به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۱۴:۵۹
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۷/۱۹ ساعت ۰۱:۲۴
کد مطلب : ۱۸۹۶۱۶
گزارش یورونیوز و دویچه‌وله آلمان از حضور آزاد و غیرگزینشی زنان در ورزشگاه آزادی

وقتی تماشاچیان از بازیکنان مهم‌تر شدند!

قفل ۴۰ ساله درهای آزادی شکست
وقتی تماشاچیان از بازیکنان مهم‌تر شدند!
گروه ورزشی: دویچه‌وله آلمان نوشت: یک مسابقه مقدماتی و کم اهمیت به رویدادی کلان تبدیل شده است. عکس‌ها و فیلم‌های ورود دختران به آزادی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد. در مدخل ورزشگاه از آنها و ناظر فیفا با هندوانه و شربت پذیرایی کردند. بازی ایران و کامبوج یک مسابقه مقدماتی و کم‌اهمیت است اما رسانه‌ها از صبح پنجشنبه ۱۸ مهر به پوشش اخبار آن مشغولند. عکس‌ها و فیلم‌های ورود دختران به آزادی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در مدخل ورزشگاه از آنها و ناظر فیفا با هندوانه و شربت پذیرایی کردند. ورزشگاه آزادی روز ۱۸ مهر شاهد یک دیدار تاریخی بود. موضوع به ماهیت و اهمیت مسابقه مربوط نمی‌شود، بلکه به حضور علنی تماشاچیان زن در استادیوم باز می‌گردد. دخترها و زن‌ها این بار مجبور نیستند ریش بگذارند، گریم کنند و اضطراب لو رفتن و دستگیری در زمان بازرسی بدنی را به جان بخرند. 
دخترانی که وارد ورزشگاه شده‌اند، فیلم‌ها و عکس‌های خودشان را به اشتراک گذاشته‌اند. بعضی از آنها از خوشحالی گریه می‌کردند. جایگاه مردان در استادیوم آزادی خالی مانده، تیم ایران در 90 دقیقه چهارده گل به حریف زد، اما اصل خبرها کماکان به دختران، واکنش‌های آنها و احساسات‌شان بر می‌گردد. خبرگزاری ایرنا می‌نویسد شمار تماشاچیان زن در این بازی ۴۰۰۰ نفر است. بسیاری از رسانه‌های داخلی شور و شوق تماشاچیان زن و انتظار آنها برای ورود به آزادی را پوشش دادند. بحث در باره دیدار ایران-کامبوج در شبکه‌های اجتماعی داغ‌تر از رسانه‌های رسمی است. مجید توکلی، کنشگر اجتماعی و سیاسی، در توییتر می‌نویسد: «ماجرای ورود زنان به ورزشگاه تازه آغاز شده و ج. ا وارد بازی‌ای شده که ادامه یافتن‌اش می‌تواند به یک تغییر فرهنگی جدی منجر شود.» ‌عفو بین‌الملل قبل از مسابقه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که مقامات ایران باید تمام محدودیت‌های مربوط به حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تماشای ‌مسابقات فوتبال را لغو کنند. به خلاف عکاس‌ها و فیلمبرداران حاضر در استادیوم آزادی، تلویزیون جمهوری اسلامی، تصاویر تماشاچیان زن مسابقه را نشان نمی‌دهد و این در حالی است که جایگاه‌های زنان پر است و جایگاه مردان خالی.

گلباران کامبوج در حضور پرشور زنان

سایت یورونیوز هم نوشت: تیم ملی فوتبال ایران در نخستین حضور آزاد و غیرگزینشی زنان در ورزشگاه آزادی تهران طی ۴۰ سال گذشته، تیم ملی کامبوج را گلباران کرد و ۱۴ شادی گل تقدیم آنها کرد.
نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ زن ایرانی پس از گشایش قفل ۴۰ ساله درب‌های ورزشگاه‌های فوتبال به رویشان، بعدازظهر روز پنجشنبه(۱۸ مهرماه)، غرق شادی و فریاد شوق وارد آزادی شدند تا شاهد دومین مسابقه تیم ملی فوتبال ایران در جریان رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۴ قطر باشند. در حالی که تنها حدود هزار تماشاچی مرد ایرانی به اضافه یک طرفدار مرد تیم کامبوج در ورزشگاه حضور داشتند، صدها طرفدار زن تیم ملی فوتبال ایران ساعت‌ها پیش از آغاز این مسابقه پشت درهای آن به انتظار نشسته بودند و با گشایش درها چهار جایگاه آزادی را که از طریق سیستم فروش الکترونیکی بلیت کسب کرده بودند، با تشویق‌های پرشور خود به قلب ورزشگاه بدل کردند.

مسابقه ساعت ۱۷ به وقت تهران آغاز شد. تیم ملی ایران با سرمربی‌گری مارک ویلموتس، بازی را بسیار تهاجمی آغاز کرد و در دقیقه چهارم بازی با ضربه احمد نوراللهی به گل اول خود دست یافت. رخدادی که ورزشگاه آزادی را با غلبه واضح فریاد شوق زنان منفجر کرد. از این پس گلزنی‌ها و فرصت‌های پرتعداد فوتبالیست‌های ایرانی و تشویق بی‌پایان زنان بود که تا پایان بازی مدام تکرار می‌شد.
اولین هت تریک را سردار آزمون، مهاجم تیم ایران در نیمه اول این دیدار رقم زد. او در دقایق ۱۱، ۳۵ و ۴۴ سه گل به ثمر رساند. البته کریم انصاری‌فرد نیز گلزنی‌های خود را از دقیقه ۴۰ آغاز کرد ولی با ثبت سه گل دیگر در دقایق ۴۹، ۶۱ و ۸۸ در این بازی چهار گله شد.
محمد محبی، هافبک جوان تیم ایران نیز در اولین تجربه ملی خود موفق به گلزنی در دقایق ۶۵ و ۶۷ شد. همچنین مهدی طارمی نیز در دقایق ۲۲ و ۵۵ دروازه کامبوج را گشود. دو گل دیگر تیم ملی ایران را محمدحسین کنعانی زادگان و میلادی محمدی در دقایق ۱۸ و ۸۵ به ثرم رساندند.

البته در نیمه دوم بازی و در دقیقه ۴۷ تیم کامبوج صاحب یک ضربه پنالتی شد که با درخشش علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان ایران به گل بدل نشد. تیم ایران در این مسابقه دو تعویض داشت که در جریان آنها در دقیقه ۴۷ بازی سردار آزمون جای خود را به مسعود شجاعی داد و در دقیقه ۷۳ نیز میلاد محمدی با محمد محبی تعویض شد. ایران و کامبوج پیش از این تنها دو بار با هم مسابقه داده بودند که هر دوی آنها در جام ملت‌های ۱۹۷۲ بوده و هر دو بازی به سود ایران به پایان رسیده بود. با این پیروزی پرگل، ایران با کسب ۶ امتیاز از دو بازی به صدر گروه سوم این مسابقات رفت و بالاتر از بحرین، عراق، هنگ‌کنگ و کامبوج قرار گرفت.
عکاسان و خبرنگاران حاضر در ورزشگاه با وجود به ثمر رسیدن ۱۴ گل در جریان بازی بیشتر حواسشان به جایگاه زنان بود تا سوژه‌ها و حواشی حضور ویژه آنها را از دست ندهند. همچنین یوری ژورکائف، ملی پوش اسبق فرانسه، روز پنج‌شنبه به عنوان نماینده فیفا بر نحوه رفتار فدراسیون فوتبال ایران در مورد حضور زنان در ورزشگاه آزادی نظارت داشت. آخرین ورود آزاد زنان ایرانی به ورزشگاه به مهر ماه سال ۱۳۶۰ باز می‌گردد.