به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۱۸:۴۱
 
۱۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۷/۰۴ ساعت ۲۰:۲۱
کد مطلب : ۱۱۶۹۷۸
دی‌میستورا در نشست فوق‌العاده شورای امنیت:

حوادث شرق حلب دردناک و شوک‌آور است

گروه بین‌الملل: نماینده سازمان ملل در امور سوریه در نشست امشب ویژه شورای امنیت درباره بحران انسانی و کشتار وسیع در حلب ضمن تاکید بر عدم استعفایش، راهکار نظامی را برای حل بحران سوریه مناسب ندانست.
حوادث شرق حلب دردناک و شوک‌آور است
استفان دی میستورا اعلام کرد: توافق آمریکا و روسیه درباره سوریه وارد مرحله خطرناکی شده است. تعداد کشته شدگان در حومه حلب از زمان پایان مدت آتش بس به 213 نفر رسیده است. آتش بس 12 سپتامبر به کاهش خشونتها در سوریه انحامید اما اوضاع پس از هدف قرار گرفتن کاروان کمک رسانی در نزدیکی اورم الکبری در نزدیکی حلب بحرانی شد.

وی در سخنانی در نشست ویژه شورای امنیت درباره حلب گفت: نشست اخیر گروه حامی سوریه به نتایج دلخواه نرسیده است. حدود ۲۷۰ هزار نفر در حلب تحت محاصره به سر می برند. محاصره جاده کاستیلو به توقف کمک های غذایی به حلب منجر شد. دی میستورا بدون اینکه به اوضاع محاصره شدگان در دیگر مناطق اشاره ای کند، بیان کرد: حوادث شرق حلب دردناک و برای سوری ها شوک آور است. کاروان کمک های بشردوستانه در حومه حلب در معرض حمله وحشتناک قرار گرفت. در حلب جنایات جنگی رخ می دهد.

وی تاکید کرد: در حلب شاهد تشدید درگیری ها هستیم و اوضاع بحرانی است. اوضاع انسانی در حلب به سبب ادامه محاصره و تشدید درگیری ها به شرایط سختی رسیده است. دی میستورا خواستار آتش بس ۴۸ ساعته برای کمک رسانی به شرق حلب شد. نماینده سازمان ملل اعلام کرد: هیچ طرفی مسئولیت حمله به کاروان انسان دوستانه را برعهده نگرفته است. وی از همه خواست که زیر ساختها را هدف قرار ندهند.

دی میستورا اعلام کرد: ما نمی پذیریم که آتش بس زیر آوار حلب دفن شود. وی ضمن مخالفت با هرگونه استعفا افزود: استعفای من نمایانگر این خواهد بود که جامعه بین الملل از مسئولیت خود در برابر سوری ها شانه خالی کرده است و سازمان ملل هرگز سوری ها را رها نمی کند و شما از سوری ها و حمایت از آنها دست برندارید. نماینده سازمان ملل تاکید کرد: اینکه طرفی بتواند در سوریه پیروزی به دست آورد محال است. این ملت سوریه است که هر روز بازنده تر از روز قبل می شود. پیروزی نظامی در سوریه به ویژه حلب ناممکن است و بسیاری از تحلیلگران سیاسی بر این موضوع تاکید دارند. سوری ها خواستار آتش بس و در پیش گرفتن راهکار های مطمئن و قابل اعتماد هستند. همه طرفها در قبال آتش بس در سوریه مسئوول هستند. وی از شورای امنیت خواست که نقشه راهی برای حل بحران سوریه پیدا کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، امروز نشست فوق‌العاده‌ای برای بررسی اوضاع حلب در شمال سوریه، تشکیل شده است. آمریکا، انگلیس و فرانسه خوستار تشکیل این نشست شده‌اند. وزیران خارجه آمریکا و قدرت‌های اروپایی می‌گویند ادامه آتش‌بس و تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران سوریه، به خواست و تمایل روسیه بستگی دارد.

گروهی متشکل از وزیران خارجه آمریکا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، آلمان و نماینده ارشد اتحادیه اروپا، می‌گویند اکنون وقت آن است که مسکو نشان دهد، واقعا قصد دارد «گام‌هایی اساسی» برداشته و «تلاش‌های دیپلماتیک را نجات دهد». واشنگتن و هم‌پیمانان اروپایی آن، بارها از مسکو خواسته‌اند به دولت سوریه فشار آورد تا کمک‌رسانی به مناطق مختلف آن کشور ممکن شود، و از بمباران مناطقی که تحت کنترل شورشیان مورد حمایت غرب است، دست بردارد.

جانسون: روسیه در سوریه مرتکب جنایت جنگی شده است

وزیر خارجه انگلیس اقدامات روسیه در سوریه را محکوم و مسکو را به ارتکاب جنایت جنگی در حلب متهم کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس امروز (یکشنبه) مدعی شد: دولت روسیه هم به دولت دمشق کمک می‌کند و هم خودش در سوریه سلاح به دست گرفته است. وی گفت:" روسیه مسئول طولانی شدن جنگ در سوریه است و چه بسا با هدف گیری کاروان امدادرسانان سازمان ملل مرتکب جرائم جنگی نیز شده است. وقتی حرف از حوادثی چون بمباران کاروان امدادرسانی در حلب می‌شود باید به این مساله توجه کنیم که اگر این حمله با علم و آگاهی به اینکه افراد مورد حمله غیرنظامیان بی گناه بوده‌اند صورت گرفته این یک جنایت جنگی وحشتناک است."

دولت‌های دمشق و مسکو دخالت در حمله روز دوشنبه را علیه کاروان‌های صلیب سرخ و سازمان ملل رد کرده و گفتند که در این باره نقشی نداشتند اما بوریس جانسون گفته بر این باور است که این حمله توسط جنگنده های روسی صورت گرفته است. وی واکنش غرب را به این حمله مورد انتقاد قرار داد و گفت: هیچ واکنش خوبی از جانب دولت های غربی درباره این موضوع صورت نگرفته است. جانسون مدعی شد: "از سرگیری حملات دولت سوریه علیه مخالفان نیز وحشیانه است." وی همچنین درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز گفت: ما کار زیادی برای انجام دادن داریم تا این روند قطعی شود اما زمانیکه انجام شد،‌ کشور اجازه طولانی شدن روند خروج را نمی‌دهد.

وزیر خارجه انگیس در جریان مصاحبه با شبکه خبری بی.بی.سی گفت: به نظرم مساله حساس و مهم این است که ما نباید پیش از کریسمس این کار را انجام دهیم. اما پس از آن همانطور که نخست وزیر گفته روند باید به طور کامل اجرایی شود. در مقابل ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پاسخ به این اتهام زنی‌ها گفت: اگر به جنگ عراق نگاهی بیفکنیم می‌بینیم این اتهامات در وهله اول متوجه خود انگلیس است همه گفته‌های جانسون درست است الا دو کلمه و آن جایگزینی کلمه انگلیس با واژه روسیه است و کلمه عراق با لفظ سوریه!