کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تحلیل علت هتاکی کیهان به آیت الله صانعی

23 آذر 1392 ساعت 12:50

گروه سياسي: سايت انصاف نیوز، نوشت: روزنامه ی کیهان، حامی محمود احمدی نژاد در دو انتخابات 84 و 88 و حامی سعید جلیلی در انتخابات 92، در واکنش به پیشرفت دیپلماسی در مدت کوتاه 100 روزه روی کار آمدن دولت جدید، با توهین به آیت الله صانعی، از مراجع تقلید به بهانه ی حمایت از کاهش تنش میان ایران و آمریکا، سعی کرد که حمایت رهبری از دیپلماسی جدید دولت جمهوری اسلامی را نادیده بگیرد.


کیهان در ستون ویژه ی شماره شنبه با عنوان «یک روحانی آلت دست فتنه‌گران می‌گوید ایران و آمریکا از هم بگذرند»، نوشت: «باید از آقای صانعی پرسید ملت ایران باید 25 سال حمایت آمریکا از رژیم جبار و غارتگر و مفسد پهلوی و کودتای 28 مرداد را فراموش کنند یا حمایت‌های کاخ سفید از رژیم متجاوز صدام و همه گروهک‌‌های ضد انقلاب را که هر کدام دست خود را در خون ملت ایران شستند؟ ترور و خرابکاری مورد حمایت سازمان سیا را از یاد ببرند یا تدارک کودتا و اعمال تحریم‌های ضد انسانی را؟ از خون 290 شهروند بی‌گناه هواپیمای مسافربری اغماض کنند یا ده‌ها هزار قربانی تسلیحات شیمیایی صدام که با چراغ سبز آمریکا مورد استفاده قرار گرفت؟ یادآور می‌شود آشوبگران وابسته به ضد انقلاب در شعارهای معنادار فتنه سبز که در رسانه‌های آمریکایی نظیر رادیو فردا بازتاب پیدا کرد، مدعی بودند "مجتهد (روحانی) واقعی- منتظری، صانعی". این نکته نیز سزاوار گفتن است که برخی مقامات آمریکایی در طول 3 دهه گذشته و پس از انواع دشمنی‌ها با ملت ایران، پس از بازنشستگی مدعی شده‌اند ایران و آمریکا باید از یکدیگر بگذرند!»

در اینجا نکات زیر درباره ی نوشته ی هتاکانه ی کیهان قابل تامل است:


1 - کیهان پیش از انتخابات 24 خرداد، بارها بر دوگانه ی سازش و مقاومت تاکید کرده و جلیلی و احمدی نژاد را نماد مقاومت و حسن روحانی را نماد سازشکاری خوانده بود؛ در حالی که «مقاومت» و «نرمش قهرمانانه» هر کدام در مقاطعی از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی در پیش گرفته شده است و حسن روحانی نیز پیش از انتخابات بر لزوم حل کردن مساله ی هسته ای با آمریکا به عنوان کدخدای غرب تاکید داشت ولی همین موضوع دستمایه ی حمله های کیهان به او بود. مقاومت کیهان در برابر اجرایی شدن این سیاست، طبیعی و قابل پیش بینی بود و حتی پس از عملی شدن آن نیز این روزنامه در حال مقاومت و تلاش برای متوقف کردن ادامه ی آن است.

2 - گفتگوی تلفنی روحانی و اوباما، روسای جمهور ایران و آمریکا و ساعت ها مذاکرات و همکاری های وزرای خارجه ی دو کشور در مدت اخیر، همانطور که همه ی مسوولین کشور تاکید کرده اند در چارچوب لازم و ضمن فراموش نکردن گذشته بوده است؛ بنا بر این از نظر دولتمردان جمهوری اسلامی ایران، مذاکره و همکاری برای حل مسایل موجود، بدون فراموش کردن گذشته صورت گرفته، هر چند این احتمال هم وجود دارد که تفاهم ژنو پس از 6 ماه ادامه نیابد. این همکاری و مذاکرات اخیر، صرفا مذاکراتی واقعی و به دور از قرائت بیانیه و به حاشیه رفتن هایی است که در سالها گذشته به قول دکتر ولایتی، مشاور ارشد رهبری در امور بین الملل توسط تیم دیپلماسی دولت قبل انجام گرفته و فرصت هایی را از دست داده بود.

3 - اتفاقات اخیر دستگاه دیپلماسی، با هماهنگی کامل همه ی نهادها و به ویژه رهبری انجام شده و اساسا موضوع هسته ای و مذاکره با آمریکا به صورت عرفی در اختیار دولت ها نبوده و دولتمردان جدید نیز در این مدت بارها به نقش و هماهنگی با رهبری در این باره تاکید و تصریح کرده اند. کیهان و دیگر افراطیون مخالف سیاست جدید دولت جمهوری اسلامی ایران، با آگاهی از این موضوع، اما از آنجایی که امکان ابراز مخالفت با نظر ایشان را ندارند، به دنبال بهانه ای برای مخالفت با رویکرد دستگاه دیپلماسی و نادیده گرفتن آن حمایت هستند.


کد مطلب: 24622

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/24622/تحلیل-علت-هتاکی-کیهان-آیت-الله-صانعی

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir