به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۷:۱۲
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۰/۲۸ ساعت ۰۷:۱۲
کد مطلب : ۹۹۰۱۳

تحریم‌هاي سوئیفت هم لغو شد

 همزمان با اجرای برجام، سوئیفت یا همان جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی، با صدور بیانیه ای اعلام کرد کلیه بانکهای ایرانی که از فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا خارج شده اند، می توانند با طی کردن روند معمول، مجددا به سوئیفت متصل شده و از خدمات پیام رسانی مالی این شرکت بهره مند شوند. در بیانیه سوئیفت همچنین به مصوبه شورای اتحادیه اروپا در خصوص اجرای چارچوب های قانونی برداشتن تحریم های مالی و اقتصادی آن اتحادیه علیه کشورمان از روز 26 دی ماه 94 اشاره شده است.
لازم به ذکر است پیرو اقدامات بعمل آمده توسط وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلژیک، هفته گذشته در همین رابطه مذاکرات مبسوطی میان نمایندگان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان سوئیفت در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل صورت گرفت و اتحادیه اروپا نیز در یادداشت اطلاع رسانی که امروز منتشر کرد، صریحا بر مجاز بودن ارتباط مجدد بانکهای ایرانی با سوئیفت تاکید کرده است.

دبکا: توافق 8 ماده‌ای ایران و آمریکا
سایت اسراييلي دبکا با انتشار خبری مدعی شد که ایران و ایالات متحده آمریکا بر سر ادامه برنامه هسته ای به توافق رسیده اند و یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هسته ای در سفر غیرمنتظره روز یکشنبه خود به تهران متن توافق هشت بندی مورد گفتگوی ایران و آمریکا را نهایی خواهد کرد. این وب سایت امنیتی – اطلاعاتی اسراییل با ادعای اینکه به متنی هشت بندی از توافق احتمالی ایران و آمریکا دست یافته است ، مفاد هشت توافق بین ایران و آمریکا بر سر بحث هسته ای را منتشر کرد.

بر اساس این گزارش مسوولان ایران با قبول این توافق با آمریکا در صدد به انزوا بردن رژیم تل آویو هستند چرا که به خوبی می دانند بندهایی از این توافق مورد موافقت اسراییل نیست و در عین حال از دستور کار خارج شدن بحث حمله به ایران و تشدید اختلاف در موضع دولت اوباما با رژیم نتانیاهو مطلوب دولتمردان جمهوری اسلامی است که با رسیدن به این توافق حاصل خواهد شد.

در مقابل بنا بر این گزارش ، آمریکا نیز از بازی دو گانه خود و اسراییل (سیاست چماق و هویج) در برابر ایران منفعت می برد چرا که ترکیب تهدید اسراییل به حمله نظامی به ایران با تلاش های دولت اوباما برای حل مساله از راه دیپلماتیک شرایطی را فراهم می کند که دولتمردان ایران برای گریز از جنگ به رویکرد دیپلماتیک روی آورند و با غرب بر سر مساله هسته ای به توافق برسند. دبکا فایل در ادامه هشت بند ادعایی خود درباره توافق ایران و آمریکا را چنین بر می شمرد:

1- ایران و آمریکا توافق می کنند که با توجه به عدم انعطاف پذیری در بعضی مواضع شان این توافق به صورت محرمانه بین دو کشور باشد و در نتیجه این توافق، هم دولت ایران بتواند ادعا کند که به خواست های هسته ای خود رسیده هم دولت آمریکا بتواند در برابر افکار عمومی و جامعه جهانی این ادعا را مطرح سازد که جلوی تهدید اتمی ایران را گرفته است.

2- ایران غنی سازی بیست درصدی را متوقف می کند اما فعالیت سایت هسته ای فردو را بر خلاف خواست اسراییل متوقف نمی کند.
3- ایران 110 کیلو اورانیوم غنی شده 20 درصدی اش را به یک کشور ثالث صادر می کند و در عوض میله های سوخت تحویل می گیرد.
4- هیچ حد نصابی برای تولید اورانیوم با غنای 3.5 تا 5 درصد برای ایران تعیین نمی شود .( ایران تا هر میزان می تواند در این غنا اورانیوم داشته باشد)
5- ایران پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا می کند و
با این کار فعالیت بازرسان آژانس در ایران گسترش می یابد.
6- سایت های مخفیانه هسته ای ایران که واشنگتن هیچ اطلاعی از آنها ندارد کاملا خارج از دید ناظران بین المللی قرار می گیرد.
7- آمریکا واروپا مرحله به مرحله تحریم ها علیه ایران را کاهش می دهند و اجازه می دهند کشورهایی چون چین ، روسیه و ترکیه به همکاری های مالی و بانکی خود با ایران ادامه دهند.
8- آمریکا و اروپا تحریم نفتی را که قرار بوده از اول جولای سال جاری میلادی علیه ایران اعمال شود ، لغو می کنند.

گفتنی است دبیر شورای عالی امنیت ملی اخیراً تصریح کرده است که ایران در مذاکرات هسته ای ذره ای از حقوق خویش کوتاه نخواهد آمد و غربی ها در این باره دچار اشتباه محاسباتی نشوند. هنوز مقامات تهران به ادعاهای فوق که در آستانه سفر آمانو به ایران و مذاکرات بغداد مطرح شده و بازتاب جهانی فراوانی داشته، واکنشی نشان نداده اند.