کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

افراطيون، صداوسيما را همچنان در تصرف دارند

مسوول اقدام تحريك‌آميز اخير تلویزیون کیست؟

28 آبان 1392 ساعت 3:00

گروه سياسي: به نظر مي‌رسيد با رفتن احمدي‌نژاد و آمدن روحاني، شيوه صدا و سيماي انحصاري كشور هم تغييري كند و به خصوص مديران اين رسانه به اصطلاح ملي كه حاصل وارونه و منفي افراطشان از سال 88 تا 92 را در نتيجه آراي مردم در 24 خردادماه ديدند و تو دهني محكمي نثارشان آمد، اندكي شرمسار شده و به قول عوام از خر شيطان افراطي‌گري و انحصارطلبي پايين آيند.


اما ظاهرا سند ششدانگ اين تشكيلات به اصطلاح ملي!، به نام يك باند افراطي شكست خورده و عصباني از مردم، خورده كه گاه و بيگاه شرمسارانه اما وقيحانه نيشي به جامعه مي‌زنند و دوباره در اندرون رازآلود خود مي‌خزند. در همين زمينه سايت انصاف‌نيوز، در گزارشي نوشت: شنبه 25 آبان ماه، چند گزارش خبری بر روی آنتن‏‌های شبکه‏‌های تلویزیون ملی رفت که بسیاری را شگفت‌زده کرد. پس از مدت‏ها «تغییر مشی نسبی» رسانه‌ی ملی از مقطع انتخابات 24 خرداد 92، گزارشی ساخته شده‌ی به شدت جناحی با ادبیات افراطیون درباره‌ی اتفاقات ناگوار سال 88 در تمام شبکه‌هاي خبری صداوسیما به نمایش درآمد که گویی تخریب زحمات جمهوری اسلامی در ماه‌هاي گذشته را هدف قرار داده بود تا کام شیرین بخش‌هایی از مردم را در صدمین روز از فعالیت دولت جدید تلخ کند.

پس از انتشار این گزارش ها و بروز واکنش‎‏های بسیاری نسبت به آن، کدورت‏‌های حوادث سال 1388 که کم‏‌کم به فراموشی سپرده شده بود بار دیگر سر باز زد و بسیاری که روابط دوستی خود را در عین اختلاف نظر درباره‌ي حوادث 1388 به واسطه‌ي انتخابات 24 خرداد امسال دوباره ترمیم کرده‏ بودند با پخش این گزارش بار دیگر اختلافات میان مردم زنده و آن روزها به یاد آورده شد.

اقدام رسانه‌ي ملی در شرایطی صورت گرفت که در کنار امید «همه»ی جامعه به عملکرد دولت جدید، مسوولان کشور به انتظار «بخشی» از جامعه نیز توجه کرده و به گفته فرزندان میرحسین موسوی، ملاقات آنها با والدین خود منظم شده و در شرایط بهتری نسبت به ماقبل آن انجام می‏‌شود؛ همچنین شورای عالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات نیز تلویحا مسوولیت حصر را بر عهده گرفته‏‌اند و در مواردی از ایجاد شرایط رفع آن سخن گفته‏‌اند. اما سوالاتی از روی انصاف و حمایت از منافع ملی است که برای بسیاری وجود دارد:

آیا کارشناسان رسانه‌ي ملی، برای تهیه و تنظیم چنین گزارشی نظر رهبری و مسوولین مربوطه مانند شورای عالی امنیت ملی و وزرات اطلاعات را جویا شده بودند یا خیر؟ آیا تحریریه‌‏ای که چنین گزارشی خروجی آن بوده از فکری متفاوت از تحریریه‌‏ای است که در سال 1388 گزارش‌‏های خبری تحریک کننده‌ای تنظیم می‌‏کرد که خشم معترضان را دو چندان می‌‏کرد که یکی از دلایل بی‌‏اعتمادی مردم به رسانه‌ي رسمی و گرایش به ماهواره بود؟

