به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۹ - ۲۱:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۵/۲۲ ساعت ۱۶:۱۲
کد مطلب : ۲۸۷۷۵۷

حکم جلب سیف‌الاسلام به اتهام ارتباط با روس‌ها

حکم جلب سیف‌الاسلام به اتهام ارتباط با روس‌ها
گروه بین الملل: دادستانی لیبی حکم بازداشت «سیف‌الاسلام قذافی» پسر رهبر پیشین این کشور را صادر کرده که مظنون به ارتباط با مزدوران روسی است.
نتیجه تحقیقاتی نشان می‌دهد که بین فعالیت‌های گروه «واگنر» در لیبی و جنایات جنگی که علیه غیرنظامیان لیبیایی انجام می‌شود ارتباط وجود دارد.گروه واگنر، گروهی از شبه‌نظامیان روس هستند که مظنون به دریافت پول برای جنگ به نفع طرف‌های درگیر در نقاط مختلف جهان هستند.این جنگ‌جویان نخستین بار در سال ۲۰۱۹ در لیبی دیده شدند. آنها به رهبر شورشیان این کشور «ژنرال خلیفه حفتر» پیوسته بودند که به حکومت تحت حمایت سازمان ملل متحد در طرابلوس حمله می‌کردند. آن درگیری‌ها در اکتبر ۲۰۲۰ به آتش‌بس منتهی شد.
گروه واگنر، نخستین بار در سال ۲۰۱۴ شناخته شد. آنها در آن زمان از جدایی‌طلبان شرق اوکراین حمایت می‌کردند. از آن زمان، نیروهای این گروه در سوریه، موزامبیک، سودان و جمهوری آفریقای مرکزی فعال بودند.
سیف‌الاسلام قذافی، پسر معمر قذافی است. رهبر پیشین لیبی که از سال ۱۹۶۹ سر کار بود و به دست مخالفانش کشته شد.مدت‌ها بود که گمان می‌رفت سیف‌الاسلام با روس‌ها در تماس است.
سیف‌الاسلام قذافی بعد از بازداشت در سال ۲۰۱۱ میلادیتا پیش از سال ۲۰۱۱ که لیبی در جریان «بهار عربی» شاهد تظاهرات اعتراضی بود، بسیاری امید داشتند که سیف‌الاسلام در کشور تغییراتی ایجاد کند.او دانش‌آموخته یکی از دانشگاه‌های مشهور لندن به نام «ال‌اس‌ای» است و تا سال‌ها به عنوان یکی از افراد صاحب‌نفوذ در لیبی شناخته می‌شد که احتمالا بعد از پدر، رهبر کشور می‌شد.
با این حال، وقتی که تظاهرات ضد دولتی آغاز شد، سیف‌الاسلام هم بخشی از دستگاه سرکوبی خونین دولتی شد.بقیه خانواده او به تدریج کشته شدند یا از کشور گریختند. اما سیف‌الاسلام در ۲۰۱۱ بازداشت شد و به شهر «الزنتان» در جنوب غربی طرابلس برده شد. شبه‌نظامیانی که او را بازداشت کرده بودند شش سال بعد آزادش کردند.
او در دوره بازداشتش در طرابلس دادگاهی شد و در غیاب او، به جرم کشتار معترضان به اعدام محکوم شد.دیوان کیفری بین‌المللی هم به دلیل «جنایت علیه بشریت» او را تحت تعقیب قرار داده‌است.
با این‌که سال‌هاست قذافی در ملاعام دیده نشده، با این حال روزنامه نیویورک تایمز یک ماه پیش با او مصاحبه کرد. او در آن مصاحبه گفته بود که قصد بازگشت به سیاست را دارد.
منابعی در طرابلس می‌گویند که احتمالا او هنوز جایی در طرابلس مخفی است.

 
برچسب ها: لیبی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها