به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ - ۱۸:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۰۴ ساعت ۱۹:۱۸
کد مطلب : ۲۱۲۰۲۶

کرونا در طولانی‌مدت با بدن چکار می‌کند؟

کرونا در طولانی‌مدت با بدن چکار می‌کند؟
گروه علمی: به گفته کارشناسان بیماری کووید ۱۹ حتی بعد از بهبودی، ممکن است باعث آسیب‌های طولانی‌مدت شود.
به گزارش هافینگتون پست؛ محققان بعد از آنکه با بررسی نشانگرهای بیولوژیکی بیماران بهبود‌یافته، شاهد ضعف عملکرد کبد و آسیب‌های شدید قلبی و ریوی برخی از آنها بودند، اعلام کردند که با از بین رفتن عفونت کووید ۱۹، مشکلات بهداشتی ناشی از این بیماری پایان نمی‌یابد. هنگامی که بدن در معرض عفونت کووید ۱۹ قرار می‌گیرد، دچار التهاب بسیار شدید ناشی از مبارزه سیستم ایمنی بدن با ویروس می‌شود. واکنش‌های التهابی در برخی افراد آنقدر شدید است که منجر به فیبروز ریوی می‌شود. کووید ۱۹ همچنین استرس شدیدی بر قلب تحمیل می‌کند. متخصصان دانشگاه هاروارد می‌گویند التهاب ایجاد شده توسط ویروس کرونا باعث ضعف عملکرد قلب و افزایش خطر لخته شدن خون می‌شود.

دکتر لن هوروویتز، متخصص داخلی بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک می‌گوید: »برخی از افراد که با یک دوره شدید کووید ۱۹ مبارزه کرده‌اند، ممکن است به آریتمی قلبی، نارسایی احتقانی قلب و میوکاردیت (التهاب عضله قلب) و همچنین آسیب‌های عصبی مانند اختلال هوشیاری، سردرد، سرگیجه و ... مبتلا شوند.«
علاوه بر این، ویروس کرونا به طور مستقیم به کلیه‌ها حمله می‌کند. مطالعات نشان داده این ویروس با اتصال به یک نوع گیرنده بر روی سلول‌ها به نام ACE2 به بدن نفوذ می‌کند. این گیرنده نه تنها در سلول‌های قلب و ریه، بلکه در کلیه ها نیز یافت می‌شود. محققان دانشگاه جان هاپکینز نیز تاکید می‌کنند که استراحت در بستر می‌تواند عواقب جدی برای بدن داشته باشد و منجر به تحلیل عضلات و ضعف استخوان‌ها شود. به گفته کارشناسان حوزه بهداشت، اگرچه بسیاری از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود می‌یابند، اما به دلیل این که ماهیت این بیماری و عوارض طولانی‌مدت آن هنوز به درستی درک نشده، بهتر است که با جدی گرفتن نکات پیشگیرانه، هیچ‌وقت به آن مبتلا نشویم.
ورزش منظم، بهترین راه مهار عوارض کشنده کووید ۱۹
سندرم دیسترس تنفسی حاد یا ARDS عامل اصلی مرگ و میر در بیماران مبتلا به COVID-19 است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد ورزش با تحریک یک آنتی‌اکسیدان خاص در بدن، خطر ابتلا به این عارضه کشنده را کاهش می‌دهد. به گزارش بیزینس اینسایدر و به گفته پروفسور ژان یان، متخصص قلب و عروق و محقق دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا، شما باید در کنار تمام رفتارهای محتاطانه در دوران همه‌گیری، از قبیل ماندن در خانه، شستشوی مداوم دستها و رعایت فاصله اجتماعی، رفتار کلیدی دیگری را به یاد داشته باشید: ورزش و فعالیت بدنی منظم.
پروفسور یان به تازگی ثابت کرده که ورزش باعث افزایش تولید آنتی‌اکسیدانی به نام «ﺳﻮﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ دﻳﺴﻤﻮﺗﺎز ﺧﺎرج ﺳﻠﻮلی» یا EcSOD می‌شود که می‌تواند در برابر سندرم دیسترس تنفسی حاد و سایر عوارض محافظت ایجاد کند. این سندرم در ۴۵ درصد موارد، کشنده است و ۸۵ درصد بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. آنتی‌اکسیدان EcSOD، از بافت‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و باعث کاهش التهاب حاد در بدن می‌شود. ورزش همچنین می‌تواند به گردش این آنتی‌اکسیدان در بدن کمک کند و از سایر بافت‌های درگیر بیماری محافظت نماید.
به گفته پروفسور یان، در حالی که تمرین‌های هوازی بهترین راه افزایش تولید EcSOD است، تمرین با وزنه نیز نباید فراموش شود. وی حداقل ورزش برای ۳۰ دقیقه در روز را برای کسانی که به ویروس مبتلا نشده‌اند، توصیه کرد. همچنین افرادی که آلوده هستند و علائم خفیفی دارند، باید سعی کنند در حد متوسط فعالیت بدنی داشته باشند، زیرا استراحت طولانی مدت می‌تواند عوارض درازمدت دیگری به دنبال داشته باشد.
کدام غذاها افسردگی خانه‌نشینی را از شما دور می‌کنند؟
"شما آن چیزی هستید که می‌خورید." این ضرب‌المثل انگلیسی نه تنها به نقش انتخاب‌های غذایی بر سلامت جسم شما اشاره دارد بلکه بر تاثیر غذا بر روحیه و خلق و خوی شما نیز تاکید می‌کند. به گزارش مدیکال‌دیلی؛ برخی از گزینه‌های غذایی وجود دارند که بهترین انتخاب برای بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از افسردگی هستند. غذاهای غنی از امگا ۳ یکی از این گزینه‌ها است. اسیدهای چرب امگا ۳ عمدتا در ماهی‌های چرب یافت می‌شوند. این اسیدها بخصوص اسید دكوزهگزاوائیک یا DHA در بهبود عملکرد مغز، کاهش التهاب در بدن، افزایش سطح سروتونین (هورمون مرتبط با احساس شادی)، و در نهایت کاهش خطر ابتلا به افسردگی نقش دارند.
سبزیجات تیره رنگ مانند کلم بروکسل، اسفناج، کلم بروکلی و  ... نیز سرشار از فولات هستند. گفته می‌شود که فولات یکی از مهمترین منابع تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین است. فقر فولات فقط خطر ابتلا به افسردگی را افزایش نمی‌دهد بلکه باعث افزایش خستگی و ضعف حافظه می‌شود.
پروبیوتیک‌ها را فراموش نکنید. پروبیوتیک‌هایی که در مواد غذایی مانند ماست، کیمچی، کفیر و ... موجود است، نه تنها باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود، بلکه خطر ابتلا به افسردگی را نیز کاهش می‌دهد. غلات کامل مانند جو، برنج قهوه‌ای و نان گندم سبوس‌دار دارای فیبر و ویتامین‌های گروه ب هستند و مصرف آنها به جلوگیری از نوسانات خلقی کمک می‌کند. مصرف غذاهای حاوی پروتئین (مانند مرغ، ماهی، حبوبات، گردو) همراه با غلات کامل نیز باعث آزاد شدن نوراپی‌نفرین و بهبود خلق و خو می‌شود.
مصرف ویتامین D نیز با بهبود سلامت روان مرتبط است. ویتامین D که به طور عمده در نور آفتاب یافت می‌شود، در ماهی‌های چرب، تخم‌مرغ و غذاها و نوشیدنی‌های غنی شده نیز وجود دارد.
مصرف شکلات تلخ در حد اعتدال نیز می‌تواند باعث افزایش خلق و خو شود. شکلات تلخ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که باعث بهبود علائم افسردگی می‌شود.
ویروس کرونا از طریق بسته‌های غذایی منتقل نمی‌شود!
علیرغم ترس از آلودگی احتمالی بسته‌بندی مواد غذایی، در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر خطر انتقال ویروس کرونا از طریق بسته‌های غذایی وجود ندارد و این را کارشناسان سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا می‌گویند. به گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)؛ این سازمان به تازگی به مصرف‌‌کنندگان اطمینان داده که ویروس کرونا از طریق عطسه و سرفه، قابلیت انتقال از طریق انسان به انسان را دارد؛ بر خلاف ویروس‌های دستگاه گوارش مانند نورو ویروس و ویروس هپاتیت A که معمولا افراد را از طریق غذای آلوده بیمار می‌کنند. با این حال کارشناسان این سازمان تاکید می‌کنند برای کاهش استرس و ترس ناشی از آلودگی بسته‌های غذایی، هنگام خرید چند نکته را در نظر داشته باشید:
در فروشگاه و هنگام خرید، از دستکش و ماسک استفاده کنید.
دستمال مرطوب حاوی الکل به همراه داشته باشید و سبد خرید را پاک کنید. اگر از کیسه‌های خرید قابل استفاده مجدد استفاده می‌کنید، قبل از هر بار استفاده آنها را تمیز کنید.
در حین خرید، فاصله اجتماعی را رعایت و حداقل ۲ متر از دیگران فاصله داشته باشید.
هنگام بازگشت به خانه دستان خود را با آب گرم و صابون بشویید.
اگرچه هیچ مدرکی مبنی بر خطر انتقال از طریق بسته‌های غذایی وجود ندارد، با این حال، در صورت تمایل می‌توانید بسته بندی محصول را پاک کرده و به عنوان یک احتیاط اضافی اجازه دهید در مجاورت هوا خشک شود.
مرجع : دویچه وله
برچسب ها: ویروس کرونا