به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۱۸:۴۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۵/۱۳ ساعت ۰۹:۲۱
کد مطلب : ۲۲۵۷۵۹

ادای نذر براساس نیاز جامعه باشد

ادای نذر براساس نیاز جامعه باشد
گروه جامعه: یک روانشناس اجتماعی با اشاره به گسترش کمک‌های مردمی و «نذر سلامت» همزمان با نزدیک شدن ماه محرم گفت: ادای نذر می‌تواند براساس نیاز جامعه باشد. امام حسین برای آزادی و انسانیت قیام کرد و گسترش کمک‌های مردمی و نذر سلامت با فرهنگ عاشورایی و شهادت امام حسین (ع) و یارانش ارتباط دارد.
مهرداد فلاطونی  با بیان اینکه ویروس کرونا همه دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی یکی از ابعاد این ویروس بوده که زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده، به طوریکه در حال حاضر برخی افراد به ویژه صاحبان کسب و کارها و مشاغل آزاد و کارگران دچار مشکلاتی شده‌اند؛ اما به طور کلی مشکل تهیه و تامین غذا و مواد ضدعفونی‌کننده و همچنین نبود امکانات بهداشتی از مسائلی است که به دنبال این ویروس بیشتر شده البته بروز کرونا نشان داده که مردم بیشتر می‌توانند به یاری و کمک یکدیگر بشتابند.
وی با بیان اینکه باید مشکلات اقتصادی و معیشتی ناشی از کرونا را یکی از مشکلات جامعه و به نوعی گره اقتصاد معیشتی بدانیم، تاکید کرد: در حال حاضر در آستانه ماه محرم قرار داریم و براساس شعائر اسلامی مردم اغلب نذرهایشان را در این ایام ادا می‌کنند؛ این نذرها عمدتا میان افرادی پخش می‌شود که به طور مداوم از مواد غذایی ارتزاق می‌کنند، اما افرادی هستند که به نان شب‌شان محتاج‌اند؛ لذا بهتر است باتوجه به شرایطی که در آن قرار داریم اینگونه افراد نیازمند را شناسایی و با راه‌اندازی تشکل‌هایی، مواد غذایی و نذر خود را میان آن‌ها پخش کنیم.

این روانشناس با تاکید بر اینکه ادای نذر می‌تواند براساس نیاز جامعه باشد، افزود: البته این فرهنگ نباید تنها منوط به عاشورا و محرم باشد و تا زمانی که کرونا وجود دارد باید ادامه داشته باشد.فلاطونی معتقد است که اگر افراد بتوانند به افراد نیازمند کمک کنند، ولو کمکی کوچک؛ نه تنها دست افراد نیازمند را گرفته‌اند، بلکه از نظر روحی نیز خودشان احساس شادی خواهند داشت زیرا براساس اصول روانشناسی، شادی که از سوی سلیگمن مطرح شده، انسان‌ها به دنبال رسیدن به شادی عمیق هستند و شادی عمیق زمانی اتفاق می‌افتد که انسان‌ کارهای بزرگی انجام دهد.وی در ادامه درباره چگونگی گسترش کمک‌های مردمی و «نذر سلامت» اینطور توضیح داد: گسترش کمک‌های مردمی و «نذر سلامت»، نیازمند همدلی و همراهی سازمان‌های بزرگ مانند صدا و سیما، شهرداری و آموزش و پرورش است؛ یکی از مراکزی که در این شرایط می‌تواند بسیار کمک‌ کند آموزش و پرورش و آموزش عالی است که به دنبال گسترش آموزش‌های مجازی به راحتی می‌توانند در ترویج چنین دیدگاه‌هایی موثر باشند. همچنین مراجع تقلید نیز می‌توانند فتوایی در این باب دهند که شاهد چنین رویکردی نیز بوده ایم. 

فلاطونی افزود: سازمان‌های مردم نهاد نیز باید با راه‌اندازی کانون‌ها و کمپین‌هایی برای انجام کار خیر در راستای مقابله با کرونا فعالیت کنند. از سوی دیگر نیز باید گروه‌های نیازمند و مناطق محروم شناسایی شوند تا به افراد نیازمند حقیقی کمک شود. نکته مهم دیگر این است که باید افرادی بر روی کمک‌ها نظارت داشته باشند زیرا همواره افرادی هستند که از هر موقعیتی به نفع خود استفاده می‌کنند. این روانشناس در پاسخ به این سوال که کمک به بهبود وضعیت سلامتی چطور با فرهنگ عاشورایی و محرم پیوند می‌خورد؟ گفت: امام حسین (ع) برای آزادی و انسانیت قیام کرد و گسترش کمک‌های مردمی و نذر سلامت با فرهنگ عاشورایی و شهادت امام حسین(ع) و یارانش ارتباط دارد. در هر مکتبی نیز به تقسیم کردن غذایمان با دیگران و اینکه شادی‌هایمان را با دیگران تقسیم کنیم سفارش شده است. وی همچنین این را هم گفت که باید نگاهمان را از جزیی‌نگر به کلی‌نگری تغییر دهیم و فراموش نکنیم که حتی یک نفر در هر کجای این دنیا جانش را از دست بدهد، بشریت در برابر او مسئولیت دارد، اگرچه دولت و حکومت باید به مردم کمک کنند، اما بالطبع مردم نیز باید مسئولیت خود را در رابطه با معضلات و مشکلات بپذیرند.
برچسب ها: نذر ویروس کرونا