی دارند.

دیر یا زود، عرضه اینترنت روی تکنولوژیهای جدید و بدون فیلتر و هیچگونه محدودیتی برای همه دنیا و بصورت رایگان، انجام خواهد شد. اینترنت و ماهواره و هر تکنولوژی دیگری، جای خود را در میان خانواده‌ها باز خواهد نمود، و مبارزه قهری با آنها نتیجه معکوس خواهد داشت ولی ایجاد یک سیستم آموزشی صحیح برای درک صحیح تکنولوژی و استفاده از آن، می‌تواند ایران فردا را متفاوت سازد، متفاوت تر از آنچه که حتی در برنامه‌های بلند مدت دولت دیده شده است.

اینترنت و سرعت بالای آن و دسترسی عمومی به این دستاورد مهم بشری، هر كشوري از جمله ایران فردا را در مقابل حوادث، واکسینه خواهد نمود و مبارزه با آن تنها بیماری را به آینده نزدیک موکول خواهد کرد، آنچنانکه مبارزه با ویدئو پخشهای خانگی و یا مبارزه با ماهواره نتوانست راهی از پیش ببرد. وضعیت فعلی اینترنت در ایران، تهدید مهمی برای ایران و نسل جوان محسوب می‌شود، چرا که عدم دسترسی مطلوب به اینترنت، فرصتهای پیشروی زیادی را از ایرانیان خواهد ربود. وجود اینترنت پر سرعت در همه جای ایران، دروازه‌های اطلاعات بشری را به ایرانیان گسیل خواهد کرد، هرچند عده قلیلی استفاده نابجا از آن داشته باشند، مسیر توسعه را هموارتر و حرکت به سمت آن را پر شتاب تر خواهد نمود.

مدیران کلان نگر کشور باید راه را برای ورود تکنولوژی به کشور هموار سازند و از آن نترسند، سد ساختن در مقابل سیل به مهار آن کمکی نخواهد نمود، این در حالی است که هدایت صحیح منابع سیلابها ، آبادانی را به دنبال خواهد داشت. شاید زمان آن رسیده است که نگاه بالا به پایین داشتن، نسبت به این مردم رنج کشیده را، تغییر داد و به مردم اجازه کسب فرصتهای نو و امتحان راههای جدید داد، در چنین فضایی امکان رشد همه جانبه ملت فراهم خواهد شد و برنامه‌های توسعه کشور سریعتر از آنچه امکان دارد، انجام خواهند شد. ایران با فرهنگ غنی بومی، ویژه همه اقلیم و قومیت‌ها، و دارای اندیشه و هنر، بدون آزادی و دسترسی نامحدود به دنیای جدید و همچنین سیستم آموزشی مناسب، امکان پذیر نخواهد بود.

دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۰۹:۲۶
در یک کلام بگم: عالی

واقعا زیبا بود، کاش آقایون یه مقدار لیشتر فکر کنن (308228)
شهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۰۹:۳۴
با تشکر از مقاله روشنگرانه بهار و به امید روزهای بهتر. (308229)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۰۹:۴۹
کیه که این حرفها رو بفهمه. آقایون گوششون به این حرفها بدهکار نیست.. (308233)
ایرانی
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۰:۳۴
مانیایدباتکنولوژی های نوظهورمثل اینترنت،ماهواره و...مبارزه ودراستفاده ازآن هامحدودیت ایجادکنیم،بلکه بایدظرفیت استفاده رادرجامعه بالاببریم.محدودیت باعث ایجادحساسیت وکنجکاوی و...می شود. (308237)
شسی
Germany
۱۳۹۴/۰۳/۲۳ ۰۶:۵۵
جان تکنولوژی نو ظهور واقها فک میکنی اینترنت و ماهواره تکنولوژیه حتما تکنولوژی پلمپیست یا از این جور چیزا واقعا واسه خیلی ها باید متاسف بود ای خدا (308320)
وطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۱:۰۷
حرف دل ما رو زدی... (308243)
ناهموار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۱:۳۲
وقتی دانش کسانی که دستی بر آتش دارند تا نوک دماغ شان باشد،به همان دیدی به اینترنت نگاه می کنند که در گذشته های بسیار دور به دوچرخه وارد شده از فرنگ می گفتند اسبک شیطان! (308246)
پردیس
United States
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۲:۰۶
اخباری که اینروز ها در مورد سوریه میخوانیم به این نتیجه میرسیم که دمشق ،یواش یواش الفاتحه. (308250)
روح ا...
Korea, Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۲:۱۷
شما هزاران مقاله هم بنویسید فایده ای ندارد، مدیران باید نحوه نگرش خود را تغییر دهند که فقط با یک روش امکان پذیر است، خودشان گرفتار همان مشکلاتی شوند که مردم به دلیل نوع نگرش میران گرفتار آنها شده اند. (308252)
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۲:۲۶
ایستادگی در برابر تکنولولوژی امری بی فایده وپوچ مردم حق دارند که ازاینترنت آزادانه وبدون محدودیت استفاده کنند (308256)
--------------
Romania
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۲:۳۲
فیسبوک رو بایدرفع فیلتر کنند (308259)
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۳:۰۲
ما می توانیم از دنیای وسیع اینترنت در تبلیغ مبانی دینی و رشد فرهنگیمان استفاده کنیم اینترنت مانند رودخانه خروشانی است که هیچ چیزی هر چند کوتاه مدت نمی تواند جلوی پیشرفت ان را بگیرد پس بهتر است که از این فضای وسیع به نفع پیشرفت خودمان استفاده کنیم (308267)
شسی
Germany
۱۳۹۴/۰۳/۲۳ ۰۶:۵۷
بدبختی اینجاست که ما بلد نیستیم بدل هم بزنم (308321)
سعید1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۳:۲۹
می اندیشم که دیگر هیچ تدبیری در این جامعه موثر نخواهد افتاد.مردم باورشان را از دست داده اند پس جدال آرام نگاههای کنترلی حاکمیت فعلی با خواسته های دم افزون عمومی ادامه خواهد یافت وهیچ خواسته وتحلیل واستدلالی هم موثر نخواهد افتاد.چرا؟چون نگاه سردمداران به مسائل تماما امنیتی بوده وهست.این نگاه شکافی عمیق ایجاد کرده که با این گفته ها هم پرنخواهد شد.نه حاکمیت می پذیرد ونه عام جامعه باور به تغییر خواهند یافت.هر دو دارند راه خودشان را می روند.این اخبار دستگیری ها هم مزید بر علت است... (308277)
کارشناس کامپیوتر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۴:۰۴
امروز اینترنت را کند و گران کرده اید به دلایلی که بیان می کنید اما سوال ساده من اینست که چرا اموزش الکترونیکی را بها نمی دهید امروز حداقل کاری که دولت می تواند بکند رایگان کردن اینترنت در سایتهایی است که اموزشی باشند و با سرمایه گذاری می توان همان کلاس های فنی حرفه ای را به صورت فیلم اموزشی در این سایتها قرار داد بخدا این کار هیچ گونه هزینه ای برای دولت نخواهد داشت چراکه امکانات اماده است و فقط مدیریت می طلبد متاسفانه از این ظرفیت به هیچ وجه در اموزش جوانان استفاده نمی شود و نتیجه اش باقی ماندن ... (308282)
ارادتمند
United States
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۷:۰۶
شما خودت قضاوت کن قدرت یک گوشی هوشمند یا لب تاپ بیشتره یا یک چماق؟ پس چرا خود و دیگران را گول می زنید؟ روزی که انصار حزب الله از این فناوری استکباری احساس خطر کنه به یاری حق با فرود آوردن چماق بر تک تک این ابزار شیطانی فتنه را ختم خواهد کرد، همانگونه که در فتنه 88 پیروز شد. (308294)
م.ر
United States
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۷:۴۰
تو مشهد همایشه تو تهران نیست ؟؟؟ (308295)
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۲ ۱۸:۰۳
باسپاس از متن خوبی که گذاشتید .کاملا حرف شما درست بوده و لی متاسفانه مسولان به فکر مردم نمی باشند و لی باید به این مسوالان بگیم که هیچ کس نمی توامند جلو تکنولوژی را بگیرد (308299)
خزان نیوز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۳ ۰۲:۱۶
سلام

دوستان مدعی اینترنت خوبه بدونید دانشگاه دولتی یکی از استان های شمال غرب کشور الان حدود یک ماهه mp4 و mp3 روبسته یعنی نمیشه این دو فرمتو دانلود کرد مسوولای محترم هم از همین جناح عزیز اصلاح طلب هستند . خیلی نمی خواهد حرص اینترنت بزنید . نمیگم اسم دانشگاهو و لی دریاچه ی کنارش داره می خشکه ... (308317)
اميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۳ ۰۴:۴۷
متحجران هر چه قدر تلاش كنندتا مانع دست رسي. مردم به تكنولوژي ها ي جديد شوند ، راه به جايي نخواهند برد وتنها كاري كه ميكنند اين است كه ملت رادر عقب افتادگي نگه خواهند داشت ،در مقام مقايسه تكنولوژي وعلوم جديد همچون نور خورشيد است ، اگر مي توانند جلو درخشش خورشيد را بگيرند ، خواهند توانست جلو اين نور را بگيرند ، اينان تنها عرض خود مي برند وزحمت ما مي دارند ، چشم ها را بايد شست ، جور ديگر بايد ديد (308318)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۳/۲۳ ۰۵:۵۲
برای نمونه بسیاری از کلاس های دانشگاه هایی مثل ام آی تی و استانفورد روی شبکه یوتیوب قرار دارد . حتی مشاهده این کلاس ها با فیلتر شکن هم به شانس ربط دارد چرا که مدت کلاس طولانی است و در صورت هر گونه وقفه ارتباطی باز باید از اول کلاس را مشاهده کرد (308319)