به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۱۰ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۱۹ ساعت ۱۳:۰۰
کد مطلب : ۴۴۹۵۵۸

۵ علامتِ مشکلات کبدی در ظاهر افراد

۵ علامتِ مشکلات کبدی در ظاهر افراد
گروه سلامت:کبد مسئول حذف مواد زائد و سموم و همچنین تبدیل غذا به انرژی است. اما هرگونه آسیب به کبد می‌تواند باعث ایجاد علائم پایدار در نقاطی از بدن شود که ممکن است انتظار نداشته باشید.دکتر اریک بِرگ در یک ویدئوی یوتیوبی که با بیش از ۱۱ میلیون دنبال‌کننده خود به اشتراک گذاشت در مورد علائمی که ممکن است در پاها مشاهده شود هشدار داده است.
 
او گفت: «شما می‌توانید با نگاه کردن به قسمت‌های خاصی از بدن، به‌ویژه پا، سرنخ‌های زیادی به دست آورید و متوجه شوید داخل بدنتان چه می‌گذرد».در ادامه ۵ علامت هشداردهنده‌ای که در پاها ظاهر می‌شود و باید مراقبشان باشید و کارهایی که در صورت مشاهده این علائم باید انجام دهید آمده است.

لکه های قرمز و قهوه ای
دکتر برگ می‌گوید این علامت که اغلب در افرادی که از دیابت رنج می‌برند مشاهده می‌شود، ممکن است نشانه‌ای از مشکلات کبدی نیز باشد. او گفت: «اما اگر کسی سیروز یا هپاتیت یا حتی کبد چرب شدید داشته باشد، اغلب اوقات گردش خون در قسمت پایین بدن او به قدری بد است که این لکه‌های قرمز کوچک یا قهوه‌ای مایل به قرمز قابل مشاهده است، شاید هم گاهی اوقات نقاط یا رنگدانه‌های پوسته‌دار که کمی شبیه کبودی به نظر می‌رسند.»او ادامه داد: «بنابراین کبد با فاکتورهای انعقادی، ویتامین K ارتباط زیادی دارد و زمانی که عملکرد کبد دچار اختلال می‌شود، ممکن است موارد زیادی از کبودی و لکه‌های تغییر رنگ را در قسمت‌های مختلف بدن خود مشاهده کنید.»

خارش پا
به گفته دکتر برگ، خارش پا «معمولا» به این خاطر به وجود می‌آید که صفرای تولید شده توسط کبد بسیار غلیظ است. صفرا سپس به کبد برگشته و بعد به خون بازمی‌گردد.او توضیح داد: «از خون به بافت‌ها برمی‌گردد و می‌تواند به صورت خارش ظاهر شود. بسیاری از افراد با خارش غیرقابل‌تحمل پاهایشان دست به گریبان‌اند اما نمی‌دانند که مشکل احتمالاً در پا نیست بلکه در کبد است. اما همچنین می‌تواند به علت رشد قارچ روی پا باشد. افراد مبتلا به مشکلات کبدی نه تنها در پا، بلکه در ناخن پا نیز بیشتر دچار عفونت قارچی می‌شوند.

رگ های عنکبوتی
رگ‌های عنکبوتی بیشتر در اطراف مچ پا دیده می‌شوند اما دکتر برگ هشدار می‌دهد که ممکن است در هر جای دیگری از بدن نیز ایجاد شوند. او گفت: «این یک وضعیت خاص است که کبد دیگر قادر به تنظیم استروژن نیست و درنتیجه مقدار بسیار زیادی استروژن تنظیم‌نشده داریم که در اطراف بدن شناور است.استروژن تمایل به اتساع عروق دارد و به نوعی این اثر تجمع عروقی شما را ایجاد می‌کند. استروژن اضافی می‌تواند به کبد آسیب برساند و مواردی مانند کبد چرب و مشکلاتی در مجرای صفراوی شما ایجاد کند که می‌تواند منجر به سنگ کیسه صفرا شود.»

پاشنه خشک و ترک‌خورده
پاشنه خشک و ترک خورده اغلب نشانه کمبود شدید امگا ۳ است. دکتر برگ توضیح داد: «کبد صفرا را می‌سازد و صفرا به تجزیه و جذب ویتامین‌های محلول در چربی و همچنین مواد مغذی محلول در چربی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ کمک می‌کند. اما با عملکرد ضعیف کبد، نمی‌توانیم میزان صفرا مورد نیاز برای استخراج اسیدهای چرب امگا ۳ را تولید ‌کنیم. این موضوع همچنین می‌تواند به علت کمبود ویتامین B۳ باشد که می‌تواند منجر به بیماری پلاگر شود که یکی از علایم آن ترکیدن پوست دست، پا و صورت است.»

مشکلات ناخن پا
پنج بیماری ناخن پا با آسیب کبدی همراه است که شامل ناخن دیستروفیک، اونیکومیکوزیس (عفونت قارچی ناخن)، لوکونیشیا، اونیکورکسیس و ناخن چماقی می‌شود.ناخن دیستروفیک شرایطی است که در آن ناخن‌ها تغییر شکل داده و بسیار ضخیم می‌شوند. دکتر برگ گفت: «در این وضعیت ناخن ترک می‌خورد، دچار اعواج و زرد می‌شود. گاهی اوقات هم از بستر ناخن جدا می‌شود.»لوکونیشیا باعث بروز خطوط یا نقاط سفید روی انگشتان و ناخن می‌شود و اونیکورکسیس به صورت برجستگی‌های عمودی ظاهر می‌شود.

دکتر برگ گفت: «هر دوی این اختلالات می‌تواند به واسطه مشکل کبدی به وجود بیاید. ناخن چماقی نیز می‌تواند نشان‌دهنده مشکل کبدی باشد. شرایطی که در آن ناخن دست و پا دچار ناهنجاری در زاویه طبیعی خمیدگی می‌شود
مرجع : روزیاتو
برچسب ها: کبد چرب‌‌‌‌‌
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها