به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۹:۰۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۱۱ ساعت ۱۲:۴۵
کد مطلب : ۲۱۲۹۴۳

مقام پزشكی آمریکا: اثبات تاثیر داروی رمدسیویر بر کاهش دوره درمان کرونا

مقام پزشكی آمریکا: اثبات تاثیر داروی رمدسیویر بر کاهش دوره درمان کرونا
گروه علمی: مشاور امور بهداشت کاخ سفید، گفته است، نتایج و داده‌های یک کارآزمایی بالینی درباره تاثیر داروی رمدسیویر، محصول گیلیاد ساینس، امیدوار کننده و خبر خیلی خوبی برای بهبود بیماران مبتلا به ویروس کرونا، کووید ۱۹، است.
دکتر آنتونی فاوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، که با خبرنگاران در کاخ سفید صحبت می‌کرد، اظهار داشت، نتایج آزمایش داروی رمدسیویر بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا نشان می‌دهد که این دارو «تاثیر مثبت و روشنی بر کاهش دوره بهبود» دارد. مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا تصریح کرد، بیمارانی که داروی رمدسیویر مصرف کردند دوره بهبود آنها ۱۱ روز بوده است در حالی که بیمارانی که یک دارونما مصرف می‌کردند دوره بهبود آنها ۱۵ روز بوده است. وی با این حال تاکید کرد، تاثیر داروی رمدسیویر به لحاظ آماری هنوز قابل توجه نیست. در همین حال موسسه ملی بهداشت آمریکا هم آمار مربوط به این دارو را منتشر کرده است که براساس آن آمار مرگ و میر در بین بیمارانی که رمدسیویر مصرف کردند ۸ درصد و برای بیمارانی که یک دارونما مصرف کردند بیش از ۱۱ و نیم درصد بود.
 
مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا تاکید کرده است: آنچه که نشان داده شده به معنی این است که یک دارو راه این ویروس را مسدود می‌کند. انتظار می رود نتایج كامل آزمایشات دارویی را كه توسط موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی انجام شده است، به زودی منتشر شود. سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا (اف دی ای) هم روز چهارشنبه گفته که در حال مذاکره با شرکت دارویی گیلیاد است تا هرچه زودتر داروی رمدسیویر در اختیار بیماران قرار گیرد. با این حال، سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا از ابراز نظر در خصوص تایید رمدسیویر خودداری کرده است.

شرکت آمریکایی گیلیاد ساینس هم اعلام کرده است٬ مطالعات اولیه در این زمینه به پایان رسیده، ولی توضیح بیشتری ارائه نکرده است. «سی ان بی سی نیوز» می‌گوید، رمدسیویر پیشتر نشان داده بود که تاثیری مثبت برای درمان «سارس» و «مرس» دارد. برخی از مقام‌های بهداشتی آمریکا، چین و شمار دیگری از کشورها از زمان شیوع ویروس کرونا از داروی رمدسیویر برای درمان این ویروس کرونا استفاده کرده‌اند. رمدسیویر در اصل برای درمان ابولا ساخته شده بود. شرکت دارویی گیلیاد اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد، آماده است تا یک میلیون و نیم میلیون دوز رمدسیویر موجود خود را به بیمارستان‌ها اهدا کند که می‌تواند برای درمان ۱۴۰ هزار بیمار مورد استفاده قرار گیرد.

وعده کمپانی داروسازی در پی نتایج «مثبت» کارآزمایی داروی رِمدِسیویر در مقابله با کرونا

همسر و فرزند یک پرستار اسپانیایی که جان خود را از دست داده‌است در حالی‌که همکارانش به یادش در کنار این دو جمع شده‌اند

در حالی‌که خبرهای نویدبخشی از اثرگذاری داروی «رمدسیویر» (Remdesivir) بر بیماری کووید-۱۹ منتشر شده، مدیرعامل شرکت سازنده دارو می‌گوید آن‌ها «دسترسی همگان در سراسر جهان را تضمین می‌کنند».
ساعتی پس از آن‌که دکتر آنتونی فاوچی، مشاور امور بهداشت کاخ سفید، اعلام کرد نتایج و داده‌های کارآزمایی بالینی درباره تاثیر داروی رمدسیویر امیدوار کننده است، «استَـت»، وب‌سایت تخصصی در زمینه بهداشت و سلامت، سراغ مدیر عامل گیلیاد رفت. از مهم‌ترین نکاتی که در مصاحبه با دنیل اوُدی، مدیرعامل اجرایی شرکت آمریکایی «گیلیاد»، مطرح شده، دسترسی عمومی به داروی احتمالی‌ست. استت‌نیوز خود تاکید کرده که اعتماد عمومی به شرکت‌های بزرگ اندک است؛ به‌ویژه وقتی صحبت از بهای احتمالی داروها و برنامه این شرکت‌ها برای کسب سود در میان است. اودی تاکید کرده شرکت او «وظیفه خود را درک می‌کند». او می‌گوید اگر دارو به تائید نهایی و تولید برسد، از ماه ژوئیه به بعد، گیلیاد با دولت و خدمات بهداشتی همکاری نزدیکی خواهد کرد تا در مورد دسترسی مردم و مقرون به صرفه بودن آن برای دولت‌ها اطمینان حاصل شود.

همه‌گیری ناشی از ویروس کرونای جدید، و بیماری کووید-۱۹، به بزرگ‌ترین چالش درمانی، اقتصادی و اجتماعی معاصر در سطح بین‌المللی تبدیل شده‌است. بسیاری از کشورها قوانین سخت‌ ترددی و محدودیت‌های مختلفی را اجرا کرده‌اند، کسب‌وکارها تعطیل شده، اقتصاد با شوکی بی‌سابقه روبه‌رو و خدمات درمانی زیر چنان فشاری قرار گرفته که سال‌هاست شبیه آن دیده نشده است. از آن‌جایی که تولید واکسن به زمان بسیار بیشتری نیاز دارد و کارآزمایی بالینی واکسن‌های احتمالی نیز فعلا در مراحل اولیه است، دارو یکی از مهم‌ترین عواملی‌ست که می‌تواند تا حدی بازگشت به روند عادی زندگی را محتمل سازد.

به همین دلیل اظهارات دکتر فاوچی در مورد داروی تحت آزمایش شرکت گیلیاد بازتاب‌ گسترده‌ای داشته‌است.
دنیل اوُدی به استت‌نیوز گفته شرکت او مسئولیت خود را «بسیار جدی می‌گیرد» و افزوده «مهم نیست چه روشی پیدا شود، ما اطمینان می‌دهیم که دسترسی جهانی به دارو ممکن باشد و بیماران در اولویت قرار گیرند». البته رمدسیویر تنها دارویی نیست که در حال حاضر تحت کارآزمایی قرار دارد و برخی داروهای دیگر نیز در مراحل یا فازهای جدی قرار گرفته‌اند. روز چهارشنبه علاوه بر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، نشریه تخصصی ساینس نیز گزارشی منتشر کرد که در آن اظهار شده نتایج آزمایش‌های فعلی حاکی‌ست رمدسیویر ممکن است بتواند به بیماران کمک کند. ساینس یادآوری کرده نتیجه کارآزمایی بالینی فعلی از آن جهت که برای نخستین بار در سطح گسترده و با دقت وسیع بر بیماران در بیمارستان انجام شده، اهمیت زیادی دارد؛ و هرچند معتدل، اما قابل اتکا است.

البته نتایج دیگری نیز از کارآزمایی رمدسیویر بر گروه‌های کوچک‌تر منتشر شده و برخی از آن‌ها نشان می‌دهد این دارو چندان نتیجه‌بخش نیست. برای نمونه پژوهشی که روز گذشته نشریه تخصصی لنست از آزمایش‌های قبلی در چین منتشر کرد. ساینس می‌گوید با همه این‌ها هیچ یک از کارآزمایی‌ها تا کنون قدرت کارآزمایی موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا را نداشتند. هرچند هنوز هم تردیدهای مختلفی در مورد میزان تولید و نحوه تجویز دارو وجود دارد؛ و ممکن است حتی در صورت تائید نهایی فعلا محدود به موارد یا شمار مشخصی از بیماران، به‌ویژه در شرایط وخیم و یا ریسک بالا، شود. کووید-۱۹ در اکثر مبتلایان پیامدهای خفیف یا معتدلی دارد و درمان‌پذیر است. با این حال این بیماری در شماری از موارد شدید خواهد شد و بیمار را روانه مراقبت‌های ویژه می‌کند. درصدی از بیماران نیز جان خود را از دست می‌دهند.