آیا چنین مسوولینی ضرر و زیان چنین تصمیماتی هیجانی، غیر کارشناسی و جناحی خود را می‏‌پذیرند؛ عواقبی که برخی از نمایندگان مجلس نیز آن را تذکر داده‏ بودند؟ و آیا مسوولیت تحریک احساسات و عواقب غیر مستقیم چنین عملی مانند بی‌‏اعتمادی (حداقل بخشی از مردم) به رسانه‌ي ملی را بر عهده خواهند گرفت؟

مسوولین رسانه‌ي ملی یا اسناد هماهنگی احتمالی اقدام اخیر با رهبری و شورای عالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات را منتشر کنند (هر چند به نظر می‌سد چنین هماهنگی اصلا نشده است)، یا افراد احتمالا خودسری که دست به این کار زده‌اند را معرفی کنند یا فرصت عذرخواهی و توبه نسبت به رفتار خود را در برابر مردم از دست ندهند.

خباز: عده‌ای نانشان در تکرار اتفاقات 88 است


در همين زمينه محمدرضا خباز  به سايت خبري سلام‌نو گفت: همانطور که بار‌ها مسئولین عالی رتبهٔ کشور، به ویژه رهبر معظم انقلاب تاکید فرموند و مردم نیز انتظار دارند بر خلاف گذشته که شرایط پر از تنش بود و کشور با تنش اداره می‌شد، پس از استقرار دولت تدبیر و امید، علاوه بر دستگاه‌هایی که زیر نظر دولت هستند باقی دستگاه‌هایی که در اداره کشور موثرند هم به آرامش در کشور کمک کنند.

این نماینده سابق مجلس گفت: یکی از شرایط بسیار مهمی که امید را دل ایجاد می‌کند و زمینه سرمایه گذاری را برای سرمایه گذار داخلی و خارجی فراهم می‌آورد، امنیت و آرامش در کشور است. بنابراین همهٔ ما این وظیفه را داریم که به نحوی کمک کنیم تا موضوعات اختلافی به حداقل برسد. نباید کسانی که دستی بر کار دارند، بنزین بر آتش اختلاف بریزند و این آتش را مجددا شعله‌ور کنند. دولتی که امروز روی کار آمده، اعلام کرده که با هرگونه افراط و تفریط مخالف است و می‌خواهد ثبات و آرامش را به کشور بازگرداند. تا کی قرار است این بحث‌ها ادامه داشته باشند؟

خباز در خصوص رعایت عدالت تاکید کرد: اگر واقعا شرایطی فراهم بود که دیگران هم چنین امکاناتی داشتند و می‌توانستند نظرات خود را بیان کنند و امکانات دولتی هم در اختیار آن‌ها هم قرار می‌گرفت، چه بسا امکان داشت به عدالت نزدیک شویم. ولی در این شرایط عدهٔ زیادی را متهم کردن و در ‌‌‌نهایت زمینه اختلاف و ناراحتی مردم را فراهم نمودن هنر نیست. پرداختن به مسائل قدیمی که می‌دانیم عدهٔ زیادی را در داخل کشور مورد رنجش قرار می‌دهد، کار پسندیده‌ای نیست.

نماینده سابق 7 دوره مجلس در پاسخ به سوالی درباره اثرات این اقدامات صدا و سیما اذعان داشت: اثرات منفی این رفتار‌ها از جانب برخی دستگاه‌ها این است که آن آرامشی که باید در کشور وجود داشته باشد را از بین می‌برد و همچنان در ذهن این مسئله عنوان می‌شود که همچنان قرار است بر طبل جنگ کوبیده شود. وی در پایان تاکید کرد: از تکرار وقایع سال ۸۸ تنها کسانی سود می‌برند که نانشان در دعواست و می‌دانند اگر آرامش به وجود آید، جایگاهی را در کشور نخواهند داشت و در این میان تنها ضررش را کشور و مردم می‌برد.


کد مطلب: 21823

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/note/21823/مسوول-اقدام-تحريك-آميز-اخير-تلویزیون-کیست

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir