کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

واکنش به آماری که رییس‌جمهور اعلام کرد

این‌روزها همه از حیف و میل 8ساله می‌گویند

7 آذر 1392 ساعت 17:41

گروه اقتصادي: آمار و ارقامی که رییس‌جمهور در گفت و گوی زنده تلویزیونی اعلام کرد، حیرت و واکنش بسیاری از مردم و مسئولان را برعهده داشت. آماری که بیشتر مربوط به حوزه اقتصاد بود و از حیف و میل بیت المال حکایت می کرد.


به گزارش مهر، حسن روحانی در گزارش عملکرد صد روزه دولت و برای اینکه مردم بدانند دولت یازدهم در چه شرایطی کارش را آغاز کرد،از خزانه خالی، کاهش ذخیره انبارهای کالاهای اساسی و کسری بودجه صحبت کرد. رییس جمهور گفت: «در اولین روزهای بعد از انتخابات، اولین مشکلی که با آن روبرو شدیم و برای من نگران‌کننده بود، شرایط کالاهای اساسی در کشور بود. گزارشی از وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفتم و در آن گزارش در ارتباط با وضعیت کالاهای اساسی در کشور توضیح داده شده بود. آنچه در گزارش آمده بود، مرا بسیار نگران کرد، چراکه ما فکر می‌کردیم کالاهای اساسی برای سه - چهار ماه در انبارها وجود دارد ولی در آن گزارش که سه - چهار روز بعد از انتخابات به دست ما رسید قید شده بود که کشور از لحاظ کالاهای اساسی از جمله گندم دچار مشکلاتی است، مثلاً در یکی از استان‌ها برای سه روز در سیلوها گندم وجود داشت.»

او با بیان این‌که در مرداد ماه با خزانه خالی مواجه بودیم، گفت: «خزانه کشور جایی است که درآمدهای دولت به آنجا منتقل می‌شود و مخارج هم از آنجا تامین می‌شود. طبق قانون بودجه باید ماهانه 17 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد می‌داشتیم. چون طبق قانون بودجه درآمد ما در سال 210 هزار میلیارد تومان بوده است.روزی که من کار خود را شروع کردم یعنی 12 مردادماه، موجودی خزانه حدود 1280 میلیارد تومان بود. ما باید آخر ماه، میزان 7 هزار و 500 میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌کردیم که از این مبلغ فقط 2 هزار و 870 میلیارد تومان در خزانه موجود بود. یعنی دولت باید بیش از 4 هزار و 600 میلیارد تومان از بانک استقراض می‌کرد.»

البته روحانی دلیل اعلام آمار و ارقام را فرار از مشکلات ندانست و گفت:‌«من فقط به این دلیل ارقام را اعلام می‌کنم که مردم شرایط را درک کنند. ما مشکلات کشور را با کمک خداوند و مردم حل می‌کنیم. در همین مدت 100 روزه در مسئله تورم، توانستیم یک قدم مهم برداریم. مسئله تورم برای من آنقدر مهم است که تقریبا هر دو سه روز یک بار از مسئولان درباره تورم سوال می‌پرسم و هر هفته هم از میزان تورم آمار می‌گیرم.»

این آمار در حالی اعلام شد که به گفته روحانی و براساس آمار، دولت دهم پولدارترین دولت و در عین حال بدهکارترین دولت بوده و این شرایط اقتصادی از دولت دهم به دولت یازدهم به ارث رسید.  پس از گذشت کمتر از یک روز از ارائه این گزارش، حجت الاسلام سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به شرایط اقتصادی کشور گفت: «ما نباید اجازه می دادیم در دولت دهم بیت المال حیف و میل و خزانه خالی شود و یا نباید آخرین ریال ها را هزینه می کردیم؛ ما نباید قولهای بیش از ظرفیت های موجود به مردم می دادیم و انتظارات آنها را بالا می بردیم.»

سرنوشت نامعلوم مازاد درآمد دولت دهم

این آمار در حالی اعلام شد که پیش از این هم حرف و حدیث هایی درباره مازاد درآمد دولت مطرح شده بود. براساس گزارشی که مدتی پیش خبرآنلاین منتشر کرد و براساس گزارش‌های رسمی، میزان درآمد دولت های نهم و دهم از چهار منبع صادرات نفتی، اوراق مشارکت، مالیات و فروش شرکت‌های دولتی 980 میلیارد دلار بوده است. درواقع از سال‌ 88 تا 91 سرجمع بودجه عمومی کشور رقمی معادل 824 میلیارد دلار بوده و این یعنی 154.5 میلیارد دلار مازاد درآمد برای دولت دهم که البته مشخص نیست که کجاست!

بخشی از این مازاد درآمد باید بر اساس قانون به صندوق توسعه ملی وازیر شده باشد اما الان موجودی صندوق رقمی بین 30 تا 50 میلیارد دلار است. یعنی رقمی بیشتر از 100 میلیارد دلار از منابع ارزی و ریالی در دولت‌های نهم و دهم باید در چرخه اقتصادی کشور خرج شده باشند که بازهم معلوم نیست کجا! پیش از گزارشی که رییس جمهور به مردم ارائه کرد هم، بسیاری از مسئولان کشور مسائلی را درباره درآمد و بدهی های دولت دهم و وضعیت اقتصادی کنونی کشور، مطرح کرده بودند. چند روز پیش عوض حیدرپور، نماینده شهرضا در مجلس شورای اسلامی، گفت: «هربار که به سیاست​های اقتصادی دولت قبل انتقاد می​شود، «جیغ و داد»شان بلند می​شود که سیاه نمایی نکنید.»

او با اشاره به اینکه فاصله درآمدهای دولت پیشین و سرجمع بودجه​هایش 150 میلیارد دلار است، درخواست کرد به نمایندگان مجلس گزارش داده شود که این مبلغ کجاست.


کد مطلب: 22939

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/22939/این-روزها-همه-حیف-میل-8ساله-می-گویند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir